Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Írsky farmár Joseph Donnelly (Tom Cruise) vezme po otcovej smrti spravodlivosť a svoj život do vlastných rúk a rozhodne sa hľadať šťastie v „novom svete“. Na ceste do Ameriky ho sprevádza svojrázna Shannon Christieová (Nicole Kidman), ktorej sa priečilo žiť ako bohatej anglickej dáme so stovkami príkazov, zákazov a obmedzení. V Amerike sa chcú ako stovky iných ľudí pokúsiť získať kus vlastnej pôdy. Ružové sny o zasľúbenej zemi sa však veľmi rýchlo roztrieštia o drsnú realitu. Musia žiť v krutých podmienkach a tvrdou si prácou si zarábať na živobytie i cestu do Oklahomy, kde ešte možno získať pôdu. Navyše Joseph musí často tolerovať povznesenú a nadutú povahu Shannon. Napriek tomu zažívajú krátke okamihy šťastia i prehier. I keď sa však jeden druhému páčia, stále nemôžu nájsť k sebe cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filme sa mi páči osudovosť. Keď si spätne predstavím čo všetko musel chudobný írsky roľník prežiť a čo všetko preskákať aby získal kúsok pôdy tak mám príjemné zimomriavky. Je tu krásne ukázané, že keď niečo človek veľmi chce a ide si za tým, tak je veľká možnosť že to nakoniec i dosiahne. To dodáva nádej a silu nevzdávať sa. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Ron Howard je zrucny clovek, ktory rozhodne vie, ako natocit aspon priemerny film. V tomto sa snubi romanticka linia medzi Cruise-om a Nicole Kidman, k tomu sa pridava epicky koniec /nahanacka na konoch ..../. Hercov ako Cruise-a mam osobne na haku, ale za slusnu reziu a krasnu Nicole Kidman dam 69 % ()

Reklama

duklak2 

všetky recenzie používateľa

Dívál jsem se jen kvůli Nicol Kidman, protože je to moje druhá nejoblíbenější zahraniční herečka po Meryl Streep. Pěkný romantický western postavený na dvou hercích Tomu Cruisovi a Nicole Kidman. Jen by to chtělo trochu zkrátit. Těch 130 min. je docela dost a ke konci už to trochu ztrácí dech a musíte si dávat ruku před ústa kvůli svému zívání. Navždy a daleko jen s tebou Nicole Kidmanová. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

Tam vytrvale kráčí ten nejmladší. Z ostrovních míst, která se bortí, přes zákoutí, do těch, kde se rodí, ve slunečním oparu... Vítězoslavně vytryskne fontána fantazie, realita domovů. Přitom nezastaví (se), ruce, srdce. Náplně niter. Majitel věčného jitra kvetoucích zahrad, zelených, vzdušných dvorků. Vlajková duše pozemků, nastavená  "Novému svět(l)u." ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Strieľaš ľudí, šliapeš im po krkoch... keď som ťa videla, pomyslela som si, že by si mi mohol byť užitočný.“ Dávam 60%, ale nedávam ich rád, ale už za pokus o epickosť (kostýmy, výprava, záverečná koňská naháňačka) si ich NAVŽDY A ĎALEKO, dúfajme, zaslúži. Jedná sa o prvý z troch (pred BÚRLIVÝMI DŇAMI a EYES WIDE SHUT) spoločných projektov budúcich niekoľkoročných hollywoodskych manželov Nicole Kidmanovej a Toma Cruisea (ak nerátame ešte napr. horor TÍ DRUHÍ, ktorý Cruise Kidmanovej produkoval). Univerzálne zručný režisér Ron Howard vedľa seba, s pomocou kvalitného kameramana, strihača a hudobného skladateľa, ukladá jeden prekvapivo nevýrazný historický romanticko-dramatický obrázok vedľa druhého. Len občas medzi ne zamieša zábavného Íra Colma Meaneyho alebo vtipnú scénku s kastrólom na intímnej partii. Mne skrátka tieto „americky tupé“ epické kvázi veľkolepé (a finančne drahé) romantiky á la LEGENDA O VÁŠNI nesedia. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama