Reklama

Reklama

Denník rušňovodiča

  • Česko Deník strojvůdce (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podľa štatistík každý rušňovodič v Srbsku za svoju kariéru neúmyselne usmrtí 15 až 20 ľudí. Neslávny rekord drží Ilja, ktorý má na konte 28 zabití. Rušňovodičom sa stal rovnako ako jeho otec a dedo a na prahu dôchodku predáva štafetu svojmu adoptívnemu synovi Simovi. Sima sa však odmieta zmieriť s faktom, že by sa stal vrahom. Kolegovia mu síce tvrdia, že sa nehode nevyhne, no dni ubiehajú a nešťastia Sima obchádzajú. Ilja začína mať obavy, že sa z jeho syna „poriadny" rušňovodič nestane, a tak berie veci do vlastných rúk... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (110)

Foxhound#1 

všetky recenzie používateľa

Pokud se na tento film chystáte díky zdejšímu "červenému" vizuálu a nadšeným komentářům, budu bohužel trochu za kazišuka. Tedy hlavně pokud od tohoto filmu čekáte čistě černohumornou komedii kde každou chvíli uvidíte nějakou vesele morbidní historku z železničářského prostředí. Ne, to opravdu ne, tyhle momentky černého humoru jsou tam asi 3, ano slovy tři. Jinak to jede spíš na tu dramatickou notu. A bohužel ani nádherná Nina Jankovič ani železniční prostředí mne nezastaví od "lidovky". ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Mal by budúci, potenciálny rušňovodič vidieť tento film z bývalých krajín Juhoslávie, ak nemá zmysel pre čierny humor ? Ja ho síce mám, určite som pochopil úvodnú scénu s takýmto jedným pánkom Iljom, ktorý neúmyselne zrazí šesť - člennú skupinku Cigáňov. I na Slovensku je veľa úmyselných samovrahov, ktorí sa vrhajú pod idúci vlak, a keď ten rýchlik cvála 150 km/hod. , tak je veľmi pravdepodobné, že z mysliteľného samovraha, bude potom už iba mastná fašírka, s odťatými končatinami, ktoré sa budú rozprestierať na kilometre štvorcové, lebo pokiaľ ten vlak zastaví, tak nie je ťažké si domyslieť, kde všade sa „Ferko Mrkvička” nachádza... ? Neviem, ako sú na tom slovenskí rušňovodiči, ktorí taktiež zažívajú podobné trampoty, ako Ilja v Srbsku, ktorý pre zmenu - nejde tak brutálne rýchlo, ako extrémne hladná šelma za korisťou. Sledovanie tohto snímku, fakt nie je jednoduché, pretože toto nie je rýdzi výmysel ( zúfalí jedinci to robia stále... ) scenáristu Miloša Radoviča, ktorý zároveň sedí i na režisérskej stoličke, a ako vidieť na mojom hodnotení, scenár funguje v niektorých prípadoch oveľa lepšie ( najmä scény, ktorých obsah je nasiaknutý povestným čiernym humorom ), ako vedenie jednotlivých aktérov na pľaci, ktorí podávajú väčšinou príšerné herecké výkony, ktoré zaváňajú totálnou absurditou ! Možno som príliš krutý, akou je hlavná myšlienka - krutá, ale pri pozeraní sa na to, som sa koľkokrát zamýšľal, že táto kinematografia je moc amatérska ? Nie je to až také hrozné, ako sa moja výstižná recenzia ksichti ? ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Černá balkánská komedie. I ta dechovka je tu zastoupena :-) Mohlo to být vtipnější, míň smutné. I tak ale příjemné především stopáží. Lazar je typ jako Martin Huba, Petar jako Rupert Grint. Narvané letní kino městské části Brno-střed, Dominikánská (aneb tam jsme ještě neletnili). Hodně cizinců tenhle film nalákal. Po Montevideu moje druhé setkání s kráskou Ninou Jankovic. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Excelentní kousek. Silné lidské drama zabalené do morbidně legračního námětu. Fantastickým způsobem odvyprávěné a zrežírované. Buranská společnost oddaných strojvůdců, ve které má každý své krvavé číslo, čisté svědomí a klid v duši. Smířeni se svým osudem, usedají do připravených strojů a smetou vše, co jim přijde do cesty. Součástí jejich života se stala smrt, Ilija dokonce již dohlédne na druhý břeh, je ochoten se nechat převézt, nebo může z kapsy nažehlené košile vyndat jízdenku pro další život. Pro mě bezchybný film se vším, co divák potřebuje. Balkán opět posouvá už tak vysoko nastavenou laťku své současné kinematografie. [Filmový Klub Citadela-Litvínov]. ()

janeke 

všetky recenzie používateľa

Mohol to byť taký fajný vtipný film, ten srbský/chorvátsky humor ma baví. A je tam aj niekoľko dosť vtipných scén. Lenže ono sa ten scenár snaží byť nasáčkovaný do takej polopatistickej a dekoratívnej schémy, ako keď sa v básničke silou mocou snažíte vytvoriť rým. Ale inak neľutujem, že som do tohto vlaku nastúpila. :) Príjemné na nedeľu. ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (2)

  • Film vznikl i ve verzi seriálu o třech dílech po 50 minutách. Herecké obsazení seriálu je stejné. (PavelSm)
  • Zástupcovia Srbska zvolili tento film za svojho kandidáta na Oscara za rok 2017 v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama