Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrajú:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (7)

You’d Know What to Do (2017) (S01E01) 

Celkom slušný pilot. Seriál sa púšťa hneď do prvej scény s veľkým grafickým orgazmom v bitke o Akko. Páči sa mi ako sú herci, ktorý hrajú zlých chlapcov nesympatický a samozrejme hlavný hrdina je sympaťák ako sa patrí. Tom Cullen ako morálne zaťažený rytier Landry s neskutočnou bradou je neuveriteľný sympaťák a ak hľadáte hrdinov v ktorých by ste sa mohli vidieť tak tento týpek je pre vás ten pravý. Dosť mi vadilo niekoľko nezmyselných rozhodnutí, ako napríklad odchod sedliaka do Paríža a nechá napospas svoju milovanú na farme. Čo asi mohol nájsť keď sa vrátil z Templárskej výpravy? Odpovie vám zhliadnutie. Mne osobne vadilo hlavne to, že každý sa na mňa z obrazovky pozeral s dokonalým americkým vybieleným úsmevom čo v 13. storočí asi nebolo na dennom poriadku. 63% ()

Find Us The Grail (2017) (S01E02) 

Rytier Landry je po smrti svojho majstra menovaný do úlohy Majstra Templu. Nakoľko jeho templárska česť je poškvrnená vzťahom s kráľovnou Francúzska má vnútorný rozkol či je tejto funkcie hoden. Sedliak Parcival je menovaný novicom v templárskych službách, samozrejme až po tom čo pomstil smrť svojej ženy a Godfreyho, ktorého smrť pod mečmi Saracénov skrýva nejedno tajomstvo a vedie k pravde, že svätý Grál je na území Francúzska a iba Landry je hodný ho nájsť. Na spadnutie je aj vojna medzi Anglickom a Francúzskom kedy si princezná chce miesto princa Eduarda vziať katalánskeho princa čo je pre Anglicko vrcholná urážka. Pár dejových klišé ale stále ma láka ta Templárska téma a hľadanie stratenej relikvie. Uvidíme dokedy ma to bude baviť55% ()

The Black Wolf and the White Wolf (2017) (S01E03) 

Rytier Landry musí hasiť oheň hneď na niekoľkých frontoch. Ako Majster Templu musí hľadať svätý Grál a odhaliť temnú minulosť svojho Majstra. Na strane druhej musí riešiť vnútorný rozkol vo vzťahu s kráľovnou, ktorý mu sám pápež prikázal okamžite ukončiť. Kráľovná je s ním tehotná a to je problém, nakoľko s manželom nespala už 2 roky. Jediný dôkaz o existencií Grálu spálil oheň a Saracénsky zajatec ktorý ho čítal leží z vážnymi zraneniami v Templi. Kráľovský radca Nogaret sa snaží zabrániť svadbe s Katalánskym princom a chce získať mocného anglického spojenca. Zatiaľ je to stále historicky veľmi nepresné a plytké. Ale stále ma to celkom baví. 55% ()

He Who Discovers His Own Self, Discovers God (2017) (S01E04) 

(Spoiler) Landry objavil znak na ruke mŕtveho Saracéna a vie že ho niekedy videl ale nevie kde. Musí preto poprosiť o pomoc šamana ktorý slúži bohom prírody aby mu pomohol spomenúť si. Pre odchodom z Teplu poverý Gwaina vyšetrovaním smrti ich Saracénskeho hosťa. Princezná ukazuje že nie je až také neviniatko ako by sa mohlo zdať a za pomoci Nogareta zosnuje krutý plán pomsty voči Katalánskemu princovi. Vojna s Anglickom je na spadnutie. Kráľovná po Landryho odmietnutí podnikne kroky k tomu aby jeho dieťa bolo vychovávané ako kráľovské tak, že opäť pred kráľom roztiahne nohy. 56% ()

Hard Blows Will Banish The Sin (2018) (S01E05) 

(Spoiler) Na toto som čakal asi 5 častí. Konečne niečo inovatívne niečo čo by som nečakal, niečo čo malo gule. Nečakaná Luisova, Nogaretova otrava a Landryho únos. Parcival sa vracia na scénu ako veľký romantik a opäť si získa srdce krásnej židovky. Našiel sa aj vrah Saracéna v Temply a na prekvapenie všetkých to bol Landryho brat. Veľmi sa teším kam až nás hľadanie za svätým Grálom zavedie. Zatiaľ najlepšia časť. 90% ()

The Pilgrimage of Chains (2018) (S01E06) 

(SPOILER) Opäť sa vraciame do priemerných vôd kedy sa deje množstvo nepochopiteľných situácií. Nechápem to mučenie Landryho Saracémni, keď celý čas tvrdia že Godfrei bol jeden z nich a nazývajú sa bratstvom svetla, ligou, ktorá chráni Grál. Nogaretovi trocha nevyšli plány a princezná vyniesla na svetlo sveta nejdeno jeho tajomstvo, samozrejme o tom, že je jeho komplicom pri vražde princa Lukasa sa akosi zabudla zmieniť. 59% ()

And Certainly Not The Cripple (2018) (S01E07) 

(SPOILER) Hádanka za hádankou vedie až k Landryho matke, ktorá je poslednou strážkyňou svätého Grálu. Percival na vlastnú päsť odnesie Rolanda z hradu a vypočúva ho až kým ho nezabije ale získa informácie ktoré potrebuje a odhaľuje strašné tajomstvo, ktoré ho v konečnom dôsledku bude stáť život. Královná Jana sa aj napriek Kráľovmu zákazu vydáva brániť svoje rodisko pred napadnutím jej Katalánkej sesternice. Nogaret si poskladá dieliky skladačky a príde na to, že dieťa v Janinom lone je Landryho, je iba na ňom ako s touto informáciou naloží. 50% ()

Reklama

Reklama