Reklama

Reklama

V mysterióznom thrilleri sa skupina študentov medicíny snaží dostať odpoveď na otázku, či existuje život po smrti. Opakovane sa dostávajú do stavu klinickej smrti, no stále nebezpečnejšie experimenty si na každom z nich vyberú svoju daň... (Itafilm)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (259)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Horor má byť desivý, toto bol však des sám o sebe. Okrem pár, doslova tak 2-3 napínavých scén, je to celé o ničom, rovnako ako originál. Herci otras, hlavne Kiersey Clemons, tú museli zohnať vo výpredaji gumených panákov, avšak čo očakávať, keď sám režisér uviedol, že diverzita musí byť. Zároveň však treba uznať, že film je varovaním. Neskúšajte také experimenty. Môže sa vám stať to, čo Ellie Page, že zaspíte a odrazu sa prebudíte s odrezanými prsníkmi a prišitým vtákom. A z normálnej ženskej je odrazu dosť škaredý vyschnutý chlap Elliot. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Nejprve bych rád podotkl, že jsem neviděl původní film z roku 1990, ale brzy se ho budu snažit doplnit. K samotnému snímku bych uvedl, že bych film spíše rozdělil na dvě samostatné jednotky. První, kde se celý děj teprve rozbaluje, řeší se zde i klasický život mladých doktorů a občas padnou i zajímavé medicínské úvahy (malinko jsem se vrátil myslí k DR House). Poté se již hrdinové snaží na chvíli navodit smrt a prožít pár okamžiků na onom světě, z čehož poté plynou následky (jako zákon akce a reakce). Toto vše mě bavilo a byl jsem napnut, jak se to celé dál posune. Bohužel poté jsem dostal druhou polovičku, kde se cosi pokazilo. Začal nám řádit strašák (pár lekaček je dobrých o tom žádná) a poté klasická šablonka se závěrečným dějovým vrcholením. Tato spíše hororová půlka byla doslova a do písmene přehmat ve scénáři. Mně by se spíše líbilo, kdyby se děj posunul spíše než k hororu, někam k sci-fi a mohli jsme sledovat střet dvou světů. Jednoho klasického a druhého po smrti. Tohle by možná mohlo pak vydat na celý nový film, ale nebudu až moc fantazírovat. Mám velmi rozporuplné pocity a nemohu jinak než dál průměrné hodnocení a jen velmi lehounce doporučit. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pre milovníkov kultového a vydareného Schumacherovho originálu rana pod pás. Na druhú stranu porovnávanie dejových línií po 27 rokoch nám, fanúšikom, môže spôsobovať vlastne jediné potešenie zo sledovania niečoho, čo je určené dnešnému teen a o niečo málo staršiemu publiku. Oplev a štúdio mohlo zabodovať vypiplaným vizuálom, lenže sa im vôbec nechcelo. Radšej prešli na otrepané súčasné hororové klišé scény s nejakými nie príliš funkčnými ľakačkami. Ale neodvážim sa predpovedať, ako sa film bude páčiť originálom nedotknutému divákovi, pretože mám dojem, že tvorcovia rátali s tým, že ich dielo má osloviť práve tých, ktorí možno ani o nejakom relatívne zabudnutom filme z doby kamennej (rozumej bez mobilov) netušia. ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku zábavný scífko, který bylo dokonce víc hororem, než jsem čekal. Jen bych čekal trošku víc kreativity v tom posmrtným životě. Zrovna od toho jsem si dost sliboval, že to vysloveně přeženou. V tu chvíli se to ale překlenulo v duchařinu, kterou jsem ani nevěděl, jak si vysvětlit. Samozřejmě v průběhu se to začalo objasňovat víc, ale tím to i dost ztrácelo dech. Všechno se až moc jednoduše dařilo řešit, prostě tomu chybělo víc umírání, řeknu to na rovinu. Kino distribuci by si zasloužilo spousta jinejch filmů. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Skúsený americký režisér Joel Schumacher natočil v roku 1990 snímok "Hráči so smrťou" (Flatliners). Už v dobe svojho uvedenia rozvíril tento snímok vášne a postupom času sa z neho stala filmová post mortem klasika. I ja patrím do skupiny jej fanúšikov, ocenil som ju plným počtom hviezdičiek. O dvadsať sedem rokov neskôr, v roku 2017, sa objavil v kinách rovnomenný remake. Zrežíroval ho dánsky filmár Niels Arden Oplev. Dosť dlho som zvažoval, či si to mám pozrieť. Veď načo si mám niečím takým kaziť divácky pôžitok z pôvodného titulu? Nakoniec som si to predsa len pustil. No a nebola to zasa až taká hrôza, ako som sa obával. Technicky je to profesionálne dobre zvládnuté a aj herci stvárnili svoje úlohy presvedčivo. Samozrejme, že to nedosahuje kvality svojho predchodcu, ale za jedno pozretie to stojí. Títo noví "Hráči so smrťou" dostanú odo mňa pekné tri hviezdičky. *** ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (10)

  • Když se Sophie (Kiers Clemons) podaří oživit a blíží se úklidová četa, tak je bosá. A to i ve chvíli, když ji Ray (Diego Luna) vynáší z místnosti. Když se však o pár vteřin později objeví v garáži, tak ji Ray pořád nese, ale Sophie už má na nohou boty. (BMW12)
  • Film vznikol ako pokus o reštart, ktorý spustili v roku 2008 Michael Douglas a Stephen Susco - tí však chceli vytvoriť seriál. Vývoj sa potom oficiálne presunul z televízneho seriálu na celovečerný film v auguste 2011. (Arsenal83)
  • Kiefer Sutherland neskôr povedal, že hoci si zopakoval svoju rolu z pôvodného filmu, nový film je podľa neho v skutočnosti skôr pokračovaním ako remake. Film je však bez odkazu na konkrétne udalosti predchádzajúceho filmu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (viac)

Reklama

Reklama