Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý úspešný policajný vyšetrovateľ Jánoš Marton, preslávený modernými metódami detektívnej práce, prichádza z Pešti na zámok Betliar vyriešiť tajomný prípad brutálnej vraždy. Strážmajster Vilém Černý, hlava miestnej žandárskej stanice, nemá radosť z nového nadriadeného. Černý, ktorý je pôvodom Čech, no do Betliara sa pred rokmi priženil a vybudoval si tu medzičasom slušný rešpekt v komunite i prehľad o vzťahoch v nej, považuje trochu excentrického, elegantného a ironického Martona za nafúkaného, rozmaznaného snoba. Ani Martonovi nie je vôbec sympatický tento zemitý, konzervatívny otec rodiny a zároveň „chlap od rany", ktorý má sklony všetko riešiť rázne a rýchlo. Marton považuje Černého za zaostalého sedliaka a podceňuje jeho schopnosti, Černý zase tuší, že vyšetrovateľ, ktorého z veľkomesta preložia na zaostalý Gemer, skrýva nejaké tajomstvo. A tak ich zo začiatku spája jediné – túžba čo najskôr vyriešiť záhadnú vraždu, aby Marton čo najrýchlejšie z Gemera vypadol. Obeťou vraždy je slúžka v kaštieli, Eržika. Martonove postupy práce fascinujú a prekvapujú miestnych dvoch žandárov, Nahálku a Ondríka, ktorí popri svojom šéfovi Černom tvoria jediné osadenstvo miestnej žandárskej stanice. Marton vypočúva obyvateľov. Služobníctvo je presvedčené, že Erža sa stala obeťou Démona zo Zádielskej tiesňavy... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

neta

neta (hodnotenie, recenzie)

Po přečtení negativních hodnocení jsem váhala, jestli se mám dívat. Zvědavost zvítězila a nelituji. První díl mě hned zaujal. Je to napínavé, jsem zvědavá, co bude dál. Pěkné kostýmy, krásná příroda, herci hrají dobře.

Alex696

Alex696 (hodnotenie, recenzie)

Veľké haló, ale zasa len trapošina. Zrejme sa už nedočkám normálnych hereckých výkonov od slovenských hercov.  Rád by som vedel, ktor ich to učí recitovať. Je úplne jedno, či hrajú vo filme slovenské akože herecké celebrity alebo ľudia vybratý z ulice. Tí druhí by aspoň vyšli lacnejšie. 

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

Spociatku som myslel, ze snad prisli s novou urovnou serialov, ale toto je zrejme trapny pokus napodobnit Shelocka Holmesa... Sterilne alebo divadelne herecke vykony nasich hercov su na zaplakanie. Hlavna postava detektiva nijakym sposobom nieje sympaticka - je arogantny a povysenecky, ale nie tym spavnym sposobom ako bol napr. Dr. House. Stale to este nieje ono, ale skusatje dalej. Btw. myslel som si, ze co epizoda to vyrieseny pripad. Jednotka skoncila nedoriesena, tak som zvedavy. Ak je toto pokus ako udrzat divaka do dalsej casti, tak mozno vysiel, len aby dvojka nebola moja posledna.

Reklama

Reklama