Reklama

Reklama

Čtyři kamarádi se rozhodli vyzkoušet svůj intelekt ve hře, která se ale osudově zvrtne. (Filmbox)

Recenzie (48)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Na svoje pomery napínavý thriller, kde pozornosť diváka je udržaná na rovnakej úrovni. Nie je to zbytočne dlhý ani prekombinovaný. Hlavolamy sú (na prvý pohľad) celkom premyslené. Nehovorím, že tu nie je pár klišé momentov, ale nie je to až taký kritický. Kvôli záveru som však takmer dal 2 hviezdičky. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Fiffty 

všetky recenzie používateľa

Dosť ma to sklamalo, vykľul sa z toho béčkový horor, ktorý sa snažil pochytiť niečo so Saw, čo sa vôbec nepodarilo. Postavy sú nesympatické a čo im nepridáva sú ich herecké výkony. Celkovo námet filmu nebol zlý, ale chcelo to niekoho schopnejšieho, kto by tomu filmu dodal niečo čo človeka vo filme prekvapí alebo aspoň zaujme, no tu nebolo nič z toho ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

5 lidí hraje únikovou hru. Cílem té hry je dostat se z jakýchsi místností za hodinu a osvobodit jednu ženu. Ze začátku to berou jako srandu pak, ale poznají, že to tak není. 40 procent a i to jsem hodný hlavně za tu blondýnu, která je kočka a za konec, který sice moc originality nepobral, ale byl na tom jedno z pozitiv. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Pár minut melou cestou na narozeninovou party nesmysly, následně plácají snad ještě větší kraviny na oné oslavě, aby po ní sedli do káry, která je zaveze za jistou únikovou hrou. Tvůrci nám okatě naznačí, že v partě jsou jisté třecí plochy a napětí (zejména u dvou dam), musíme vyslechnout další prázdné řeči a hle, půl hodinka je pryč. V dietní stopáži je to poměrně dost. Jsou to prachatí vyšňoření smradi, kteří nemají ani zrnko charismatu. A ačkoliv je tohle zážitkové trávení volného času o kódech, hádankách, úkolech a indiciích, místy to vypadá, že v tomhle případě scénář tak úplně neexistuje. Něco zajímavého se začne dít až po kontaktu zamilovaného párečku s ničivým plynem (další úmrtí jsou už naopak totálně mdlé). Závěr šel nějak mimo mě. Vizuálně to není nijak lákavé. A o atmosféře se už vůbec nedá mluvit. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Escape Room" alebo thriller z prostredia únikovej miestnosti. Vyriešiť hádanky a dostať sa von a zachrániť niekoho? Celkom môžem povedať, že som bol na film zvedavý. Ľudia, čo čakali viac hororu a viac krvi, tak súhlasne prikývnem komentáru ricci.s. Nemá to moc čo ponúknuť a okrem toho krvavejšie a hororovejšie urobili v sérii "Saw". Výsledne to v tomto teda asi nemá moc čo ponúknuť, no zase na druhú stranu mám pocit, že "Escape Room" sa stáva čím ďalej tým viac populárnou. Len nie táto smrtonosná verzia. Ale lúštiť rébusy, spolupracovať a výsledne dospieť k výsledku je podľa mňa zaujímvé. Najsilnejšou stránkou tohto filmu je plynutie času. Na začiatku sa nám povie, že účastníci majú jednu hodinu na to, aby to zvládli. A keď si to celé dáme dokopy, tak reálne tá hodina aj uplynie. Veci idú pomaly zo zábavného a klasického do desivého a vražedného. Skúsme ísť na to ale postupne. Prvá polhodina filmu je skutočne nudná. Má byť asi veľmi navnadzujúca, no reálne je to len nudné, nič sa nedeje a nudil som sa. V druhej polhodine riešime rébusy, aby sme sa dostali z miestnosti von. Osobne si myslím, že je tu niekoľko skutočne dobre vymyslených hlavolamov a páčili sa mi jednotlivé riešenia. A ako som už spomenul, tak plynutie času v tomto filme je urobené veľmi dobre. Keď majú účastníci 1 hodinu, hodina filmu ostáva. Keď je to 41 minút, ostáva z filmu presne toľko. Postupne sa to jemne rozladí, ale nejako moc ma to nerušilo. Skôr som bol príjemne prekvapený, že si niekto na toto posvietil. Keď sa začne zabíjanie, tak potom to znovu začína v mojich očiach poľavovať. Ani nie v rámci spôsobu smrti, ako v rámci postáv. Je pravda, že jednotlivé scénky nie sú veľmi dobre spracované a mohli byť efektnejšie a desivejšie, no reálne sú veľmi fádne. Viac ma ale štve fakt, že čo sa týka postáv, potom to začne absolútne haprovať. Začnú sa riešiť veci, ktoré ma netrápia, ktoré nič moc tomu nedávajú a toto ma fakt nebavilo. Zmenia sa z klasických hrdinov tohto typu filmov na úplných zúfalcov s monológmi, ktoré sú otravné. Koniec je celkom dobrý a niečo dokáže adresovať, ale zase to nie je podľa mňa film, ktorý potreboval do toho dávať aj hlavnú myšlienku. Hlavná myšlienka je, dostať sa von. Jednoduché. Nepotrebuje to mať nijaké ďalšie posolstvo, alebo niečo podobné. Neviem čo viac povedať. Dalo sa to spracovať oveľa lepšie. Miestnosti boli dobré, hádanky a riešenia boli dobré, no niekde inde sa to potom stratilo. Plus by som asi viac ocenil, keby bola väčšia šanca pre hrdinov, aby sa z toho mohli dostať všetci. A aby to nebolo nalinajkované, že budú postupne umierať, lebo tak to má byť. A kto sa vlastne reálne dostal von? Toto nie je zaujímavé. Záverečné hodnotenie je teda asi také, že sú tu veci, ktoré ma zobrali, ale oveľa viac vecí, ktoré ma zase nebrali. Neodporúčam pozerať, ale možno si v tom dokážete niečo nájsť. Možno. Hodnotenie: C- ()

Galéria (93)

Reklama

Reklama