Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Panoptikum (viac)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (103)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Ale tak dalo se, první třetina sice nuda, kde postavy pronášejí nějaké repliky, ale vy se přistihnete, že slyšíte jen jakési "blablabla", ale jakmile Frankensteinovo monstrum sundá masku a ukáže svojí, ehm, pravou masku, začne se konečně něco dít, počet teenagerů se začne zužovat, holky začnou ječet... Přesto se z toho dalo vytřískat víc, to prostředí Panoptika k tomu vyloženě vybízelo. Ale závěr byl perfektní, TO je přesně ta osmdesátková atmoška, jak jí máme my, horror maniací, rádi. ()

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Vždy som miloval svet pútí a "carnivalov", to bizarné a surreálne panoptikum papierových ruží, obludárií s freakmi naloženými vo formaldehyde, cukrovej vaty, svalnatých obrov a liliputánov, fúzatých krásavíc, húsenicových dráh a jázd naprieč Staršidelným zámkom... Aj preto som sa v Hooperovom Funhouse cítil ako doma - a možno aj preto, že Tobe si pre tento film vybral jeden z vrcholov vlastnej sínusoidy. Keby herci neboli také polená, je to za štyri. A neodpustím si ešte jednu vetičku: hlavný "záporák" sa na začiatku producíruje v maske Frankensteina - a teraz sa podržte - keď ju dá dole, tak je to tisíckrát väčšia "zrůda". Už len za tento fórik by som Tobemu - mať možnosť sedieť s ním v jednej knajpe - objednal dvojitého panáka na moje futro. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Hooperův zábavný slasher z cirkusového prostředí, navíc prošpikován spoustou odkazů na slavné horory. První půlka je víceméně seznamovací s hlavními postavami, ale jakmile se překulí do své druhé části, je už na co koukat. Třeba na kvalitní masky od mistra v oboru Ricka Bakera, jehož umění vynikne především při scéně odhalení zjevu šílence převlečeného za Frankensteinovo monstrum. Hlavní hrdinka je zase docela sympaťanda a vyniká mohutným ječákem. Vraždy nenabídnou žádné gore, spíše všechny proběhnou v klasickém slasherovém stylu (proto ani dobře nechápu umístění filmu do "videonasties"), ale jsou díky prostředí strašidelného domu alespoň zábavně podány. Snad jenom ty zvířecí zrůdy si Hooper mohl odpustit. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Hooperovi sa podarilo vyvolať lunaparkovú náladu kolotočov, strelníc, strašidelných domov a obludária, v ktorom sú vystavované na obdiv hračky prírody, rôzne zvieracie a ľudské abnormality. Táto atmosféra, dotvorená hudbou z verklíka, už patrí minulosti, ale predsa má jedinečné kúzlo. Úvod filmu sa nesie v znamení odkazov na Psycho a potom príde predstavovanie zdegenerovaného jedinca, ktorý svoju znetvorenú tvár ukrýva pred svetom. Vraždy, ktoré napĺňajú podstatu slasheru sa zbehnú akosi rýchlo a divákom by rozhodne nezaškodila ich duplovaná porcia. Určite si prinajmenšom zaslúžili väčšiu pozornosť. Vo filme sa tiež riešia sexuálne problémy záporného hrdinu, ktoré vzbudzujú ľútosť a pôsobia až komicky. Záverečné vyvrcholenie, ktoré je ošľahané vetrom ventilátorov, však celé predchádzajúce tápanie bohate vynahradí. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Občas sa v edícii FILMAG HOROR objaví aj film v slušnej obrazovej a zvukovej kvalite. A keď ho ešte režíruje ikona žánru, srdce hororového fanúšika zaplesá. Ale len do chvíle než si film pozrie. HOOPER totiž potenciál námetu (ktorý bol veľký) rozdrobil do vražedne nudného tvaru a hoci hlavná hrdinka mala vážne pekné "cecky", jej výkon, podobne ako výkony ostatných protagonistov boli príšerné. Hodnotenie je v prevažnej miere za výborného netvora, ktorého mi miestami bolo ľúto, chudáka. :-) (16.9.2009) ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (11)

  • Film byl na seznam zakázaných filmů ve Velké Británii (videonasties list) umístěn omylem. Byl zaměněn cenzory s mnohem brutálnější a násilnějším filmem The Last House on Dead End Street (1977), který nesl stejný alternativní název "THEFUN HOUSE", ovšem s mezerou. (Flipnic)
  • Dean R. Koontz pod pseudonymem Owen West napsal novelu podle scénáře tohoto filmu. (Chatterer)
  • V Brazílii sa film premietal pod názvom Pague para Entrar, Reze para Sair, čo znamená "Zaplať, aby si sa dostal dnu, modli sa, aby si sa dostal von". (beso74)

Reklama

Reklama