Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výstredný londýnsky bádateľ a dobrodruh Phileas Fogg vynašiel lietadlo, elektrinu a ďalšie úžasné objavy, ale celý svet ho stále vníma ako outsidera. Zúfalý, že ho nikto neberie vážne, sa staví s váženým riaditeľom Akadémie vied, Lordom Kelvinom, že obletí celú zemeguľu, a to len za 80 dní. V roku 1872 Fogg vyštartuje na šialený let okolo sveta spolu s ďalšími dobrodruhmi - čínskym zlodejom Passepartoutom a osudovou ženou Monique La Rocheovou. Na troch neobvyklých hrdinov, ktorí sa pokúsia vyhrať stávku na cestu okolo sveta za 80 dní, čakajú skvelé dobrodružstvá, veselé príhody a neuveriteľné nebezpečenstvá v tých najexotickejších kútoch na zemeguli - v Paríži, Turecku, Indii, Číne a USA. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (468)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Není to vtipné ani napínavé, slabá akce a nevkusně dojemný závěr, tragicky hrající Coogan a ještě tragičtější Arnie. To, co drží tenhle marnotratný pokus nad odpadní jímkou je krásně smolařský Ewen Bremner a Jackie Chan hrající si s lavičkou v ruce. Děti do 12 let by se mohly dobře bavit. Proč ale musel Willy Fogg dopadnout jako blbec a Passepartou jako Číňan? Tomu se ale říká umělecká licence :( ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Tohle má do legendární knižní předlohy hodně daleko. Jenže styl zpracování se už v podstatě nabízel s obsazením Jackieho Chana do hlavní role. To není herec, který by své role pojal seriozně, a především se sem ani moc nehodí. Co však je ještě horší, je tentokrát Steve Coogan, kterému není možné věřit, že je geniálním vědcem, co si poradí za každé svízelné situace. Režijně to není úplně nejhorší, některé scény zachrání rozpačité vyznění, ale přece jen s ohledem na to, že se v dohledné době další adaptace nelze dočkat, bych byl vděčný za poutavé zpracování a ne za nanicovatou komedii, ze které si není možné téměř nic zapamatovat. 40% ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (27)

  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama