Reklama

Reklama

Maudie

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (100)

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem chtěl napsat jak moc mě mrzí, že i když udělali Ethan Hawke, Sally Hawkins a taky Aisling Walsh nádherný film, že je téměř celý smyšlený. Chtěl jsem psát o tom, že v biografii Lance Woolavera není životní příběh Maud zdaleka tak romanticky laděný. Ale víte co? Kašlu na to. Ano, strašně moc si toho scénáristka domýšlela a idealizovala, ale povedlo se jí nacpat mi knedlík do krku a dojmout mě. Ne skutečným příběhem Maud Lewis, ale tím vymyšleným, kterému dali život Sally Hawkins s Ethanem Hawkem. Tolik niterných pocitů a taková koncentrace potlačených emocí...nic co bych chtěl vidět v kině...ideální film pro zimní večer. Film, po kterém máte velkou potřebu říct vaší drahé polovičce: promiň, že jsem občas bručoun, mám tě moc rád. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Wow👍 no ani neviem, kde zacat. Maudie je krasny film!!! Umelecky zazitok, pohladenie duse :-). Ma co ponuknut. Je to presne to, kvoli comu mam rada filmy. Je to nielenze skutocny pribeh, ale zaroven filmove umenie. Mne sa to velmi pacilo. Hned po skonceni filmu, som musela googlit a nedalo mi, aby som link na tento film neposlala aj vsetkym svojim priatelom! Sally Hawkins ma dar od Boha, neuveritelny herecky talent!!! Ako to, ze za rolu Maud nedostala Oscara? Bola taka presvedciva, ze by som jej dala rovno aj dve zlate sosky. Ethan Hawke ako cudak cudesny tiez velmi dobre. Inspirujuci pribeh, perfektne az dokonale herecke vykony, krasna kamera, vyprava a hudba. A nadherna kanadska priroda. Hoci nakrucane v Newfoundland, vyzera to uplne ako Nova Scotia, prekrasne prostredie. Kanada je moja srdcovka, kvoli nej by som dala aj plny pocet, ale aby to bolo fer, nechavam 4*. Film vrelo odporucam. Maud obdivujem nielen ako umelkynu (doteraz som o nej nepocula), ale aj ako cloveka. Obdivujem jej pokoru, skromnost, optimizmus! Aj zo starej rozpadavajucej sa chatrce dokazala vytvorit utulny domov. Klobuk dole. Len jedna malickost sa mi nepacila a to make-up. Na konci filmu vyzeraju herci len o trosku starsi, v skutocnosti presli desiatky rokov, ale ten skok v case nebol poznat. 85%. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

film stál pouze a jen na výkonu Sally Hawkins,hravě strčí do kapsy všechny nominované a i oceněné Oscarem herce! Její postava musela být pro ni velice náročná.Záběr její pokroucené postavičky ,jak jde sama po cestě, kolem vysoká tráva ve které se ztrácela její maličkost,shrbená ...ten mě opravdu zdrtil. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekné, emotívne, dojemné... Ale na mňa to akosi až tak nefungovalo (a to som obrovská citlivka). Film mal kopu silných momentov, no zároveň aj dosť stagnácie deju. Akosi som mal pocit, že sa to točilo stále v tom istom kolotoči - Everettove cholerické výpady kombinované s Maudinou submisívnou toleranciou vyústili zakaždým do vzájomnej harmónie - a stále dokola a dokola. Áno, príbeh to bol pekný - o to krajší, že sa to skutočne stalo. Ale akosi som pri tom neprežíval to, čo pri filmoch s podobnou témou postihnutých hlavných hrdinov. Treba však podotknúť, že herecký výkon Sally Hawkins bol absolútne famózny! Napriek tomu nemôžem dať tomuto filmu s čistým svedomím viac ako 3*. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nádherne spracovaný životopisný snímok o jednom veľmi sympatickom človeku - žienke s veľkým srdcom a nesmierne krásnym vnútrom... Je to síce ako voziť drevo do lesa, ale musím sa aj ja pridať. Výkon S. Hawkins je dychberúci a jednoznačne hrá prím naprieč celým filmom. Tú dámu by mal čakať oscar. Aj čo sa týka samotného príbehu tak som spokojný. Napriek pomalšiemu tempu zaujímavé, dramaticky silné a smerom ku koncu i s konštantne narastajúcou emotívnou stránkou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (12)

  • Slavný domov Maud (Sally Hawkins) a Everetta (Ethan Hawke) se nacházel severně od Marshalltown na dálnici číslo 1 v Novém Skotsku. Samotný dům byl přesunut do Art Gallery of Nova Scotia v Halifaxu a na jeho místě postavena ocelová replika. (schwita)
  • Herečka Sally Hawkins si starostlivo naštudovala svoju postavu Maud. Počas prípravy maľovala tri až štyri hodiny denne, mala učiteľku tanca i inštruktorku, ktorá jej pomáhala pochopiť ľudí s reumatickou artritídou. Vžila sa do svojej postavy natoľko, že po skončení každého natáčacieho dňa sa pomocou strečingu a jogy dostávala späť k sebe. (classic)
  • Maud Lewis byla kanadským lidovým umělcem z Nového Skotska .Stala se jedním z nejznámějších kanadských umělců. Její manžel Everett Lewis též maloval. (sator)

Reklama

Reklama