Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Kathy Nicol sa pokúša nájsť nový zmysel života potom, ako sa jej podarilo dostať sa z bludného kruhu závislosti na alkohole. Kvôli súhre viacerých faktorov ju vysťahujú z jej domu na pobreží, ktorý pre ňu predstavoval poslednú životnú istotu. Dom má byť predaný v dražbe hlboko pod cenu, čo predstavuje životnú príležitosť pre iránskeho imigranta Behraniho. Bývalý plukovník iránskeho letectva síce odchádza z domu každé ráno bezchybne oblečený, v skutočnosti však v tajnosti tvrdo manuálne pracuje aby manželke a synovi zaistil aspoň zlomok z ich bývalej vysokej životnej úrovne. Obaja protivníci, ktorých rozdeľujú hlboké názorové i kultúrne rozdiely spolu zvedú neľútostný súboj o stavbu, ktorá pre nich predstavuje naplnenie ich sna. V ich tragickom zápolení sa však ani jeden nemôže stať úplným víťazom. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (385)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Další drama, které má výbornou zápletku, ale ten zbytek do závěru je nic, prázdno, nuda, je to zdlouhavé a někdy nemístně vykonstruované. Neutíká to, ale doslova to neutíká. Přišlo mi to jako bych sledoval třeba čtyřhodinovou Ponorku.Connelly hrála hodně dobře, ale žádný extrém jsem neviděl, Kingsley je zkušenej veterán, takže tam není co řešit. Rozhodně slabé tři. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Na priemerný námet neprinášajúci zlomok kúzla sa dá okamžite a bez problémov zabudnúť. Do deja vás totiž vtiahne dokonale vypracovaná psychológia hlavných postáv, pomaly a pútavo plynúca réžia, prekrásna kamera a hypnotická hudba Jamesa Hornera. Všetky tieto aspekty vrátane hercov - talentovanej Jennifer Connelly a skvelého Bena Kingsleyho, vám na dve hodiny nedajú vydýchnuť a v závere len utierate slzy nad emocionálnym vyústením príbehu. Na film vás nepochybne prinúti myslieť ešte dlho po jeho zhliadnutí. Debutujúcemu Vadim Perelmanovi sa podaril zázrak. Malá dráma závislá na sile jednotlivých myšlienok, ktoré sú jej nepochybným pilierom. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Pozor, potenciálny spoiler: Toto je dosť nešťastná storka o tom, ako jedna hlúpa štetka zruinovala jedným ťahom dve rodiny. A sama z toho vyšla nakoniec len s ľahkou psychickou ujmou. Dlho ju to ale trápiť nebude, v jej malom mozočku niet veľa priestoru na racionalitu a zodpovednosť. Ani za seba, ani za iných. Ešteže (v závere trochu teatrálny) Ben Kingsley s očarujúcou rodinkou ťahali tie lepšie scény. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Súboj skrachovalej alkoholičky a bývalého iránskeho vojaka o jeden dom neznie papierovo ako film, ktorý by mal byť strhujúci. Opak je však pravdou. Jennifer Connelly a Ben Kingsley rozohrávajú skutočný herecký koncert a audiovizuálne aj dramaturgicky skvelá práca štábu ich v tom v obrovskej miere podporuje. Komorná dráma hraničiaca s thrillerom má skvelý drive a v závere dokáže dohnať k slzám. Malý zapadnutý klenot zasluhujúci si väčšiu pozornosť. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Léta tam stál, stát bude dál. Na pět hvězd se tenhle nenápadný film vyšvihl díky poutavě zpracovanému námětu běžného života, který mě pohltil jako mlha Golden Gate. Ušák Ben k sežrání, to jsem čekal. Co ale moji outlocitnou duši dostalo nejvíc, byl pohled do hlubokých a upřímných očí andělsky krásné Jennifer. Zrodila se další láska, už to nezvládám počítat. Jen Ron Eldar a jeho drsňoučký kukuč mi k tomu dokonalému duu nepasoval. To máte jako kdybyste si do trojky k Megan Fox vzali Nesmrtelnou tetu... ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (10)

  • Autor předlohy Andre Dubus III dostal od filmových studií kolem sta nabídek na zrealizování své knihy. (Ai.ma)
  • Lokalita, kde se nachází dům, 34 Bisgrove street, je - stejně jako Pacific country - smyšlená. (Ai.ma)
  • Většina filmu byla natočena v přilehlém okolí San Francisca. (Ai.ma)

Reklama

Reklama