Reklama

Reklama

VOD (1)

Dr. Thomas Harber (Robert Redford) pracoval 40 rokov na vývoji prístroja, vďaka ktorému odhalil, kam po smrti putuje naša duša. Avšak s veľkým prelomom prišla ohromná vlna samovrážd, pretože každý sa zrazu chcel dostať "tam". Smrť vždy bola niečim prirodzeným, avšak náhle sa stala spôsobom, ako uniknúť bolesti. Navyše sa ľudia začali pozerať i na vraždu ako na niečo, čo druhému pomôže iba ho premiestniť, či presunúť 'tam". Uplynuli skoro dva roky od živého vysielania v rádiu, kedy Dr. Harber poskytol svoje jediné interview odhaľujúce pravdu okolo prístroja nazvaného Discovery, zároveň od prvej verejnej samovraždy. A na ostrov, do doktorovho honosného sídla, prichádza jeho najstarší syn William (Jason Segel), aby ho zastavil v ďalšom výskume. (sochoking)

(viac)

Recenzie (49)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film zaoberajúci sa tým čo je po živote. Bohužiaľ väčšinu filmu to je podané príliš neurčito na to, aby ma to donútilo k zamysleniu jak by som sa zachoval pri takom objave ja. Proste by som potreboval viac informácií, aby to nejak môj život ovplyvnilo a tak mi tie hromadné samovraždy, ktoré sa vo filme diali pripadali k smiechu. Rovnako ma nezaujali ani postavy, ktoré celú záhadu naďalej skúmajú. Nakoniec sa síce dozvieme niečo konkrétnejšie o tom čo je po živote, ale táto teória mi pripadá príliš nevierohodná na to, aby som jej veril alebo sa nad ňou aspoň snažil hlbšie premýšľať. Výsledkom je ďalší podpriemerný Netflixovský film. 4/10. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Další z pokusů na téma láska až za hrob a možná ještě dál. Některé podobné pokusy jsou docela povedené, tenhle k nim ale nepatří. Sice má zajímavě nostalgickou náladu, ale taky zdlouhavé a zbytečné scény, a k tomu určitý druh zvratu až tak kolem 45. minuty. Základní premisa mi taky přijde uhozená - na to, aby lidi páchali hromadné sebevraždy, fakt nestačí nějaký vědec, který řekne, že to vědecky dokázal. Pokud v podstatě neměl nic v ruce, nějaký fyzický důkaz, většina lidí by si jó rozmyslela, jestli riskovat. A čím je přesvědčil, to ve filmu ukázané není. A asi ani sám neměl jasno, když vyráběl ten stroj, který ze světa mrtvých měl přenášet obraz - a dokonce, považte, zvuk! Samotné postavy mi rovněž přijdou ne zrovna psychologicky vyprofilované a třeba o tom synovi něco více zjistíme až krátce před koncem filmu. Nějaké lidské emoce, skutečné, zcela chybějí. Celkové vyznění taktéž mate SPOILER - takže jako smrtí má dojít k nějaké další reinkarnaci, kde odčiníme hřích minulého života, aniž bychom tušili, že to děláme, a nepamatujeme si lidi, které jsme znali, a pokud se to i tentokrát potentočkuje, tak se jede dál v nějaké nekonečné řadě? Či dokonce smyčce? Nebo jako jak? A proč se tedy ve filmu tvrdí, že nejde o alternativní realitu, nýbrž jinou verzi této reality, když je to to samé? V podstatě mne to nijak neoslovilo, i když některé myšlenky, dobře rozvedené, se tam krátce objevily, ale hned zapadly. Vlastně teď marně vzpomínám, co kromě prostředí ostrova po sezóně pro mne film přinesl zajímavého. ()

Reklama

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Celá tá premisa s objavom posmrtného života a následnou explóziou sebevrážd bola zaujímavá. Myslím, že keby sa to udialo v súčastnosti, nastala by rovnaká situácia. Niekto tu spomína náboženský film - absolútne mimo - slovo náboženstvo, viera, boh sa tu nespomenie ani raz (a ako zarytý "dokostolanechodič" by som to ani nepozeral)! ()

Yoda sama 

všetky recenzie používateľa

Snímok predurčený k hnevu. Hlavná idea, aj napriek svojej zaujímavosti, vyvoláva viacej otázok než prináša odpovedí a je z hľadiska reálnosti zle uchopená (spoločnosť by behom pár dní nabrala apokalyptickej podoby). Dostalo ma to však finálnym zvratom, ku ktorému film dôkladne stavia piliere- na interpretáciu ťažké, no svojou podstatou hrozne optimistické vysvetlenie života po živote mi behalo hlavou ešte dni po pozretí. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama