Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napriek zákazu svojho otca Nemo hneď prvý deň v škole opúšťa bezpečie korálového útesu a vydáva sa do hlbokej vody, aby kamarátom dokázal svoju odvahu. Nanešťastie ho odchytí športový potápač a Nemo skončí v akváriu v prístavnej zubnej ordinácii v Sydney. Jeho nešťastný otec s pomocou modrej korálovej rybky Dory, trpiacej stratou krátkodobej pamäti, vypláva na jeho záchranu. Cestou čelia mnohým nebezpečenstvám a stretajú najrozličnejších obyvateľov morských hlbín. Medzitým Nemo spolu s ostatnými obyvateľmi akvária – pračudesnou partiou morských tvorov – pripravuje plán úteku späť do mora... (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (898)

boshke 

všetky recenzie používateľa

Nadprůměrná, avšak nijak oslňující pohádka. Z amerických studií už vypadla řada lepších animovaných snímků (Shrek, VALL-I, Příšerky, Vzhůru do oblak,...). Z prostředí oceánu si už raději pustím Příběh žraloka, který je vtipnější a na můj vkus uvolněnější, žádné "srdceryvné" rodinné drama. Což o to, prostředí v Nemovi je nádherné a rozhodně se u něj člověk nenudí, na můj vkus se však příliš snaží poučovat... 80% ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Kreatívni ľudia z Pixar Animation Studios už priniesli na plátna kín viacero výborných, komerčne úspešných, titulov. Jedným z nich je aj film "Hľadá sa Nemo". Podmorské dobrodružstvo, pri ktorom sa zaručene zabaví celá rodina. Deti budú nadšené z pestrých postavičiek, dospelejšieho diváka pobaví a hadám trocha aj dojme príbeh a uhundraným kritikom zavrie ústa vysoko profesionálna animácia. Pre každého sa tam niečo nájde a spoločne to tvorí lákavý, farebný celok. Raz za čas príde vhod aj takýto dobre namiešaný mainstreamový popcorn. **** ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (93)

  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)
  • Hejno racků a želvu Bouráka namluvil v originále samotný režisér Andrew Stanton. (EMMY)

Súvisiace novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (viac)

Reklama

Reklama