Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendi, aj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného Chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce Predseda? Prezidentovho syna o niekoľko mesiacov neskôr za bieleho dňa organizovaná skupina zmláti a zavlečie do zahraničia. Mladý agent Tajnej služby Oskar, gniavený svedomím, sa prizná vyšetrovateľovi, že sa zavlečenia zúčastnil na príkaz svojich nadriadených. A mafia si počas únosu podala ruky s Tajnými, ktorým šéfuje Predsedov Chalanisko. Oskar sa v strachu o svoj život s pomocou kamaráta Roba ukryje a zdanlivo sa po ňom zľahne zem. Robovo auto o niekoľko mesiacov vybuchne a chlapec, jediný kontakt na Oskara, v ňom zhorí zaživa. Marta sa snaží domôcť spravodlivosti pre seba, pre mŕtveho, pre jeho mamu, pre svojho zavraždeného brata a pre nás všetkých, ktorí sme mlčanlivými svedkami udalostí, na ktoré nikdy nesmieme zabudnúť... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Pani Čengel-Solčanská si ako pomocnú dejovú linku zvolila zjavenia a úryvky posolstiev Panny Márie, ktoré odzneli v Litmanovej. Viem, že kresťanstvo je na Slovensku na ústupe a ľudia naňho môžu mať rôzny názor. Je ale hanbou, ak vo filme zaznejú slová vysmievajúce sa priamo či nepriamo zo svätej Bohorodičky. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Keď musíte celý film manželke vysvetľovať udalosti, ktoré sa dejú na plátne a hovoriť jej kto je kto. To je asi podnet toho čo vo mne nahlodalo pochyby o tom že nezainteresovaný divák, ktorý nevie o danom období na Slovensku ani hovno, bude mať zrejme veľký problém pochopiť dej. Všetci vedia o pozadí špinavej hry mafie a politikov v 90. rokoch minulého storočia ale nikto nebol natoľko odvážny aby sa do toho oprel formou celovečerného filmu. Myslím si že senilita veľkého bána premiéra Mečiara dovoľuje vykúkanie rôžkou pre väčšinu meinstreemových tvorcov. A konečne sa aj staršia generácia ktorá tohoto fenoména našej histórie milovala sa dozvedela čo to bolo za sviňu. Pre mňa bol film priemerný s priemernými hereckými výkonmi ale pre nezainteresovaného diváka to je úplný nezmysel a zlátanina akcie a vaty a pre to sa v tomto smere odzrkadľuje aj moje hodnotenie. 25% ()

Reklama

Master19 

všetky recenzie používateľa

Nejsem úplný mimoň, který by se nezajímal o dění v okolních zemích, ale takový přehled, abych se dokázal orientovat v tomhle filmu tedy nemám. První polovina je tedy prakticky nesledovatelná, pak mi došlo, že bude lepší to brát jen jako politický thriller a bylo to lepší. Řemeslně dobře odvedené, herecky ovšem slabé a dějově zajímavé opravdu jen lokálně. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

O tom, že bol Mečiar diktátorský mafián, to je všeobecne známe, žiaľ tá sviňa nikdy potrestaná nebude. Ale prevedenie tohto filmu je maximálne amatérske. Všetka úcta ku Kramárovi, ale aké atribúty má on s Mečiarom spoločne? Ani sa na neho nepodobá, ani mimika, ani gestikulácia. Ďalšie postavy vzbudzujú u diváka stratenosť. U Neslováka stopercentnú, pretože bez predošlého preštudovania prípadu nemá ani šajnu, o čom sa točí. I ja znalý tejto kauzy som mal problém, čo sú to za detinské prezývky, Chalanisko, či Efendi, odkiaľ má divák prísť na to, o koho ide? Bez lustrovania internetu nemá šancu. Jediné, čo stojí za reč, je výkon Milana Ondríka a samotná podstata filmu, pretože je dobré, že vôbec vznikol ešte za života mnohých zainteresovaných. Celkovo mohol byť tento film pecka, ale tvorcom namiesto kvality viac šlo o naplnenie kín a zárobok. Tak to potom dopadne. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Únos disponuje veľmi slabou schopnosťou vysvetliť a interpretovať udalosti. Divák, ktorý nemá absolútnu šajnu o danej téme, sa po pozretí nič nedozvie, pretože film mu to nepovie. Lepšie a viac som sa dozvedel čítaním na Wiki. Navyše, dielo pomerne chabo zachytáva temnú atmosféru 90. rokov na Slovensku. Len pár scén mi dalo pocit, že sa film naozaj odohráva v danom období, inak čisté moderné zasadenie... (17.3.2024) Neveril som, že to niekedy poviem, no diabolský Maroš Kramár a gangsterský Dano Heriban sú jedinými dôvodmi na moje opakované zhliadnutia... (1.10.2017) (16.2.2021) (19.4.2023) (17.3.2024) ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (19)

  • Titulnú pieseň k filmu "Pravda je len jedna" naspieval slovenský raper Kali. (Patrik200s)
  • Od napísania scenára až kým sa film dostal do kín prešlo sedem rokov. (Raccoon.city)
  • Tvorcovia filmu nemohli použiť skutočné mená, inak by sa vystavili žalobám od skutočných páchateľov, oslovovaní sú prevažne funkciami. Logá politických strán boli pre účely filmu rovnako zmenené. (Lucjen)

Reklama

Reklama