Reklama

Reklama

Za sklom

(seriál)
  • Česko Za sklem
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrajú:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Shakers k tomuto seriálu (4)

Za sklom (2016) 

1. séria - 65% TV hnojka konečne naliala prachy do niečo iného ako do ich nekonečného Paneláku, či do nudných súťaží. Po príbehovej stránke to nie je žiadny True Detective, ale to som od toho ani neočakával. Akcie tiež nič moc neponúknu, takže ani Kobru 11 nečakajte. Čo ma ale zaujalo bol casting. Koleník hraje svoj štandard, ale Maštalír a Magálová to až prekvapivo dobre ťahajú. Ostatný sú viac menej herecké polená dobré tak do krbu na zimu. Nie je to úplne nezaujímavé, ani nudné a predvídateľné, nájdu sa tu kupodivu aj zvraty a sem tam aj nejaké tie lepšie dialogy. Nadávkami sa šetrilo, ale boli tam, takže aspoň to nevyznelo trápne, keď si chlapci mohli aj normálne zanadávať. Do tých lepších vecí patria aj úvodné titulky, či kamera, pretože tak krásnu pestro farebnú Bratislavu som ešte nevidel :). Záverečná scéna už bola podla mňa zbytočne prekombinovaná, ale uvidíme ako s tým naložia v druhej sérii. 2. séria - 70% Druhá séria mi prišla o chlp lepšia ako ta prvá, predovšetkým postavy zaujali a casting nových tvári sa vydaril na výbornú. Škoda, že to nieje trošku viac akčnejšie, pretože každá akcia ponúkla tak spomalený záber, trošku sa to zostrihalo a to bolo všetko. Inak dialogy, príbeh zaujali a nájde sa aj pár zvratov. Koleník mi tu prišiel trošku nevýrazný, ale Maštalír to opäť zahral frajersky a dobre mu sekunduje Zuza Kanócz. Spokojnosť, nenudil som sa a hlavne to ma len par dielov, čiže to nieje zbytočne naťahované ako niektoré tie seriáli od Amíkov. 3. séria - 80% . Za sklom pre mňa nikdy nebol seriál, ktorý by upútal moju pozornosť, no priznám, že tretia séria vytiahla skutočne zaujímavý príbeh a rozdala karty postávam tak, že neviete čo bude nasledovať ďalej. A to je hlavný ťahák tohto seriálu. Okrem znova výborného Maštalíra a Magálovej, pribudlo viac zvratov, ale aj pár fajn dialógov a hlášiek a celé je to napínavejšie viac, ako predošlé serie dohromady. Škoda len toho záveru, ktorý vlastne sa s logického pohľadu uzavrieť nedá, no ani takýto otvorený koniec som nečakal na to, že toto ma byť finálna séria. ()

Season 1 (2016) (S01) 

1. séria - 65% TV hnojka konečne naliala prachy do niečo iného ako do ich nekonečného Paneláku, či do nudných súťaží. Po príbehovej stránke to nie je žiadny True Detective, ale to som od toho ani neočakával. Akcie tiež nič moc neponúknu, takže ani Kobru 11 nečakajte. Čo ma ale zaujalo bol casting. Koleník hraje svoj štandard, ale Maštalír a Magálová to až prekvapivo dobre ťahajú. Ostatný sú viac menej herecké polená dobré tak do krbu na zimu. Nie je to úplne nezaujímavé, ani nudné a predvídateľné, nájdu sa tu kupodivu aj zvraty a sem tam aj nejaké tie lepšie dialogy. Nadávkami sa šetrilo, ale boli tam, takže aspoň to nevyznelo trápne, keď si chlapci mohli aj normálne zanadávať. Do tých lepších vecí patria aj úvodné titulky, či kamera, pretože tak krásnu pestro farebnú Bratislavu som ešte nevidel :). Záverečná scéna už bola podla mňa zbytočne prekombinovaná, ale uvidíme ako s tým naložia v druhej sérii. ()

Season 2 (2017) (S02) 

2. séria - 70% Druhá séria mi prišla o chlp lepšia ako ta prvá, predovšetkým postavy zaujali a casting nových tvári sa vydaril na výbornú. Škoda, že to nieje trošku viac akčnejšie, pretože každá akcia ponúkla tak spomalený záber, trošku sa to zostrihalo a to bolo všetko. Inak dialogy, príbeh zaujali a nájde sa aj pár zvratov. Koleník mi tu prišiel trošku nevýrazný, ale Maštalír to opäť zahral frajersky a dobre mu sekunduje Zuza Kanócz. Spokojnosť, nenudil som sa a hlavne to ma len par dielov, čiže to nieje zbytočne naťahované ako niektoré tie seriáli od Amíkov. ()

Season 3 (2019) (S03) 

3. séria - 80%. Za sklom pre mňa nikdy nebol seriál, ktorý by upútal moju pozornosť, no priznám, že tretia séria vytiahla skutočne zaujímavý príbeh a rozdala karty postávam tak, že neviete čo bude nasledovať ďalej. A to je hlavný ťahák tohto seriálu. Okrem znova výborného Maštalíra a Magálovej pribudlo viac zvratov, aj pár fajn dialógov a hlášiek a celé je to napínavejšie viac, ako predošlé serie dohromady. Škoda len toho záveru, ktorý vlastne sa s logického pohľadu uzavrieť nedá, no ani takýto otvorený koniec som nečakal na to, že toto ma byť finálna séria. ()

Reklama

Reklama