Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je slobodný muž, ktorý v prímorskom meste na Floride vychováva svoju výnimočne nadanú neter Mary (Mckenna Graceová). Frank chce Mary dopriať obyčajné, šťastné a pokojné detstvo so všetkým, čo k nemu patrí, ale zámery mu prekazí jeho panovačná matka Evelyn (Lindsay Duncanová). Keď sa zámožná Bostončanka dozvie o matematickom nadaní vnučky, rozhodne sa o ňu postarať sama, pričom jej ďalšie plány by mohli Franka a Mary rozdeliť. Keď sa v rodine neznesiteľne vyhrotia ostré spory a napäté vzťahy, strýko s neterou musia neodkladne konať. Podporu nájdu nielen u ich domácej pani a najlepšej priateľky Roberty (Octavia Spencerová), ktorá im nezištne pomáha a ochraňuje ich, ale aj u mladej učiteľky Bonnie (Jenny Slateová), ktorá spolu s Frankom zdieľa starosti aj obavy o nadanú žiačku a jej budúcnosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (311)

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Film je cílen na dámskou část publika (chytrá a drzá holčička, která setře každýho chlapa, Chris Evans), ale Webb si zpracování pohlídal a nedopustil, aby z toho vznikla přeslazená ždímačka na city. Film nenudí, u některých vtípků se pobaví i mužská část publika a konec je ač očekávaný, tak přesto uspokojující. Za minimálně jedno skouknutí určitě tento film stojí. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Chris Evans střídá velké produkce spojené zejména s jeho stěžejní komiksovou rolí s menšími projekty, u kterých projeví svůj slušný herecký talent. Překvapil i coby režisér (Noc v New Yorku), kterak potěšil všechny, kteří prožili nejednu probdělou noc. Čerstvá školačka, jinak jeho neteř, tentokrát oplývá zázračným matematickým talentem, takže vypočítá příklady, o kterých většina dospělých ani neslyšela. Je to promyšlený útok na city, kdy se potýkáme s tím, jakou výchovu zvolit (po letech se ozve panovačná babička s nemalými ambicemi). A samozřejmě to ve finále do sebe všechno krásně zapadne. Potěší civilní podání i dětská bezprostřednost Mckenny Grace (*2006). Návrat Marca Webba ke svěžímu nezávislému vánku á la 500 dní se Summer potěší. PS: Děvče nicméně tužku drželo jako kopyto. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Marc Webb po tých dvoch spidermanoch konečne režíroval niečo realistickejšie - a hneď to bolo razom pútavejšie a zaujímavejšie (hoci nie až tak ako moja srdcovka 500 Days of Summmer, ktorú Marc režíroval už pred neuveriteľnými 8 rokmi). Príbeh to bol rozhodne zaujímavý, k tomu slušná zápletka, hoci som očakával že bude ešte o niečo viac vyhrotená. Ale vďaka charizmatickému Frankovi, svojskej Mary a panovačnej Evelyn to bola psychologická hra ako sa patrí. Ústredná dilema medzi dvomi protipólmi predstavy o Marynom detstve bola sama o sebe predpokladom pre dobrú drámu. Ja osobne som spokojný, hoci mi trochu prekážalo, že druhá polka filmu sa už dosť silno koncentrovala na ten súd a nie na Mary a jej vysporiadanie sa s vlastným nadaním. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Menší drama kde se kapitán Amerika stará o geniální malou holčičku. Tahanice u soudu drží pohromadě milé příhody z venkovského života a řešení nejsložitějších matematických rovnic. McKenna Grace hraje bezvadně a Evans ukazuje, že neumí jen házet štítem, ale zvládne i náročnější kousky. V závěru zamáčknete slzu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád 500 dní so Summer, ale obaja Amazing Spider-Mani sa Marcovi Webbovi sčasti vymkli spod kontroly a tak mu nakoniec asi neostalo nič iné, než sa poslušne vrátiť k malému a dialógovému filmu, v ktorom je dôležité to, čo kto komu povie a nie to, koľko newyorských mrakodrapov vyletí do vzduchu. Napriek tomu, že obvykle mám patetické a gýčovité feel good filmy rád, Veľký dar ma stopercentne nedostal. Chris Evans vcelku áno a Lindsay Duncan bola rozkošná, ale občas štvala svojou premúdrelosťou resp. bola rozkošná až príliš (hoc ako vravia Taliani: dá sa byť rozkošný príliš?). Je dobré, že tvorcovia sa snažili nikomu z dospelých nedržať stranu a obe súdiace sa strany majú svoju pravdu, ale aj tak nakoniec budete mať chuť hrdinovu matku zaživa zamurovať hlboko do pivnice. Tri štyri scény veľmi silné a dojemné (plavba, pôrodnica), ale ako celku tomu miestami dochádza dych, hrdinov románik s učiteľkou ma nudil a celkovo to bolo predvídateľné. Možno ak by sa finále odohrávalo o 15 rokov neskôr a bolo by na spôsob Otcov a dcér s Russellom Croweom, bol by som spokojnejší. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Chris Evans (Frank Adler) a Jenny Slate (Bonnie Stevenson) spolu po natáčaní aj v skutočnosti začali chodiť, no do roka už boli rozídení. V novembri 2017 však verejne oznámili, že sa k sebe vracajú. (Astonko)
  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama