Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrália Incident in a Ghostland (viac)
Trailer 1

Matka s dvoma dcérami zdedia dom po svojej tete. Nanešťastie sa hneď po príjazde stanú obeťami brutálneho útoku a široko-ďaleko nie je nikto, kto by bezbranným ženám mohol pomôcť. Čaká ich najhoršia noc ich života. (Marceloo)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (255)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Pascal Laugier si pred 10 rokmi v podobe skvelých Martyrs nastavil latku vysoko a odvtedy sa mu akosi nedarí prekročiť svoj vlastný tieň. Nestalo sa tak ani v prípade Incident in a Ghostland, hoci sa v princípe nejedná o zlý horor. Laugierovi tu vyšiel jeden prekvapivý dejový zvrat a vydarila sa mu tiež jedna pomerne znepokojivo pôsobiaca scéna (magor vs. bábiky), to je však asi tak všetko, čo divákovi z Ghostlandu výraznejšie utkvie v pamäti a ostatok je iba tradičné (sub)žánrové klišé. ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Máte už v hlavě jasno, o čem tento horor bude? Tak přesně o tom není. Možná vás trochu nalákají dva krotké spoilery, které vám snad nebudou kazit zážitek. Tak za prvé – navzdory názvu se ve filmu nevyskytuje ani jeden duch. Spoiler číslo dvě? U hororů bývá dobrý zvykem, že první půlhodina je ve znamení oťukávaní a úvodní expozice. Režisér Pascal Laugier na to však hází bobek a už po nějakých 10 – 15 minutách propukne nefalšované peklo. Když už jsem zmínil režiséra – ten má velmi specifický styl založený na tom, že jde velmi často proti diváckým očekáváním, a (nikdy jsem tohle přirovnání nepoužil raději) nevadí mu jít „přes mrtvoly“. Fanoušci jeho filmů Mučedníci a Tajemný muž jistě vědí, o čem mluvím. Tahle hororová „haluz“ s nejedním twistem si vaši pozornost zaslouží. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„SVĚT JE STRAŠNÉ MÍSTO...“ /// Ty pičo! Hned vod začátku… frajer co čichne ke kundě a vokamžitě pozná, kdo je Barbína. Krásně mě mrazí… a často soustavně. Holčině slušně hrabe.. nebo tam fakt straší? Co je sen? Co skutečnost? Nejradši bych se taky probudil a sledoval nějakou pohodovou romantiku, třeba vo úspěšný spisovatelce hororů, která žije spokojenej rodinnej život. Ale zpátky k filmu… ten barák je zajímavej a to osazenstvo taky! Tenhle film voceněj (nebo spíš teda asi ne) všechny úchylný panenky Barbie, který čekaj na svýho Kena. Tohle se stát mně, tak vo tom napíšu! Teda kdyby mě to Chocoloušek dovolil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju v baráku, ze kterýho jsem vysraná. 2.) Často nevím, jestli bdím nebo spím. 3.) Thx za titule „Katru“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Matka s dvoma dcérami zdedia dom po svojej tete. Nanešťastie sa hneď po príjazde stanú obeťami brutálneho útoku a široko-ďaleko nie je nikto, kto by bezbranným ženám mohol pomôcť. Čaká ich najhoršia noc ich života. - Jednoznačne horor, ktorý nestačí vidieť len raz. Podla očakávania velmi sofistikovaný zážitok, ktorý sa ťažko popisuje slovami, ale ukazuje, že pán Pascal Laugier je na hororovej scéne výnimočným zjavom a ja som za jeho diela velmi vďačný. Ghostland dokáže nespočetnekrát prekvapiť, a vždy, keď som začal mať pocit, že som režisérove úmysly prekukol, priniesol ďalšiu otočku úplne opačným smerom. Nie je to síce až taký hlboký zážitok ako Martyrs, ale takýchto dôležitých kúskov v tomto žánri človek vela nenájde. Po druhom zhliadnutí pôjde hodnotenie pravdepodobne vyššie, pretože mám pocit, že mi napriek nevídanému zážitku vela vecí uniklo. + herec z Devil's Gate a Cult of Chucky + herečka z Residue ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Horor roku. A to nejen proto, že je to spíš ukrutný psychologický peklo než lacinej lekačkovej festival, ale hlavně protože tam funguje i milión dalších důležitejch věcí. Herečkám bezvýhradně žeru každou scénu, jejich výrazy v obličejích totiž skutečně reflektují hrůzu. Nemá to jedinou zbytečnou dialogovou linku navíc, na pedál se šlape i v zdánlivě odpočinkových momentech. Je to celý zdravě mysteriózní a překvapuje to - zas a znova. Hudba je výrazná, ale neruší... Fakt bych mohl superlativy psát do aleluja. Nadšení jako kráva. P.S. Nečtěte si o čem to je, žádný trailery ani galerii. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama