Reklama

Reklama

Náčelník

  • Slovensko Alfa (viac)
Trailer 7

Obsahy(1)

Epické dobrodružstvo sa odohráva počas poslednej doby ľadovej pred 20 000 rokmi. Po nevydarenom love ostáva mladý bojovník zranený, opustený vlastným kmeňom a ponechaný napospas divočine. Cestu mu skríži vlk, taktiež opustený svojou svorkou. Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci. Iba tak totiž dokážu v krutej a drsnej divočine prežiť a nájsť cestu domov pred príchodom neľútostnej zimy. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 7

Recenzie (361)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Popravde nechápem to nízke hodnotenie. Ide o naozaj veľmi príjemný, po technickej stránke výborne zvládnutý survival, ktorý svojim dramatickým vyznením a pocitovým pôsobením na diváka možno kľudne priradiť do kategórie rodinný film. Čítal som si komentáre a čudujem sa, že až na jedného užívateľa asi nikto nepochopil význam a hlavnú pointu filmu - príbeh o domestifikovaní psa. Tiež ma pri filme napadla myšlienka, že koľko takýchto podobných príbehov už nadobro ostane zabudnutých... toľko ľudských životov, ktoré sa v priebehu tých tisícročí prepadli do čiernej jamy zabudnutia.... Čo sa týka konkrétne tohto príbehu, naozaj to tak mohlo byť, pravdu už nikto nikdy nezistí, svoju logiku to ale má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ŽIVOT JE JEN PRO SILNÝ…“ /// …a od tý doby je pes nejvěrnějším přítelem člověka… Tak zajímavý je, kolik toho tady je udělaný digitálně. A přitom – film vo přírodě… dalo by se říct. Než Kedo (navoko) vodejde do věčnejch lovišť, je to dějepisná vodrhovačka, plná frází a kýčovitejch vobrázků. Oproti takovýmu Yossimu Ghinsbergovi má Kedo výhodu – mají k sobě s přírodou mnohem blíž, takže ho nerozhází nitrokloubní fraktura… natož aby trpěl hladem. Navíc, místo toho aby vlka zabil, tak si ho vochočí. Ale jinak je to celkem nuda. Tahle historická road movie měla bejt spíš rodinnou Disnejovkou, než vážně zamýšlenou dobrodružnou podívanou. Obsahově ničím nepřekvapuje a ani nenabízí nějaký extra vzrůšo. Nemít v lásce přírodu (a vlka), tak (asi) usnu. Navíc to má v sobě tolik patosu, že nezůstane suchý oko žádnýho Američana. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem silnej a klidnej. 2.) Mám vlka. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Voči filmu "Alpha" pociťujem istú dávku sklamania. Čakal som, že to bude silnejšie, že to bude lepšie a najmä, že to bude dospelejšie. Poviem pravdu, že keby so mal 12 alebo 13 tak by som možno zhodnotil tento film ako vynikajúci a nepýtal by som sa viac otázok. A možno by som si ho pozrel ešte niekoľkokrát znovu. Lenže dnes je rok 2018 a ja mám 30. A keď si to premietnem dospelými očami, tak mám pocit, že celá tá story je spravená veľmi jednoducho a nie veľmi dospelo. Sú tu scénky, ktoré by to chceli nejako deklarovať, no reálne ako divák nemám často pocit, že to môže skončiť zle. Vieme ako to dopadne, vieme čo sa bude diať a ako celé to puto vlastne vyplynie. A to je dosť veľký problém. Osobne mi to skutočne prišlo viac pre tinedžerov, než pre dospelých. A je to škoda. Plus úvodná časť sa mohla buď poriadne skrátiť, alebo ak nie, tak minimálne upraviť. Namiesto toho, aby sme vedeli, čo sa udialo o týždeň skôr pred úvodnou scénkou, tak sa úvodná scénka mala dať na miesto, kam patrila. A okrem toho to oblečenie sa mi akosi ťažko akceptovalo. Rovnako ako fakt, že Kedove zranenia sú skutočne veľmi malé na to, čím si všetkým prešiel. Pamätáte si film "The Revenant"? Leonardo DiCaprio pôsobil, že bol skutočne zranený po útoku a musel prejsť poriadnym peklom, aby sa dostal opäť do formy. Tu som ten pocit nemal. Ale aby som film len nekritizoval, tak poďme na pozitíva. Vizuálna stránka filmu ma skutočne chytila. Vyzerá veľmi dobre. Puto medzi Alfou a Kedom je spracované veľmi dobre. Chce to svoj čas, ale nakoniec sa z toho stane skutočné priateľstvo. A nemám problém tomu uveriť. Záverečná časť je dobrá a možno keby film nebol tak predvídateľný a vedeli by sme určiť ako to skončí, tak by to bolo lepšie. Minimálne by to viac zapôsobilo. Ale aj tak som spokojný. Ak čakáte dospelý film, tak toto vás asi moc nenadchne, ale má to svoje momentky. Možno to stojí za jedno zhliadnutie. Ak vám nevadí tá predvídateľnosť a scenár, ktorý pôsobí ako z úplne iného štúdia. Hodnotenie: B- ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Snesl bych, jak je příběh jednoduchý, horší je to s tím, že jedna náhoda střídá druhou, chybí napětí a dá se říct, že hlavního hrdinu doprovází spíš štěstí než cokoliv jiného. Sympatický mi nebyl, kdyby ho hned na začátku něco rozsápalo, nijak bych ho nelitoval. Šablonovitě se tedy prokousáváme tím, že mladý hrdina vyráží na svůj první lov. V jeho průběhu má dospět, získat respekt otce i svého kmene. A přežít. Což se mu po pádu ze skály úplně nepodaří. Respektive tlupa ho považuje za mrtvého a vydává se zpět do tábora. Kluk se zmátoří, sčuchne s vlkem a spolu to dají, ačkoliv na ně číhá nebezpečí na každém kroku. Tedy alespoň si to máme myslet. Jenže divák nedostane ani drsnou podívanou, ani nic moc jiného. Furt je to pohádkové dobrodružství, které navíc ve druhé polovině zoufale dojde dech. A tempo. Ano, příroda je fajn, hraje důležitou roli, ovšem nespočet scén vzniklo před velkým plátnem, což je dost vidět. Emočně je to chladné, realismus si dal dovolenou (kluk rozdělá oheň za jakékoliv situace a z ničeho – dokonce i po koupání v ledové vodě a ve sněhem zaváté krajině). Nicméně celá rodina může spokojeně držet palce. Já je nedržel a ty tři hvězdy jsou hodně dietní. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (11)

  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)
  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)

Súvisiace novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené