Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (170)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Důvody, proč se na Marnie podívat a dát 5*? 1. Alfred Hitchcock. Máte-li rádi jeho filmy, určitě si nenechte ujít ani tento počin. 2. Výborné psychologické drama. Námět tohoto snímku je vskutku dobrou sondou do psychiky lidí. Naskýtá se tu pohled, co vše může způsobit trauma z dětství. 3. Napínavé scény, občas thrillerová pasáž, výborná hudba. Znalci Hitchcockových filmů jistě vědí, jak dokáže Mistr pracovat s budováním napětí, atmosférou scén, doplňovat ji hudbou nebo naopak tichem. 4. Atmosféra. Sice mnohé exteriéry jsou vyloženě ateliérové, ale to nevadí. Například závěrečný déšť a poté rozjasnění je dokonalou ukázkou režisérova citu pro ten pravý feeling scén. 5. Herci. I když vás u filmů Alfreda Hitchcocka nezaujme tak zcela děj, vždy si můžete být jisti, že si režisér vybral dokonalé herce! Ať už více či méně známé, pokaždé je radost sledovat jejich představení. Tentokrát obsadil tehdy aktuálního Jamese Bonda, Seana Conneryho, a byla to dokonalá volba. Sice si v jeho roli dovedu představit i jiné herce, ale Sir Connery postavu Marka ztělesnil naprosto bravurně. Výtek nemám ani k Tippi Hedren či Diane Baker. ()

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Marnie má smolu, že ju pozerám v roku 2008. V roku 2008 už jej námet stratil akúkoľvek výnimočnosť a pomaly naň sadá prach. O čo ide, doklapne zakrátko, a potom už len neskutočne dlhú dobu spejete k tomu vyvrcholeniu. No, aspoňže nám bolo dopriatych flashbackov... Aj keď výkony dvoch herečiek v nich sú... povedzme diskutabilné. Aspoňže na toho Conneryho sa vôbec nehľadí zle.....:) ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Sladké, ach přesladké, až z toho lze dostat cukrovku. Connery byl fešák, moc hezky se na něj dívá a ještě lépe se poslouchá jeho nádherný sametový hlas. Ale to mi bohužel nestačí k tomu, abych mohla skousnout romantiku všech romantik bez přidané hodnoty humoru. Uvěřit pointě nelze ani v extrémně růžových brýlích zamžených radostí z pohledu na krásného chlapa. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

CONNERY.SEAN CONNERY.TO JE MOJE MENO.JAMES BOND je populárny v 60 rokoch,najmä ako agent 007 s povolením zabíjať,a tak som sa musel poriadne sústrediť,aby som si zvykol,že tento charizmatický herec je tentokrát u MAJSTRA napätia a hrôzy ALFREDA HITCHOCKA. Sean je výborný,ale mal som čo robiť,aby som si ho nejakým spôsobom priradil do repertoáru Hitchocka,kde si práve myslím,že Connery hrá zaujímavo,ale nehodí sa sem proste... Krásavica TIPPI HEDREN spolupracovala predtým na Hitchcockových Vtákoch,a tak jej pozícia bola o čosi jednoduchšia,ale aj herečka mala čo robiť,aby sa dokázala prevteliť do úlohy emociálne a extrémne vystresovanej mladej ženy s ťažkou minulosťou,pochybnou prítomnosťou,či nádejnou budúcnosťou... Sexy atraktívna Marnie Edgar pracuje ako sekretárka na rôznych miestach spojených štátoch,kde po čase vezme nohy na plecia spolu s ukradnutými peniazmi zmení SMER,IDENTITU sa snaží zotrvať na novom FLEKU,ktorý jej čoskoro prinesie stresy,nervy,vypätie všetkých síl z pozície šéfa Marka Rutlanda. Mark zistí po čase jej pravú tvár,začne s ňou manipulovať v pozitívnom slova zmysle,VEZME SI JU a snaží sa prísť na koreň veci. Z minulosti presiakajú na povrch nemilé spomienky na čin,ktorý jej pred očami robí peklo zo života,najmä v desivých nočných morách,či keď vidí červenú farbu,prejde ju taký silný pot,že začne vrieskať... Poviem len jedno,na Tippi je famózny pohľad,je to ona,ktorá dáva filmu pravé kúzlo záhadnosti,hrá bravúrne,samozrejme k tomu poriadne účelovo hysterický záchvat ženy,ktorá sa nevie spratať do kože,klame,vymýšľa si,kradne,podvádza,bojí sa opačného pohlavia...Všetko sa zmení po kontakte s Markom,ktorý jej bol OSUDOM. Trošku zdĺhavý počin majstra napätia a hrôzy,ktorý tu má povestné mikro CAMEO,za ktorý sa nemusí hanbiť.Nie je to zlá voľba,je to zaujímavá konštatácia pocitov a nálad človeka,ktorý si sám nedokáže pomôcť,POMOC nájde práve tam,kde to neočakáva... ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hitch išiel na istotu a rozhodol sa naservírovať mix Psycho a Vertiga a vyšla z toho takáto slabota. Tippi Hedren je dobrá, len keď má vyčesané vlasy a nehýbe sa, inak je afektovaná aj na svoju dobu. Najväčším problémom je ale scenár a práca s postavami, ktoré sú šablóny bez uveriteľných motivácií. Postava Seana Conneryho je totižto väčší psychopat než Marnie, Hitchcock s tým ale vôbec nepracuje, resp. táto poloha postavy je možnože len nechcený vedľajší produkt. Ale hudba Bernarda Herrmanna je skvelá. Ak by Marnie vraždila, mohlo by z toho byť dobré giallo. ()

Galéria (139)

Zaujímavosti (22)

  • Louise Latham (filmová matka Marnie) byla navržena scénáristou Jayem Pressonem Allenem - oba byli spolužáky na internátní škole v Texasu. (facojurka)

Reklama

Reklama