Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (viac)
Trailer 3

Neznáma nákaza terorizuje svet. Jej pôvod a počiatok nikto nepozná. Postihnutí sa menia na niečo desivé. Hlboko v lesoch žije so svojou rodinou, izolovaný od okolitého sveta, Paul (Joel Edgerton), ktorý sa snaží ochrániť pred pliagou svoju manželku Kim (Carmen Ejogo) a sedemnásťročného syna Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Prežiť im pomáha striktné dodržiavanie istých pravidiel a hlavne nevychádzanie z domu v noci. Jedného dňa však okolnosti prinútia Paula svoje zásady porušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (228)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ máte problém s Damonom Lindelofom a jeho obligátne nezodpovedanými otázkami na záhady, tak si pozrite It Comes at Night a možno naňho zmeníte názor. Niežeby bolo potreba všetko doslova vysvetľovať, ale mám dojem, že Shults to už trochu prestrelil a jeho film nie je až tak originálny a intelektuálne podnetný, aby to prekrylo túžbu aspoň po niektorých odpovediach. Sú tu skvelé zábery, čím nemám na mysli len tie vytvárajúce hutnú atmosféru, ale napríklad detailnejší pohľad na jeden veľmi pôsobivý obraz osvetľujúci, ako to možno vo svete vyzerá. Potešili herci, keďže si asi mysleli, že hrajú v niečom skutočne ambicióznom. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po vypuknutí nákazy, ktorá ničí celé mestá, žije Paul (Joel Edgerton) so svojou ženou Sarah (Carmen Ejogo) a synom Travisom (Kelvin Harrison Jr.) uprostred lesov, na míle vzdialený od civilizácie. Rodina sa riadi zaužívanými pravidlami, ktoré zaisťujú bezpečnosť. Najdôležitejším pravidlom je to, že nikto nemôže v nočných hodinách opustiť dom. Keď však do domu počas noci vnikne nečakaný návštevník, ich život sa kompletne zmení. - It Comes at Night je hororom, ktorý spôsobil na hororovej scéne v zahraničí obrovský rozruch. Hlavne preto, že sa stal súčasťou článku, ktorý publikoval istý kritik z The Guardian. V tom článku vymyslel nový hororový subžáner, do ktorého zaradil horory The Witch a It Comes at Night spolu so zvláštnym filmom A Ghost Story, ktorý však k hororu nepatrí, takže ten môžem vynechať. Jeho myšlienka nebola zlá, ale aj napriek tomu sa stretol s výsmechom väčšiny ludí, ktorí pracujú v oblasti hororu. Prečo? Pretože nazývať niečo Post-Horrorom len preto, že dielo používa trochu iné žánrové postupy, hlavnými postavami nie sú teenageri a neobjavia sa tu ani lacné lakačky, je podla mňa absurdné. Potom by Post-Horrorom mohlo byť ktorékolvek významné dielo z osemdesiatych rokov, ktoré nasleduje štruktúru Psycha z roku 1960 a za vrchol Post-Horroru by musel byť považovaný Scream z roku 1996, pretože Wes Craven použil všetky hororové pravidlá a obrátil ich na svoju stranu. Podla mňa sa autor snažil len o to, aby opäť našiel cestu zdegradovať hororový žáner a snažil sa presvedčiť divákov o tom, že horor je mŕtvy. To však nie je vôbec pravda, pretože čísla u hororových filmov v kinách ukazujú obrovské zárobky a to ešte o pár dní príde tá najväčšia box office pecka v podobe It. Taktiež je zaujímavý fakt, že všetky tri ním spomenuté Post-Horrory, má na svedomí štúdio A24, takže skôr než o nový subžáner ide o prácu štúdia, ktoré má svoju víziu a do distribúcie posiela filmy, ktoré sa im do ich plánu hodia. Horor It Comes at Night sa mi páčil. Drží si parádnu atmosféru, má silné herecké výkony a to prostredie osamelej chaty uprostred lesa je velkým plusom. Od začiatku ma fascinovala kamera, s ktorou sa tvorcovia nebáli pohrať a nasnímali ukážkové zábery z lesného prostredia. Trochu zamrzí to, že scenár je miestami trochu jednoduchý, ale napriek pomalému tempu, ktoré v hororoch nemusím, som mal pocit, že sa neustále niečo deje. Existujú desiatky lepších hororov s touto témou, ale ten minimalistický a depresívny štýl spolu s opatrne budovaným napätím v It Comes at Night perfektne funguje, takže tento horor určite stojí za pozornosť. + herec z The Thing + herečka z The Purge: Anarchy a Alien: Covenant ()

Reklama

Abes 

všetky recenzie používateľa

Tady víc než kde jinde platí, pro dobrotu na žebrotu. Přiznám se, že film jsem si do chci vidět vložil čistě kvůli plakátu se psem, což jsem si uvědomil až teď po shlédnutí, takže jsem trochu zklamaný páč jsem od toho plakátu čekal film roku. To co v noci přišlo byl jeden z těch filmů, kde první půlhodinka uběhne za pár minut, divák je okamžitě vtažen do fungujícího-uvěřitelného světa. V podstatě žádná lekačka, ale spousta "prepare" záběrů. Hudební doprovod spolu s plovoucí kamerou drží tepovku sakra vysoko. Tenhle Drew Daniels, ten to má fakt v ruce. Lézt lidem do soukromí všedního života zkrátka funguje. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Skoro žádná akce, napětí až v závěru, zato velmi dobře budovaná atmosféra a psychologie postav. Herci do jednoho opravdu výborní a chování postav (kupodivu) má hlavu a patu. Takže, kdybych měl rozhodnout, jestli doporučit nebo nedoporučit tenhle film, tak ho spíš doporučím, ale je to pro hororové fajnšmekry, rozhodně to není nic pro komerční diváky. Silné 3 hvězdy ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Tohle se docela povedlo. Sice žádnej horor, ale mysteriózní drama to ano. Ta epidemie mohla být trochu hustější, přelidněnější, tím pádem i víc akce, ale tou komorností to vlastně splnilo účel, přemýšlet, jestli důvěřovat nebo ne, bejt v napětí, kdy a jak se to zvrtne. Samozřejmě, výhrady a přání by se našly, ale dokázalo si mě to udržet až do konce, a i když konec byl relativně průhlednej, tak vyloženě nezklamal. Škoda, že tam nebylo nějaký vysvětlení o původu, nebo pár flashbacků, ale to už by nebyl film na 90 minut. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)
  • Natáčení probíhalo ve Woodstocku ve státě New York v srpnu 2016. (noelcoward73)

Reklama

Reklama