Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer) , ktorému prítomnosť až príliš sebavedomého vyšetrovateľa z Pešti v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti... a zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá... Ukazuje sa však, že vražda slúžky ani zďaleka nie je natoľko jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali; a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti... Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa povedačiek dedinčanov nadprirodzený „Démon"... a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Vyšetrovateľom pri tom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu... ale pri riešení menších kriminálnych prípadov (inšpirovaných skutočnými historickými udalosťami) sa i na nich občas usmeje šťastie. Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám... situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Varga) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podarí sa Martonovi odhaliť „Démona" skôr, než si príde aj poňho...?! (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (112)

choze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilot: Okázale klasicky vystavěné (městský hrdina příjíždějící na vesnici, dva rozdílní policajti, kteří se nemusí, tajemná vražda spojená s místní pověstí) s pomalým tempem, slabými dialogy, většinou trapným humorem a směšnou ústřední písní, ale s pěknou výpravou, kamerou a sexy herci v hlavních rolích (byť mě jejich výkony nijak zvlášť nenadchly). Pro taťky a mamky v pohodě, ale já zůstanu u nějaké zahraniční quality tv. ()

Satoshi 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som chcel dať iba 4 hviezdy, pretože mi niektoré veci na seriáli vadia. Žandári mi tu veľmi prekážajú, respektíve réžia týchto scén keď zrazu z vážnej scény prejdeme na humornú a zase do vážnej a ten humor v tejto primitívnej forme sa mi sem absolútne nehodí. No musím povedať že výprava je neskutočná a je ro naozaj veľký krok pre slovenskú kinematografiu . Miestami aj zabúdam že pozerám seriál a nie film . Herecké výkony niektoré slabšie ale napriek tomu dávam 5 hviezd za naozaj originálny kúsok ktorý sa konečne vzďaľuje od trápnej produkcie. ()

Reklama

sharka.68 

všetky recenzie používateľa

zlatý seriál Vivat Beňovský, tohle je trága...exteriéry pěkné (Betliar), ale děj se vleče..dva díly by stačily...nakonec to svedou na grofku,pak na grofa...všichni jsou podezdřelí... od prvního nedokoukaného dílu si myslím, že to udělal majordomus ... a víc to nedávám, protože se to vleče jak chromej slimák....a ta jedna hvězda je za ten Betliar.... ()

1mArc0 odpad!

všetky recenzie používateľa

Hrozná, hrozná vyslovene hrozná televízna fraška, (na to aby som niečo také vyslovil nepotrebujem byť, ako zvyšok typických „kritikov" ČSFD, bez štipky pravopisu a slušného správania) späť k seriálu---> bez žiadnej perspektívy, bez poriadnej zápletky, bez poriadnej hudby, bez poriadneho obsadenia (našlo by zopár dobrých hercov, dobrých!), dokonca ani lokácie, v ktorých sa odohráva dej nezodpovedá obdobiu. Keď sú schopné štúdia vynaložiť peniaze na TOTO, tak prečo nie sú schopní obnoviť niektoré relácie, ktoré spĺňali bohaté požiadavky (Partička, S.O.S.) hold slovenská produkcia je v prdeli, a to poriadnej! .... nehovoriac o tomto „seriály“ ()

brasek 

všetky recenzie používateľa

Podľa očakávania TV JOJ opäť neprekročila svoj pochybný tieň. Pod maskou historickej kriminálky sa skrýva pochybná vec, ktorá sa tvári ako drsná krimi a zároveň naberie dych trápneho sitcomu, dialógy naozaj na úrovni slohovej práce žiaka prvého stupňa ZŠ (citát zubrik66) a myšlienkové pochody Jánoša Martona... to je také niečo otrasné až to doslova reže uši divákovi! ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Část Tiesňavy se natáčela před jeskyní Pekárna v Moravském krasu a na dně Macochy. Temné údolí byla potom cesta pod Pekárnou od Hostěnic k Ochozi. (Jara69)

Reklama

Reklama