Reklama

Reklama

Denník rušňovodiča

  • Česko Deník strojvůdce (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podľa štatistík každý rušňovodič v Srbsku za svoju kariéru neúmyselne usmrtí 15 až 20 ľudí. Neslávny rekord drží Ilja, ktorý má na konte 28 zabití. Rušňovodičom sa stal rovnako ako jeho otec a dedo a na prahu dôchodku predáva štafetu svojmu adoptívnemu synovi Simovi. Sima sa však odmieta zmieriť s faktom, že by sa stal vrahom. Kolegovia mu síce tvrdia, že sa nehode nevyhne, no dni ubiehajú a nešťastia Sima obchádzajú. Ilja začína mať obavy, že sa z jeho syna „poriadny" rušňovodič nestane, a tak berie veci do vlastných rúk... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (110)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa je toto viac smutný, než veselý film. A asi som čakal, že sa na tom budem viac smiať. Nemôžem povedať, že by som sa nezasmial ani raz, alebo niečo podobné. Celkovo komédia funguje a je tam pár momentov, ktoré skutočne stoja za to. Občas hláška zarezonuje a človek sa od srdca zasmeje. Občas sa zase zasmeje menej, no pre mňa film najviac vyhráva vo svojich dramatických momentoch. Toto sú vynikajúce postavy, ktoré človek chce sledovať, chce ich poznať a prežívať s nimi svoj čas. Plus nemôžem toto okomentovať bez toho, aby som nepovedal, že Nina Jankovic je proste kus. A rozhodne pôsobí príjemne a rád by som ju niekedy videl v niečom znovu. Film je hlavne o vzťahu Ilju a Simeho, ktorý rozhodne zaujímavým je. A podľa mňa je to aj presne to, o čom film aj byť má. Ale ako som spomenul, aj ostatné postavy sú skvelé. Či väčšie, či menšie, chcel som ich sledovať a poznať. A to je zárukou vynikajúceho filmu. Okrem toho je tu aj pár skutočne vizuálne pekných momentov a film je dobre natočený. Nemyslím si, že je to pre každého, možno by to mohlo byť na môj vkus trošku vtipnejšie, no dramatické momentky to podľa mňa vynahrádzajú. Čeknite si film a zhodnoťte sami. Hodnotenie: A- ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Čakal som viac čierneho humoru a nie iba zopár narážok, koho všetkého rušňovodič zrazil. Aby tomu dodali šťastný koniec, tak ešte aj tomu nešťastnému chlapcovi do deja doplnili priateľku, ako fakt, niektoré veci by sa takto nestali. Od balkánskej komédie som čakal bláznivú zábavu a nie nudu, no asi som len rozmaznaný staršími kusturicovými, a nielen jeho, filmami. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Magický realizmus a symbolika (nielen) zrazených mŕtvol ako odpočtu strojvodcovského chlebíka, ktorý jednoducho musí byť naplnený, sú istej línii juhoslovanského filmu blízke. Niekedy je symbolika trefnejšia, inokedy, ako aj tu, trochu nasilu. V rušňovodičovom denníku stoja za pozornosť prevažne realistické momenty, či už tie smiešne alebo vážne. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to pro mě mělo velký půvab, jakmile se ale ten malý, roztomilý chlapec proměnil v toho nehezkého mladíka, jaksi mi to zhořklo. Ve fázi, kdy se pro kluka začala hledat oběť, se mi to přestalo líbit úplně. Moje ještě pořád poměrně solidní hodnocení odráží spíše to moje počáteční nadšení. Za samotný konec bych Deník strojvůdce hodnotil příkřeji. ()

Franc1s 

všetky recenzie používateľa

Po dvou letech jsem se konečně dočkal a koukli jsme na tenhle osobitej kousek. Nejen pro mašinfíry ČD :D Příběh o tom, jak flustrující může být, když jako mašinfíra vám nejde nikoho srazit a pokřtít tím vaši trasu. A všichni před vámi už mají minimálně 20 zářezů.. :) Hlavní dvojka je Illja, charismatickej chlápek, co už nemá daleko do důchodu a s dědečkem, srazili za svou kariéru už přes 50 lidí. Časem potká kluka Sima, vychová ho ten se dá taky na mašinfíru. Avšak po půl roce v práci ne a ne někoho sejmout, začiná stres, nervy a flustrace. Když to nejde po dobrým, Illja musí zakročit... Opět černá komedie jako víno, tentokrát ze Srbska a doporučuje 8/10 cestujících Českých drah :D ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (2)

  • Film vznikl i ve verzi seriálu o třech dílech po 50 minutách. Herecké obsazení seriálu je stejné. (PavelSm)
  • Zástupcovia Srbska zvolili tento film za svojho kandidáta na Oscara za rok 2017 v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama