Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je manželka charizmatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer) na plný úväzok. Je ňou ale len dovtedy, kým ju na prahu štyridsiatky roztomilým a korektným spôsobom nepožiada o rozvod. Keď nový život, tak s celou parádou! Eliška sa rozhodne začat od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke. Svojrázny a hyperaktívny starosta (Miroslav Táborský) nasťahuje Elišku do jedného domu s grobianskym Božíčkom (Ondřej Vetchý), ktorý vďaka svojim vlastným nemilým skúsenostiam s „ženskými navždy skoncoval". Jeho zádrapčivosť a hulvátstvo môže tromfnúť snáď len jeho povolanie – Božíček pracuje v dedine ako hrobár. Eliška má momentálne tiež chlapov akurát dosť, takže si rozhodne po nose brnkať nenechá... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (606)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Na české poměry překvapivě slušná a zábavná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí, ale na druhou stranu ani neurazí a v rámci české kinematografie se jedná o to lepší, co ta česká režisérská verbeš vytvořila. Hlavní problém jsem bohužel viděl v Ondřejovi Vetchém, který je spíše otravný, než buransky vtipný. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dostal som tip na tento film od jednej bezva ženskej a trailer ma rozosmial. Nakoniec sa ukázalo, že nielenže najlepšie hlášky boli v trailery, ale  dokonca v ňom fungovali lepšie ako vo filme. Film pôsobí ako pokus o romantiku z vidieka v americkom štýle, ale nechytá sa to ani na produkciu od Hallmarku alebo Lifetime. V každom ohľade to pôsobilo strašne umelo. Jak vizuál, ktorý je tak sladký až človeka napína, tak hlavne dialógy, ktoré trhali uši. Len sem tam sa hercom podarilo predať nejakú ironickú hlášku. Chámia medzi párom trochu funguje hlavne zo ženskej strany. Vetchý je ta za totálneho idiota a burana. Tak jak sa mi zo začiatku príliš nepáčila Petra Hřebíčková, tak si ma postupne získala a hlavne vďaka nej som to dopozeral. Celkovo mi to ale pripadá hrozne natočené. Proste zlatý Hallmark. 4/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ten film je tak opatrný a presne natočený, že nedokáže vypadnúť zo svojej šablóny. Hrá na istotu a slúži mu k tomu jeden výrazný faktor. Postavy vo filme sú múdre. Niektoré tak typicky dedinsky, ale nie je tu žiadny prostoduchý človek. Iste, je to naivná predstava. Všetci si pomáhajú a aj to nepriateľstvo medzi hlavnými dvoma postavami pôsobí celý čas na oko, ale v konečnom dôsledku sa dá pri tom pekne vypnúť a neumierajú pri tom mozgové bunky. A postavy tým pádom majú logické motivácie. Problém, ktorý film má je, že sa snaží byť natoľko čistý a bez chýb, že mu chýba osobitosť. Hoffman možno vie viesť hercov, ale absolútne nevie využiť prostredie dediny dostatočne kúzelne. Zamrzí to o to viac, že s tým permanentne koketuje. Taký Vorel senior sa s tým hrá podstatne lepšie. Táborský a Vetchý sú skvelý. ()

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Jak se říká, v jednoduchosti je krása ... A tady se to přesně potvrzuje. Tenhle film mě moc mile překvapil. Čekala jsem, že mě bude bavit, ale ne až tak moc. Nepřináší dějově sice nic nového, ale na český film je to hodně povedený. Herci k sobě krásně ladili. Petra Hřebíčková v hlavní roli byla super. Víc takových českých filmů, na které se dá koukat i několikrát. 85%. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Neviem kedy som si naposledy takto českú komédiu úprimne užil. Nemyslím niečo ako bolo Celebrity S.r.o. alebo Život Je Život, kde film vedel o svojej hlúposti a rozhodol sa s tým pracovať. Myslím film, ktorý bol podľa mňa úprimne dobrý. Máme tu dobré a sympatické a vtipné postavy, situačný humor, ktorý funguje a veľmi dobré momentky, ktoré stoja za to vidieť. "Bezva Ženská Na Krku" podľa mňa funguje. Dokonca si myslím aj to, že Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý si rozumejú ako hereckí kolegovia a majú medzi sebou dobrú chémiu. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ktorý by bol v niečom inovatívny, ale funguje ako príjemná ľahká komédia na príjemný deň. Čeknite si to a spravte si vlastný názor. Hodnotenie: B ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (26)

  • Podle UFD sa film v premiérovom víkende nasadili v 134 kinách s návštevnosťou 83 667 divákov a tržbami 11 378 821 Kč, čím sa radí na 17. miesto nejúspešnejších filmov v rámci historických premiérových víkendov. (Raccoon.city)
  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)

Reklama

Reklama