Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Česko Láska nebeská (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vianoce v Anglicku. Ale zopár týždňov pred ich príchodom sa už vonku dejú nezvyčajné veci. Niektorí sa zamilujú, potom sa rozídu, iní sú zase beznádejne osamotení a stále niekoho hľadajú. Tento film je príbehom ôsmich ľudí, ktorí počúvajú hlas svojho srdca. Hlavnou postavou príbehu je novozvolený premiér, ktorý nevie dať najavo to, čo cíti voči svojej novej asistentke Natalie. Jeho strašia sestra Karen zase pomaly prichádza na to, že jej manžel Harry flirtuje s pracovníčkou jeho kancelárie Miou... Jamie je zase spisovateľ, ktorý opustí svoju partnerku po tom, čo ju pristihol pri nevere a odcestuje do Francúzska, kde chce napísať román, ale začne si tam s portugalsky hovoriacou slúžkou Aureliou... a to je len začiatok. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (2 325)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Keď už ste taký úprimný... akú najlepšiu babu ste mali v posteli?“ – „Britney Spearsovú.“ – „Uff.“ – „Žartujem.“ – „Vďakabohu.“ – „Bola strašná.“ V prípade takého sympatického filmu, akým dozaista je LÁSKA NEBESKÁ Richarda Curtis (doteraz spoľahlivý scenárista – DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NOTHING HILL), to nehovorím rád, ale počet protagonistov kvalitu nerobí. Hoci talent a láska k romantickému žánru (ktorý Briti vedia výborne kombinovať s komédiou) je vidieť aj z vesmíru. Napriek tomu na jednu strhujúcu scénu (preslov Hugha Granta na tému „Priateľ, ktorý nás zastrašuje, už nie je našim priateľom“) pripadá niekoľko scén, ktoré neodsýpajú ako by mali/mohli a v horšom prípade sú dokonca nudné (čo ale určite nie je prípad „predstieračov sexu“). Pri takom počte postáv sa niet čomu čudovať, dvojnásobne ak bol strihač lenivý a vianočnej snímke ponechal neštandartnú dĺžku cez dve hodiny, čo je miestami vyčerpávajúce. Napriek tomu je výsledkom bombasticky obsadený film, ktorému fenomenálne dominuje zrejme najzábavnejšia postava celého filmu, brutálne dobrý Bill Nighy ako prestarnutý rocker, ktorý dobre vie, že naspieval poriadnu sračku, ale „nebolo by svieže, keby som bol tento rok na čele hitparády ja a nie tí 17-roční dobre opálení chlapci?“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/romantika/187-laska-nebeska-60- ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film má spoustu nedostatků, ale božská, brutálně pozitivní atmosféra je všechny přebije. Láska nebeská není tak kompaktní, přesto je zajímavější a ve výsledku lepší než moje oblíbená Bridget Jones. Je fajn si jednou za čas připomenout, že Love is all around a že člověk kvůli určitým věcem musí překonat vlastní zábrany a skočit do toho po hlavě. ()

Reklama

KevSpa 

všetky recenzie používateľa

Miluju britské filmy a zejména komedie. A z téhle dýchá tak neuvěřitelně pohodová atmosféra, že mě totálně dostala. Richard Curtis napsal skvělé mikropříběhy, které tvoří takřka dokonalou romantickou komedii o lásce všeho druhu. Jako režisérský debutant dokázal tyhle příběhy oživit a natočit tak, že drží výborně pohromadě. Jde o velmi vtipný a příjemný film, jemuž vévodí nespočet hereckých hvězd a zejména můj velký oblíbenec Colin Firth je naprosto úžasný. Za ním ale nezaostává ani Hugh Grant nebo Alan Rickman. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nebeský film, dokonale úsmevná komédia, nenásilná, jemná a citlivá romantika srší z každej minúty a pár zdramatizovaných minút vám dodá pocit, že nepozeráte len obyčajný hollywoodsky výplod (i keď niektoré naivné scény s anglickým premiérom si tento pocit vyžadujú, ale aj tu ide o zámer nadobudnúť u diváka presvedčenie, že i títo ľudia sa dokážu pred celým svetom podriadiť jednoduchému pravidlu lásky) . O tej celej tu hrajúcej plejáde hercov som predtým nemal ani poňatia a tak som do prvých tridsiatich minút len vyvaľoval oči, keď na scénu pribúdala jedna hviezda za druhou. So svojou postavou si každý poradil tak, aby sa pred ostatnými nezahanbil a dokonca práve premiér Hugh Grant to svojim výkonom celé zavŕšil. A najviac ma urazila a doteraz nechápem oscarovej ignorancii. 100%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevěřil jsem, že romantická komedie může být především komedie a ne romantika. Láska nebeská je příkladem něčeho, co se tváří jako regulérní slaďák okořeněný průměrným příběhem, vánočním příběhem, s občasným vtipným úšklebkem, ale ve skutečnosti je příběhem několika rodin během Vánočních svátků a co je hlavní, zřejmě jednou z nejvtipnějších komedií roku. Tento film střídá kontrastů jako já ponožek. Je to hezké, je to hodné, ale každý je nějaký jiný. Rozhodně ne zlý. Tato komedie dokonale přivoní k svícnu, který se otáčí na stěně a příjemně sladí s vánoční atmosférou. Krom toho titulní song už je tak otravný, až ho začali dávat do těch nejotravnějších reklam od Vodafonu a ta otravná vždycky je. I když ve filmu jako je tento, být otravným nikdy nemůže a taky nebude. Stejně jako celý tento film. Na vánoční svátky ideální, překvapivě hodně vánoční, hodně vtipný a hodně romantický. Tvůrcům se podařilo něco neuvěřitelného a ačkoliv je Láska nebeská hodně nenápadná dokáže mile pobavit. --- Sakra - To je dobrý, alespoň jste neřekla doprdele - Já věděla, že první den nějak poseru...doprdele. ()

Galéria (120)

Zaujímavosti (95)

  • Bill Nighy (Billy Mack) v rozhovoru pro iDnes.cz (2018) uvedl, že na jeho náhrobku bude věta: „Děti. Nekupujte drogy. Staňte se slavnými a budete je dostávat zadarmo! (Jirka_Šč)

Súvisiace novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (viac)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (viac)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (viac)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Reklama

Reklama