Reklama

Reklama

Horúce miesto

Trailer 1

Obsahy(1)

Harry Madox je samotářský muž, cynický podvodník, který se pohybuje na hranici zákona a má za sebou pestrou minulost. Táhne od města k městu, hledá důvěřivé oběti, které by mohl oškubat a většinou se mu podaří zmizet dřív, než všechno praskne. Jednoho dne dorazí do prašného sluncem rozpáleného městečka Taylor v Texasu. Najde si práci v obchodě s ojetými auty, jehož majitelem je postarší George Harshaw a začne pracovat na plánovaném vyloupení malé místní banky vedené excentrickým Julianem Wardem. Do jeho plánů však nečekaně začnou zasahovat dvě zcela odlišné ženy. Na jedné straně vyzývavá blondýna Dolly Harshaw, manželka jeho zaměstnavatele, vědomá si toho, že dokáže zamotat mužům hlavu a zvyklá na to, že vždy dosáhne toho, co si usmyslí. A když si usmyslí, že získá Madoxe, rozehraje známou hru nápadně nenápadných signálů a brzy dosáhne svého. Jenže na druhé straně je tu také Harshawova sekretářka Gloria Harper, nevinně vypadající kráska se smutným pohledem, skrývající před světem nějaké temné tajemství. Ani jejímu kouzlu nedokáže Madox odolat. Velmi brzy tak začnou jeho přípravy k loupeži narážet na nečekané potíže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (25)

  • Režisér filmu Dennis Hopper je opísaný v jednom z hlavných trailerov v angličtine ako „najkontroverznejší režisér Ameriky“. (Arsenal83)
  • Dennis Hopper mal pocit, že hviezdy Don Johnson a Virginia Madsen nechceli film veľmi propagovať, čo ho mrzelo. Hopper o Johnsonovi povedal, že "hovorí, že pre tento snímok neurobí nič, kým si neprečíta recenzie." Johnson sa medzitým vyhováral, že nemôže film propagovať, pretože natáča už iný: Harley Davidson a Marlboro Man (1991). Virgina Madsen zas neskôr uviedla, že reklamu filmu nerobila preto, že sa hanbila, koľko nahoty v ňom je. Aj preto film nakoniec na seba ani nezarobil. (Arsenal83)
  • Nahú scénu v jazere hrala namiesto Virginie Madsen jej dablérka Heather Cruikshank, ktorá pracovala v strip klube. Heather si zobrala na pľac na podporu aj priateľa a v jednom momente pred natáčaním scény Don Johnson povedal, že neručí za to, čo sa stane, keď vkročí do vody. Na to Cruikshankovej priateľ zareagoval, že "samozrejme, pokiaľ vieš, že ani ja neručím za to, čo sa stane po tom, keď z tej vody vyjdeš." Scéna sa nakoniec natáčala na šesť pokusov a zakaždým museli Heather nanovo kompletne namakeupovať. (Arsenal83)
  • Dennis Hopper uviedol svoje dojmy zo spolupráce s Donom Johnsonom: "Nebol taký zlý. Má pri sebe vždy veľa ľudí. Na tento film prišiel s dvoma bodyguardmi, kuchárom, trénerom, dokonca pilotom helikoptéry, ktorý ho bral na natáčania a späť, naozaj pôsobivé, dvoma vodičmi, sekretárkou a, ach áno, jeho vlastnou kaderníčkou, jeho vlastnou expertkou na make-up, jeho vlastnou šatniarkou. Takže keď ide na plac, má pri sebe päť ľudí." (Arsenal83)
  • Počas natáčania panovalo mimoriadne teplé počasie aj na Texas a Hopper ho označil ako "najhorúcejšie a najparnejšie počasie, aké si dokážete predstaviť". (Arsenal83)
  • Don Johnson označil prístup režiséra Hoppera k filmu za trochu sklamaním. Film mal byť pôvodne hlavne o lúpeži, no počas natáčania sa scenár trochu prerobil. (Arsenal83)
  • Scéna v spálni pôvodne požadovala, aby sa Virginia Madsen objavila nahá, ale rozhodla sa obliecť si negližé, pretože mala pocit, že „nahota bola nielen slabá z hľadiska príbehu, ale nedovoľovalo samotnému publiku, aby si ju vyzlieklo samo“. Hopper neskôr priznal, že Madsen mala pravdu. (Arsenal83)
  • Natočené v Austine, Taylori and Lulingu (Texas, USA). Film sa natáčal od 14. augusta do 21. októbra 1989. (Arsenal83)
  • S filmem, konkrétně s rolí Dolly Harshawové byla spojována také Melanie Griffith. Ta jej z důvodu těhotenství odmítla. (Conspi)

Reklama

Reklama