Reklama

Reklama

Ethel & Ernest

(festivalový názov)
  • Česko Ethel a Ernest (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Zábavný a milý príbeh dvoch obyčajných ľudí, ktorí sa do seba zamilujú v neobyčajných časoch. Tento dojemný celovečerný animovaný film je nádhernou adaptáciou rovnomenného grafického románu Raymonda Briggsa, ktorý ním vzdáva skvelý a citlivý hold svojim rodičom – bývalej služobnej Ethel, konzervatívnej žene ľpiacej na dodržiavaní konvencií, a Ernestovi, nekonvenčnému Londýnčanovi z ľudu. Film zobrazuje ich pevný vzťah na pozadí intenzívnych sociálnych zmien Anglicka polovice 20. storočia. Titulné postavy, mimochodom výborne nadabované držiteľmi Oscara Brendou Blethyn a Jimom Broadbentom, zažívajú Veľkú hospodársku krízu, 2. svetovú vojnu, povojnovú prosperitu aj kultúrnu revolúciu. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (4)

Splasher 

všetky recenzie používateľa

V prosincových upoutávkách BBC mě zaujal ten na Ethel & Ernest, který v porovnání se zbytkem působil až nepatřičně. Nic složitého a na nic si to nehraje. Prostě nahlížíte do rodinného alba a občas vám do ucha zazní nějaké to moudro od žijícího pamětníka. Pro hodně lidí je jistě plusem i to, že rodiče Briggse patřili spíše do "dělnické třídy" než do té střední. Ostatně velká část vtipů je založena právě na tomto střetu. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Takový malý, příjemný, animovaný film o životě dvou zcela obyčejných lidí v průběhu části dvacátého století. A těm lidem se vlastně vůbec nic zajímavého nestane - a natočit takové filmy "o ničem" je hrozně těžké a tady se to povedlo tak napůl, jelikož jsem v druhé půlce občas koukal na hodinky, kolik času zbejvá do konce, aneb trochu se to vleče. Humor je tu sympatický a ruční animace taky, sice nevypadá tak dobře, jako třeba u Iluzionisty od Chometa, ale pořád je to moc fajn. Mimochodem, je to podle hrozně slavného komiksu, který jsem nečetl (a asi ani číst nehodlám i kdyby mi ho někdo přehodil před můj oploutvený čumák). ()

Reklama

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Sfilmovaná verzia komiksového životopisu autorových rodičov, ktorá sa začína na konci dvadsiatych, prechádza druhou svetovou a končí na začiatku sedemdesiatych rokov. Mama a tata sú prostí working-class párik, žijúci obyčajný život, cez ktorý im premávajú zásadné dejinné udalosti, ktoré oni vcelku vtipne komentujú. Film sa drží predlohy dosť verne, väčšinou sa jedná vyslovene o rozpohybované panely z komiksu (aj keď vo filme je čistejšia linka kresby), milá a u srdca hrejúca atmosféra zostala zachovaná a keby som komiks pred pár rokmi nečítal, dal by som asi aj štyri hviezdy. Keďže ale u zopár mojich obľúbených scén, na ktoré som sa vyslovene tešil, bola mierne pozmenená pointa alebo boli rovno vynechané, bude to len za tri. Blimey! ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Čistá nádhera!!! Ethel & Ernest a ich životný príbeh. Niečo ako "Up" ale verzia pre dospelých. Po každej stránke hodnotný ručne animovaný film. Ľudský ako len ľudský môže byť. A vôbec nie obyčajný. Krásne. Nemôžem nedať 5*. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama