Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Dej seriálu sa odohráva v roku 1974. Lars Weber, je mladý, dvadsaťpäť ročný, psychicky odolný, ambiciózny muž, ktorý žije vo Východnom Nemecku (NDR). Čoskoro dostane možnosť preukázať lojalitu k svojej krajine a ako čerstvo vycvičený tajný agent „Romeo“, bude vyslaný na dôležitú misiu do Západného Nemecka (NSR). Jeho úlohou bude nadviazať vzťah s Lauren Feberovou, osamelou ženou, ktorá žije so svojím problematickým, tínedžerským synom a získavať od nej  informácie. Lauren totiž pracuje ako britská analytička správ v západonemeckej odpočúvacej stanici na Teufelsbergu. Zatiaľ čo sa Lars vydá na svoju misiu, do iného sveta a medzi ním a Lauren sa rozvíja krehký vzťah postavený na neistých základoch, odkrýva sa pred nami zaujímavý svet ďalších hrdinov a rodín z obidvoch strán Berlínskeho múru. Jedným z nich je aj učiteľ Axel, ktorý už viac nechce znášať obmedzenia východonemeckého režimu a vydá sa na nebezpečný útek cez tajný tunel, ktorý vykopali jeho priatelia pod  Berlínskym múrom. Ďalším zaujímavým hrdinom je aj Larsova sesternica Klára, ktorá je nádejnou plavkyňou NDR a dostane sa do národného Olympijského tímu. Tam bude nútená užívať tablety na povzbudenie organizmu, ktoré jej budú spôsobovať znepokojivé vedľajšie účinky. Na obidvoch stranách nájdeme kladných i záporných hrdinov a i keď majú rozličné ideológie a železná opona pre nich predstavuje neprekonateľnú prekážku, všetci žijú pod rovnakým nebom. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa triatlet k tomuto seriálu (2)

Pod rovnakým nebom (2017) 

Na špionážní sérii jsem se díval díky Sofii Helin. Vývoj její postavy mě zklamal, stejně jako (otevřený?) závěr. Překombinované takovým způsobem, že by nepomohlo ani deus ex machina. Kvalitnější filmy s podobným motivem jsou Východ - Západ nebo Fair Play. ()

Episode 3 (2017) (E03) 

(Bohužel) očekávatelný konec. Motiv fotky sice využit dokonale, ale celkově nepřesvědčivé. Pokračování? Sabine spáchá sebevraždu, Larse odvelí zpátky do DDR, kde zlikviduje Alexe, který se pokoušel přeletět přes hranice. Klára po potratu doplave v olympijském závodu těsně na 4. místě a... ()

Reklama

Reklama