Reklama

Reklama

Stake Land II: The Stakelander

  • USA Stake Land II (viac)
Trailer

Martin (Connor Paolo) je mladý muž, ktorému po smrti milovanej partnerky a dieťaťa neostáva nič iné, ako opustiť rodné mesto. Napadne mu vyhľadať svojho učiteľa (Nick Damici), legendárneho lovca upírov, aby sa spoločne pokúsili zastaviť bratstvo upírov, ktoré má nového lídra. Ten vie, na rozdiel od svojho predchodcu, útoky upírskych zombie dokonale naplánovať, a tým spôsobiť omnoho väčšie škody a straty na životoch, ako tomu bolo v nedávnej minulosti. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct a prostě MUSÍM trochu zaspoilerovat - ca ve čtvrthodince jsem si zrovna v duchu říkal "...kur.va co je tohle za patetický kecy, jestli ho ti dva v noci nebudou chtít zabít a sežrat, tak...", no a vzápětí... Wow. Pardon za tohle blbé 'trendy' citoslovce, ale nevím jak se to řekne stejně výstižně česky. Prostě nářez. Ale jedna hvězda stejně musí dolů. Třeba za tak klišoidní scénář, že stejně jako zábavně brakový byl i dost primitivní a nenápaditý. Za kvantum šablonovitých dialogů, "hlášek" i celých scén, které by patřily spíš do parodie. Za vyžraný pupek směšného dýchavičného tlouštíka jménem Bat, který se marně snažil být za drsňáka (asi ten nejvyžranější chlap, jakého jsem zatím v postapu viděl). A taky za černo-bílý předsmrtný chlapský polibek a "ajlavjú", tenhle moment jsem fakt nepobral. Zkrátka jednička z desátého byla určitě lepší. Ale tahle všechna má kritika neznamená, že by mě Stakelander nebavil, naopak, lobotomizovaná jižanská postapa se slušnou výpravou já miluju. No a když jsou v nich navíc ještě upíři, kterým šéfuje jedna sexy jednooká blond upírka, tak leckteré jejich slabiny shovívavě přehlídnu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na svete sú tisíce hororov o upíroch, ale ak ma z tohto počtu zaujalo aspoň 50, tak je to veľa. Nemám upírov rád. Sú nudní. Prvé Stake Land však s nimi jednak narábal ooriginálnym a osviežujúcim spôsobom a jednak bolo zvláštnym spôsobom zasnené, až filozofické. Oslovilo ma depresívne, skľučujúce spracovanie vampírskej epidémie. Dvojka nie je zlá, ale už to nie je ono. Atmosféra je síce podobná tej z jednotky, no je predsa len už slabšia. Problém vidím aj v hlavnom hrdinovi, ktorý rozhodne nevyzerá, že by bol schopný dlhodobo odolávať upírskej apokalypse (napriek tomu, že ho hrá ten istý herec, čo oceňujem, ale v tomto prípade by možno bolo lepšie preobsadenie). Mnohí sa určite tešia na návrat „majstra“, ktorý bol v jednotke skvelý. Bohužiaľ, v dvojke Nick Damici pripomína paródiu seba samého. Tučný starý fotrík absurdne všetkými pokladaný za žijúcu legendu. Nepotešia ani nové postavy; sú strašne zlé a nudné. A druhá polovica, odohrávajúca sa v „pevnosti“, ma už fakt strašne nebavila. Takže nie, toto nanešťastie nevidím ani na 3*. Produkoval to (a menšiu rolu si zahral) kontroverzný Larry Fessenden (The Last Winter, Wendy a Lucy, The Battery, We Are Still Here). ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Svet je stále ovládnutý upírmi a Martin (Connor Paolo) stratil kontakt s Majstrom (Nick Damici). Svetu vládne tajomné a kruté Bratstvo, ktoré vedie upírska žena. Keď táto žena zavraždí Martinovu rodinu a známych v osade New Eden, je nútený vydať sa na cestu, aby mohol opäť spojiť sily s Majstrom a s jeho pomocou zastaviť krvavú vládu upírov. - Na to, že sa na velkej časti tohto hororu podielali také mená ako Larry Fessenden a Nick Damici, je to v mojich očiach až prekvapivo slabý projekt. Samozrejme je až príliš silno vidieť chýbajúci rozpočet, ktorý nebol vysoký ani u prvého Stake Land, ale ten sa to snažil aspoň nahradiť kopou upírskej akcie. Tu sú len akési nájazdy upírov, ktoré sa logicky odohrávajú počas noci, ale zdali sa mi nezáživné a boli takmer bez krvi. Postavy Martina a Majstra už nie sú tak zaujímavé, pretože sú už skúsenejší a zmizla tá línia, v ktorej starší a skúsenejší bojovník s upírmi učil svoje triky toho mladšieho. Scenár bol podla mňa schopný a autorovi bolo jasné, kam to má celé smerovať, pretože začiatok a koniec sú vykreslené zaujímavo, lenže tá náplň medzi tým je akosi nedostatočná. Vďaka ideálnej stopáži sa však nejedná o najhoršiu volbu pre menej náročného hororového fanúšika. + Larry Fessenden + herec z Stake Land a Friend Request + herec z Stake Land, Dark Was the Night a Late Phases + herec z iZombie + herečka z Stake Land ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

To, co bylo na prvním Stake Landu relativně neokoukané, tady působilo jako mdlá nuda a ten rádoby filosoficko-existenciální podtext tady vyzníval do ztracena. Zůstalo to tak na rvačkách a maskách upírských zombie a to nebyla žádná sláva. Čestná výjimka pro zubatou vůdkyni, která ale dostala až příliš málo prostoru. Herecky také nikdo neuchvátil a naopak jako castingový kiks vidím necharismatického hlavního hrdinu. 30% ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Pokračovania vydareného Stake Landu z roku 2010 sa zhostila televízia Syfy, čo už samo o sebe avizovalo pokles kvality a tak sa aj stalo. Najväčšou chybou je, že z nemŕtvych už nejde strach, sú tu vlastne iba do počtu a v popredí príbehu je spor upírov ovládajúcej ženskej, prezývanej Matka s bandou starých priteplených notorov. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama