Reklama

Reklama

Nevesta

  • Rusko Невеста (viac)
Trailer 2

V minulosti bolo v Rusku tradíciou fotenie zosnulých rodinných príslušníkov. Novomanželia Vaňa a Nasťa sa vyberú na vidiek, kde žijú jeho rodičia. Rodina je príjemná, ale odvtedy, čo ich starý otec, mimochodom tiež bývalý fotograf, zomrel, ju sprevádza nešťastie a utrpenie, ktoré je spojené práve s tradičnými fotografiami a novomanželov zasiahne v plnej sile. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (75)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Na tento horor som sa po všetkých tých reklamách veľmi, veľmi tešil a výsledok nie je až taký peckový, ale stále je to nadpriemerný a dobre sledovateľný duchársky kúsok. Samozrejme inšpiráciu čerpá z viacerých známych hororov, je tam prevteľovanie (The Skeleton Key), posadnutosť (Conjuring 2) a jedna nasratá a celkom pôsobivá mátoha, ktorú podľa očakávania ukážu až ku koncu, aby tam narobila poriadky a podľa možnosti aj nejaké menšie čistky. Duch vyzeral pekne, na úrovni väčšiny známych amerických monštier, bordel narobil dostatočný, všetko tam krásne poletovalo, tak ako to máme radi. Prvá polovica hrá skôr na atmosféru, potom sa to postupne rozbehne. Ľakačiek pomenej, ale s tým sa dokážem vyrovnať. Originalitu nečakať. Len slušný štandard. Ja osobne som rád, že aj Rusi majú svojho duchárskeho režiséra, ktorému to celkom ide. Komu sa páčil jeho predchádzajúci kúsok o Pikovej dáme, môže to skúsiť. V kvalitách oboch filmov nevidím žiadne rapídne rozdiely. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dvadsiateho štvrtého mája roku 1839 ruský chemik a lekár Joseph Gamel, vystupujúci na Ruskej akadémii vied v Petrohrade, informoval o neobvyklých vlastnostiach halogenidu striebra naneseného na fotografickú dosku. Podľa jeho zistení, negatív bol schopný zachytiť nie len svetlo, ktoré naň dopadalo, ale ešte i niečo naviac. Energiu, ktorú ľudia od nepamäti nazývali duša. Akademická obec sa Gamelovi vysmiala, ale čoskoro sa objavil nový zvyk. Mŕtvi boli fotografovaní s očami namaľovanými na ich viečkach. Verilo sa, že týmto spôsobom je možné oklamať smrť. Bŕŕŕ, to je teda fakt morbidne mrazivé. No a práve týmto pseudo vedeckým mýtusom sa nechal inšpirovať ruský režisér Svjatoslav Podgajevskij, keď v roku 2017 natočil snímok "Nevesta" (Невеста). Je to výborný, atmosferický, duchársky horror. **** ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ruský horor som zatiaľ ešte nevidel a keďže ich produkcia ma v posledných rokoch baví čím ďalej viac, skúsil som dať šancu aj ich Neveste, ale nakoniec ani nebolo treba. Spočiatku to vyzerá celkom nádejne, film má veľmi kvalitný vizuál, čo v tomto žánri teda rozhodne nie je samozrejmosťou, úvodná sekvencia z minulosti ponúka celkom slušnú atmosféru a následne ma potešila pekná hlavná hrdinka, takže na tie kladné prvé dojmy mi to stačilo, ale už čoskoro bolo jasné, že z tohto nič výnimočné nebude. Film sa zbytočne až príliš moc snaží napodobovať svoju americkú konkurenciu miesto toho, aby to bolo jednoducho svoje. Opäť len strašidený dom, podivná rodina so svojim dávnym tajomstvom a séria tých najotrepanejších ľakačiek, Časom síce začne byť dej o niečo zaujímavejší a aspoň trochu odlišnejší, ale ani toto tvorcovia moc nezvládli. Pôsobí to riadne nedotiahnuto, polovica výrazných prvkov mi prišla úplne nasilu, bez nejakého racionálneho opodstatnenia a tak napríklad taká posledná tretina je na jednu stranu konečne dynamická a stále sa niečo deje, ale už som vôbec nevedel, komu mám vlastne fandiť, prípadne priať smrť a z akého dôvodu. Obsadenie je tiež skôr iba priemerné, hlavná hrdinka je síce pekná, ale tým to aj končí a časom som už jej aj prestal fandiť a celé zloženie rodiny mi prišlo také pravé ruské, takže to bolo rozhodne plus, ale herecké výkony mohli byť aj trochu lepšie. Ale zase určite to nie je horšie, než ten žánrový priemer. A režijne určite musím pochváliť celkový vizuál, aspoň to malo nejaký rozpočet a ideálny vzhľad ducha, ale inak je atmosféra veľmi slabá, napätie len minimálne, ľakačky otravné a celkovo hororové scény sotva priemerné aj v rámci tohto otrepaného subžánru. Takže dalo sa na to pozerať, ale tým to aj končí, úplne priemerný film, v ktorom vyniká skutočne len ten vizuál, inak po hororovej stránke nestojí takmer za nič, takže keby som film nevidel, o nič by som neprišiel. 54% ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Komerční pseudohorrůrek ve stylu podobných pseudohorrůrků euroamerických, kterému by ale slušely spíš anglické kulisy. Chápu, že film je zasazený do ruského prostředí, když ho vyrobili Rusové, ale je to dost mimo mísu. Pochybuju, že po sedmdesátileté bolševické epizodce se v celé širé Rusi najde nějaké takové honosné sídlo, které by kontinuálně vlastnila jedna rodina už od časů samoděržaví až podnes. A to navíc rodina zjevně původně bohatá, buržoazní či šlechtická. A ještě mě "pobavil" údiv nad tím, že nevěsta, moderní městská slečinka a navíc už nějaký čas po svatbě, není panna. Nebýt kamery poskakující na provázku, dal bych asi tři. Oceňuju hlavně morbidně vtipnou scénu nekrofilního fotografování v úvodu - fenomén posmrtné rodinné fotografie 19.století mě mocně fascinuje. A vůbec filmu by svědčilo mnohem víc, kdyby se v onom 19.století, respektive před 1.světovou, odehrával celý, scénáristického materiálu by se z dobré zápletky dalo vytěžit dost a dějová linie ze současnosti s husoidní nevěstou mohla být zbytečná. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Zlý duch do nevěsty skočí, dvě těla se v rakvi točí." "Злой дух прыгает в невесту... два тела вращаются в гробу."(autor veršů Павел Павлович Даблтарасов, volně přeložil Omnibus). Jasný důkaz, jak hrozně nebezpečná věc svatby jsou! Mělo by se to zakázat... Bohužel, zatím jsou svatby legální a tak mě moje mladá vytáhla zase jednou "na kukačku", tentokrát kukačku exotickou, do Carského Sela. Pocity jako obvykle, smíšené. Ostatně posuďte sami. Nevěsta - настоящая красота! Něco jako Marfuša vytuněná ve vizážistických pořadech "Ostříháno", "O 10 let mladší" a "Vypadáš skvěle". Ženich - krasavec Váňa, sice blbý jak troky, leč nezničitelný a houževnatý jako soudruh Meresjev, viz čelní náraz autem do stromu. Svatební šaty sice obnošené, po duchovi, ale pro módní policii stále přijatelné, rodinný prsten s diamantem zářící a jako bonus i prokletý, nevěsta do rakve šoupnutá, prostě svatba ideál. Jediná drobná skvrnka - neposkvrněnost nevěsty nezaručena. Což psychicky labilní duchbabice vzala jako podraz, začala kvílet a vyšilovat (myšleno víc než obvykle), kazit veškerému příbuzenstvu srážlivost krve a novomanželům romantiku. Mě naopak potěšila, na svatbě má být veselo, aby člověk ten tragický životní moment líp snášel. Zhodnocení veselky: zasmušilá, mystická, lehce pohanská a s patřičnou dávkou pověstné ruské chandry. Vzhledem k podobnosti obou příběhů použitelné i jako předfilm k o dost rozvernější, pětihvězdičkové svatbě a podstatně míň submisivní nevěstě. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (5)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí. (Slunkoo)

Reklama

Reklama