Reklama

Reklama

VOD (1)

Príbeh filmu je zasadený do Mississippi, kde sa po druhej svetovej vojne vracajú dvaja muži rôznej pleti, aby nechali hrôzy vojny za sebou a vymysleli, čo ďalej so svojimi životmi. Jeden z nich, Ronsel Jackson (Jason Mitchell), sa vracia späť k svojej rodine, kde jeho otec Hap (Rob Morgan) pracuje na pôde, ktorú sám nikdy nebude vlastniť. Druhý, biely muž menom Jamie McAllan (Garrett Hedlund), sa vracia na farmu, ktorú kúpil jeho starší brat Henry (Jason Clarke), na ktorej práve pracuje Ronselova rodina. Je to príbeh silného priateľstva, ktoré dohromady stmelilo blato rozvodnených polí i napriek nenávisti a rasistickým predsudkom vtedajšej doby, ktoré vládli voči farebným obyvateľom. (sochoking)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (89)

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Má to 2:15:00 a teprve posledních 30 minut tam bylo takové drama, že jsem od toho nemohla odtrhnout oči. Ten "začáteční rozjezd" byl opravdu hodně dlouhý a je to hodně táhlé, ale je to silné. To ano - je to silné, je to trpké, rasistické, doufala jsem, že otec dostane co proto - a to jsme zjistili, že je mrtvý hned na začátku, ale doufala jsem ve způsob smrtí minimálně v takové formě, jak se stalo. Ale ten závěr - nějak tomu nevěřím. A připomnělo mi to dost film Pokání.....Přišlo mi to dost nepravděpodobné a pracuji s tím, že tam jsou dva mrtví...Ocenění -nedala bych, mě se ohromně líbila barva, s jakou je film natočen, vlezlost toho deště a únavy, všudepřítomné únavy a touhy "přežít" a "mít".... ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Mudbound je filmařsky hodně poctivý film, který se vrací do dob, kdy Amerika byla rozdělena na barevné a bílé. Konkrétně mezi dvě farmářské rodiny, kdy si ta bílá nárokovala černošskou. Vykreslení postav je sice zdlouhavé, ale tak bezchybné, že k tragickému vyvrcholení nespravedlnosti muselo v závěru dojít. Silné čtyři pecky. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobré! Síce tých filmov s tématikou bieli vs. čierni zasadených na americký juh už bolo pomerne dosť, ale toto malo vďaka tej vojnovej vsuvke dosť kvalitnú zápletku. Až kým sa Jamie a Ronsel nevrátili z vojny, tak príbeh bol viacmenej slabý a nevýrazný. Avšak keď sa vrátili vojnoví hrdinovia ku svojim rodinám, až vtedy chytil film skutočne kvalitný spád. Bolo smutné sledovať ako sa Ronselova nádej na zmenu postavenia farebných v Mississippi razom rozplynula hneď po návrate, no o to viac ma upútalo to vznikajúce priateľské puto s Jamiem, ktorý bol mimochodom tou najsympatickejšou postavou celého filmu (až na ten alkoholizmus). Ten záver bol veru drsnejší ako som čakal, možno trošku prepálené, ale rozhodne silno emotívne. Inak, akosi nechápem to všeobecné nadšenie z hereckého výkonu Mary J. Blige. Mňa osobne skôr očarili vynikajúci Garrett Hedlund a Jason Mitchell. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie, aspoň ja to tak vidím, pretože o filme som nepočul ani zmienku, nevidel trailer a som prekvapený ako málo užívateľov film zatiaľ videlo. Milujem prepracované rodinné ságy, je tu viacero veľmi zaujímavých postáv a každá z nich dostáva slušný priestor. Najviac si cením reálnosť. Film je podaný bez príkras, bez nejakých umelých a ťažko uveriteľných situácií, jednoducho film zo života i keď s tragickým koncom, ale ten sa dal podľa miesta odhadnúť. Že sa objaví i Ku-klux klan som nepochyboval, v tom období boli ešte stále dosť silný. Postava mladšieho syna , ktorého výborne zahral Garrett Hedlund bola skvelá, celkovo veľmi sympatický herec, ktorý sa po mnohých malých vedľajších úlohách môže po tomto naozaj odpichnúť a posunúť k slávnejším kolegom. Jediné mínus je, že vo vojnových scénach bolo cítiť nedostatok financií, ale i tak sa s tým statočne popasovali a výsledok neurazí i keď aspoň jeden poriadny letecký súboj by ma fakt potešil. Napriek tomu skvelý film, ktorému okrem toho nemám čo vytknúť. Plný zásah. 100%. ()

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Ne, že bych se nudil - Mudbound je zručně napsané a natočené drama, a v tom je paradoxně jeho problém. Je to prostě dílo, které bylo formou i obsahem vykalkulováno na Oscary a tohle mazlíčci nemají rádi. Takových už bylo, takových ještě bude - za měsíc si z těch dvou hodin budu pamatovat tak akorát tu brutální scénu lynče. Trochu málo. ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (4)

  • Když Ronsel Jackson (Jason Mitchell) nastupuje do auta Jamieho McAllana (Garrett Hedlund), je promočený na kost, protože venku leje jako z konve. V dalším záběru v kabině auta už však má košili naprosto suchou. (mkali)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v americkom štáte Louisiana. Filmári však navštívili aj Budapešť. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (viac)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (viac)

Reklama

Reklama