Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Recenzie (14)

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% TV hnojka konečne naliala prachy do niečo iného ako do ich nekonečného Paneláku, či do nudných súťaží. Po príbehovej stránke to nie je žiadny True Detective, ale to som od toho ani neočakával. Akcie tiež nič moc neponúknu, takže ani Kobru 11 nečakajte. Čo ma ale zaujalo bol casting. Koleník hraje svoj štandard, ale Maštalír a Magálová to až prekvapivo dobre ťahajú. Ostatný sú viac menej herecké polená dobré tak do krbu na zimu. Nie je to úplne nezaujímavé, ani nudné a predvídateľné, nájdu sa tu kupodivu aj zvraty a sem tam aj nejaké tie lepšie dialogy. Nadávkami sa šetrilo, ale boli tam, takže aspoň to nevyznelo trápne, keď si chlapci mohli aj normálne zanadávať. Do tých lepších vecí patria aj úvodné titulky, či kamera, pretože tak krásnu pestro farebnú Bratislavu som ešte nevidel :). Záverečná scéna už bola podla mňa zbytočne prekombinovaná, ale uvidíme ako s tým naložia v druhej sérii. ()

kacer4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prekvapivo vydarený počin. Miestami scenáristi mierne uleteli, ale väčšinou to bolo konzistentné a pozerateľné. Trošku mám pochybnosti o Koleníkovi. Často sa mi nehodil na tú postavu. Maštalír a Magálová tam pasujú bez problémov. Vysoko hodnotím veľmi odvážne a trefné odkazy (Kali, Clean and Wash, Bongy). Určite sa pustím aj do druhej série. ()

Reklama

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Možno to nebolo dokonalé, ale i tak kvalitné. Aspoň na naše seriálové pomery. Ústredná dvojka Koleník a Maštalír sú fajn, i keď Maštalír svojho kolegu trošku zatieňuje. Zas ale Koleníkova postava má zaujímavý vývoj, ale viac k tomu nenapíšem, nechcem veľa vyzradiť. Problémy ústrednej dvojici robí mafián Bongi, ktorého stvárnil Milan Ondrík. A to je skvelý záporák. Ondrík rolu toho arogantného parchanta zvládol skvelo. Ale príbeh nie je až tak prostý, pretože okrem ústrednej dvojice vyšetrovateľov a mafiána sa nám do hry zapája aj SIS-ka a ďalší iný hráči, ako napríklad chladnokrvný Tyson, ktorého sa zhostil (taktiež skvelo) Ľuboš Kostelný. A každý má svoje ciele. Záver bol trochu prekombinovanejší, pekne ale navnadil na druhú sériu. Som potešený. Nech u nás vzniká viac takýchto projektov. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První série je jako přízrak mezi seriály ze Slovenska, snaha o profesionální temné krimi , dva ranaři Koleník a Maštalír naprosto přirození, žádná parodie, aktuální témata a první tři díly jsou opravdu špička, jen škoda že ostatní už neudrželi vysoko nastavenou laťku, protože jinak by to byl asi nejlepší slovenský seriál posledních dvaceti let. ()

sethi 

všetky recenzie používateľa

Hej, tak hodnoťenie by malo byť po slovensky, nie? Bohužial, to mi asi moc nepojdě, pretoža neviem na klávesnici používať tie tečky nad A a čiarku nad L. Tiahlo sa to ako sopel, leč herci sa snažili, ak mohli. Postava Bongiho bola ako pesť na oko. Inak chválim našich slovenských bratou, nemajú sa za čo hanbiť. Ale v medzinárodnej konkuréncii je to medzi dvema a tromi hvezdami. Pridávam za odvahu a komplikované ťéma. Tak čo, ako mi to po slovensky išlo? ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (1)

  • Reštaurácia, prostredníctvom ktorej sa uskutočňovali dodávky drog, sa volala Clean & Wash s.r.o. Tibor Maxovský (Tomáš Maštalír) dodal, že sa mohla volať rovno Money Wash (pranie peňazí). Ide o narážku na firmu Rent and Wash (prenajmi a vyper), ktorá figuruje v kauze Bašternák ohľadom nadmerných vratiek DPH, čím štát údajne prišiel o takmer dva milióny eur. (fugyx)

Reklama

Reklama