Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrajú:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(viac)

Diskusia

p.a.douch

p.a.douch (hodnotenie, recenzie)

olgerd

Znakem templářů byl červený rovnoramenný kříž s rozšířenými konci. A jejich bojová standarta byla právě s tímto křížem na černobílém poli. 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnotenie, recenzie)

A nepripomína prístav v Akkone prístav v Kings Landing? HBO si ten Dubrovník zamilovalo asi až príliš. 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnotenie, recenzie)

Knightfall

Telenovela / fantasy / sci-fi

 

Prečo je tento seriál ako jeden z hlavných reklamných motívov na HBO GO, vedľa majstrovských diel ako bol Mladý pápež a Westworld, mi je úplne nepochopiteľné. Po dvoch epizódach mi je jasné, že historickej akurátnosti ako aj kinematografickej kvality táto telenovela nepobrala. // Odpad!

slovan.mma

slovan.mma (hodnotenie, recenzie)

Preco nemozem hodnotit tento stupidny serial a ani napisat ziadny komentar???

Je to strasna sracka mimochodom. Slabi herci, slaby scenar a este slabsie historicke suvislosti a fakty. Cele zle.

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Keď je seriál spolovice taký napínavý ako táto vaša debata, nerozumiem tým nízkym hodnoteniam. Pokračujte, trasiem sa na pointu.

Morholt

Morholt (hodnotenie, recenzie)

olgerd

Omyl. Templáři měli zákaz holit se a povinnost stříhat si vlasy. ostatně tak to stojí v jednom z článků jejich řehole. A co se pláště týče, tak bílý nosili ze začátku všichni coby symbol čistoty a kříž na něj přibyl až později a to bez ohledu na původ. Ostatně drtivá většina rytířů patřila k šlechtě. Zprvu pouze k té vyšší, později i k nižší. Až když se templáři přestali věnovat válčení, začalo se s členstvím kšeftovat.

olgerd

olgerd (hodnotenie, recenzie)

spider74

K tomu krížu, jedno čo nesedí na ten kríž, že by mal byť iného tvaru teda aj veľkosti skôr maltézskeho kríža a nie obrovského kresťanského kríža. Viac menej je to drobnosť. V seriáli by mal byť záujem o dej ako o prioritu. Veľkosť kríža alebo aj to, že je ich tam pomerne veľa, by som bral len ako detail.

na príspevok reagoval p.a.douch

olgerd

olgerd (hodnotenie, recenzie)

spider74

Neviem od koho máš tieto bláboli, či z akej hry či filmu si to nabral, že z 99 percent mali plnovous a deleny na dva copíky. Práve naopak. Templársky rád zakazoval nosiť plnovous teda bradu, dlhe fuzy a dlhe vlasy. Si si ich pomýlil s vikingami ci co ? Taktiež spomínaný červený kríž, vravíš že mali skôr čierny. Není pravda. Červený nosili. Aj keď len ryriery z radou šľachty. Čiže obyčajný rytier rádu, ktorý nemal urodzený pôvod, kríž nenosil žiaden. Pozri si hoc len obrázky na nete , všade sa vyobrazujú teplári s červeným krížom aj keď je pravda, že obrazok neznamená, že je to historický záznam. Jedine , že ja som čítal iné publikácie o historii ako si mal v rukách ty a tak nastáva konfrontácia faktov.

na príspevok reagoval Morholt

duckman

duckman (hodnotenie, recenzie)

Aha tak to jo, tak ted uz to nizke hodnoceni dava smysl, protoze u vikingu jsem vydrzel cca 5 dilu.

duckman

duckman (hodnotenie, recenzie)

TVL to snad ne, to prece nemuze byt takovy propadak, vzdyt to ma vsechno, skvelou dobu, krasny, kruty a skutecny pribeh, za vsim stoji HBO s hromadou penez s slunou povesti a ted to dopadne takhle.

na príspevok reagoval DaViD´82

spider74

spider74 (hodnotenie, recenzie)

No jenom doufám, že se tvůrci budou aspoň trochu držet historiských reálií. Když zvážím vzhled těch templářů na traileru tak to zatím moc nevypadá. 99% z nich mělo v reálu plnovous, který si rozdělovali do dvou pramenů a když vidím ty oholené a některé nakadeřené hlavy tak je to k smíchu. Taktéž v drtivé většině používaly na štítu i na praporcích dělené černo-bílé pole a nikoliv až tak hojně profláknutý červený kříž, kterých je na těch záběrech až oči přecházejí. Jen škoda, že o Templářích je tak mále filmů či seriálů.....no nic ale stejně se těším tak doufám, že to nebude až taková tragédie.

na príspevok reagoval olgerd, olgerd

kytka.patrik

kytka.patrik (hodnotenie, recenzie)

Příběh se odehrává mezi 13. a 14. stoletím a zachycuje skutečné události, které vedly k pronásledování a pádu templářských rytířů. Český název: Pád rytířů.

 

Natáčení nadále pokračuje zatím se ale netočí ve vyhořelých dekoracích Pařížských ulic a tržnice. Pokračuje natáčení v ateliérech a lokacích.

Během natáčení v ateliérech a na jiných lokacích v ČR na pozemku kde vyhořeli dekorace se postaví znovu stejný interiér.

 

Zdroj: Kytkap a ExtraFilms

Uživateľ JakubM_32 zmazal svoj príspevok.

Reklama

Reklama