Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španielsko El secreto de Marrowbone (viac)
Trailer 1

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (54)

tron 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to páčilo. Mám rád Sirotinec a toto režíroval jeho scenárista (v produkcii režiséra Sirotinca, ehm). A zrežíroval to OK. Príjemný a zaujímavý v podstate horor o súrodencoch v obrovskom dome pri lese. Filmu dominuje dobrá atmosféra, vydarený kasting (Mia Goth je Mia Goth, k tomu proste niet čo dodať) a ku koncu pár twistov, ktoré ste zrejme nečakali. Zázrak to nie je, ale inak fajn a v pohode. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Asi som od "Marrowbone" čakal niečo iné, no neznamená to, že výsledný efekt je nakoniec zlý. Myslím si, že keď pomaly rozlúštime to puzzle, ktoré sa tu otvára, tak to konečne začne dávať zmysel a celkovo sa to otočí a stane sa to zaujímavejšie. No pred tým všetkým som mal z filmu skutočne obavy. Nevedel som čo si myslieť, bol som zmätený a najmä som sa pri filme viac nudil. Pretože moc strašidelného sa toho nestihne udiať. A väčšinu si nechajú na záver filmu. A to nie je moc uspokojivé, lebo ak človek čaká hororovú atmosféru, tak sa jej moc nedočká. Sú tu síce efektné momentky plné atmosféry, no nevedia to dobre vyvážiť a viac je celý film drámou. Takže teraz odložím svoje očakávania bokom a skúsim sa na film pozrieť ako drámu. Ako by som ho vnimal, keby od toho očakávam hlavne drámu? Myslím si, že by som bol celkom spokojný. V prvom rade mám pocit, že George MacKay je veľmi dobrý ako hlavný hrdina a počas rozuzlenia to všetko do seba zapadne a pochopíme úplne všetko. A priznávam, že je to zvrat, ktorý som neočakával. Charlie Heaton je rovnako skvelý a Anna Taylor-Joy len potvrdzuje, že sa za posledné roky stáva jednou z najkvalitnejších mladých herečiek tejto generácie. Plus ani príbeh nie je najhorší. Len čo mi najviac vadilo je fakt, že počas väčšiny filmu nestihne toho veľa udiať a všetky najväčšie tromfy si film necháva až na posledných 30 minút. A keď to príde, tak zrazu je to pre mňa veľmi silné. Lenže som si musel odsedieť všetko ostatné. Ľúbostný trojuholník, ktorý ma vôbec nezaujímal. Tom Porter a jeho nová práca a tiež jeho snaha získať prachy a podobne. Toto ma proste nebralo. Zakončenie je dobré, no chvíľku to trvá, kým sa človek do toho dostane. A ak sa človek pripravil na niečo strašidelné, tak tu sa toho moc neudeje. Hodnotenie: B- ()

Reklama

tlamiczka 

všetky recenzie používateľa

Marrowbone není klasický horor, jde spíš o rodinné drama s lehkou atmosférou tíživého hororu/thrileru. Na dnešní poměry je film velmi pomalý, pro někoho se může dokonce i vléct a není tu jediná exploze a i krve se tu objeví spíš jen pár kapek než plné kyblíky. Pod pomalým tempem se ale skrývá velmi kreativní scénář a hlavně velmi dobré herecké výkony. Zajímavá je i zvláštní atmosféra odlehlé lokality "mimo čas". Film si vychutná spíše člověk, který chápe komplikovanost i sílu rodinných vazeb i to, co s člověkem může udělat ztráta blízké osoby. Trochu dynamičtější děj by filmu ale přeci jen prospěl. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Španělský film „Marrowbone“ není ale prvoplánově horor, je to i rodinné a lidské drama, a je zde i romance, i když spíše taková temnější. „Marrowbone“ hodně hraje na finále, ale myslím si, že zde dovede zklamat. A nakonec si uvědomíte, že to celé bylo hlavně stavění atmosféry, které se ale nenaplnilo. Maličko jako určitá přetvářka, kdy tvůrci věděli, že to nebude mít takovou sílu, ale že by vás mohl zaujmout průběh. Některé postavy a témata ale vyznívají do ztracena. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica čistá strata času. Romantické oťukávačky hrdličiek, či drcanie sokov počas honby na prc adeptku, ma v prípade horor žánru absolútne nezaujímajú. Už som mal normálne dojem, že sledujem iný film. V tej druhej, mierne zlepšenie síce nastalo, no “Marrowbone”, je viac menej mysteriózny thriller, ktorého základ tvorí pomerne komplikovaný príbeh postavený na princípe: “stranger in the house”. Žiadna “entita” tu útočiť nebude, a tento, pre niekoho, koho meno sa nevyslovuje, opäť šokujúco očakávaný horor roku, neponúkol takmer nič, na čo by som si zajtra spomenul. Tie dve, za dobové umiestnenie a pomerne zaujímavé rozuzlenie, si to ale zaslúži. Inak, už ma to s tým ojebávaním, v podobe zaradenia kadejakého filmu do horor žánru, začína srať. ()

Galéria (35)

Reklama

Reklama