Reklama

Reklama

Richard Müller: Nespoznaný

  • Česko Richard Müller: Nepoznaný (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu. NESPOZNANÝ je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi. Nakrúcal ho tri roky a pokúsil sa vyskladať mnohovrstevný portrét svojho obľúbeného speváka, ktorého songy ovplyvnili celé generácie Slovákov a Čechov. Snímka zobrazuje nielen lesk reflektorov, bulváru či okázalú tvár vystúpení, ale najmä tvrdú prácu, ktorá sa skrýva za úspechmi Richarda Müllera. Nekonečné cestovania, úsmevy pri rozhovoroch s cudzími ľuďmi, izolácia, stres aj únava – aj to je cena, ktorú musí Richard Müller platiť za to, že môže robiť prácu, ktorú ma rád – hudbu. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (87)

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Pohled do skoukromí známého Slovenského zpěváka si nebere žádné servítky a ukazuje Richarda Müllera v nezáviděníhodných situacích ze kterých je patrné, že v době natáčení dokumentu na tom umělec nebyl vůbec dobře a po většinu času vypadá jako zdravotně chátrající lidská troska sotva schopná normálního života. Je to zajímavý, ale velice smutný pohled na hudební legendu, který ukazuje, jak nezřízený životní styl dokáže ovlivnit život v pokročilejším věku. Snímek zaujme, ale postupem času už nemá příliš co nového nabídnout a pouze se opakuje a ukazuje, že ve výsledku nemá nějaký jasnější záměr a nemá příliš co říci kromě zmíněného zprostředkování bídného zdravotního stavu zpěváka. ()

siloalampa 

všetky recenzie používateľa

Byť takú dobu s kamerou pri Richardovi a dozvedieť sa z jeho vlastných úst iba to, "že si 100 000-ový Cayenne, ktorý sa mu páči môže kúpiť za 80 000, ale napriek tomu si ho nekúpi, lebo je dosť kazivé" - je trošku málo. To bola zároveň jediná scéna, pri ktorej som sa zasmial. Neosobné a trošku vykonštruované očami režiséra. Myslíte si, že Richard sa nevie obliecť, alebo vystúpiť z auta? Jeho psychická choroba mu to hravo umožňuje, akurát má pri sebe ľudí, ktorý sa mu neuveriteľne pchajú do zadku. Diagnóza vážna, ale človek nie. Mimochodom je pravda, že posledný naozaj dobrý album vydal v roku 2004, ale to neznamená, že tento dokument nemohol naplniť svoj potenciál. *** len kvôli výpovediam Ivy a Soni, z ktorých by sme sa chceli takisto dozvedieť čosi viac. Pochopiť totiž jeho súkromie znamená pochopiť naplno jeho tvorbu... ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Muller ma nekolik dobrych pisni, ktere se mi libi. Jinak neni ani mym oblibencem, ani ho nijak neodsuzuji. Krome jakesi zavislosti na drogach ci depresich o nem nic nevim. Presto jsem se z dokumentu o nem nic nedozvedel, krome toho, ze byl nekolik let pritelem Ivy Bittove. Dokument muze uspet jako obraz nekoho v dekadenci, mene uz jako medailonek jednoho z nejvyraznejsich slovenskych umelcu sve doby ci snad uceleny prehled nekoho vyznamneho. Podle me zbytecny film a promrhany namet. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Richard Müller v dokumentu, který je možná srozumitelnější pro jeho sklaní obdivovatele. Mně tahle fragmentární struktura, ve které se mísí archivní materiály s na přeskáčku podávanými záběry z tříletého natáčení v posledních letech, spíš mátla, a občas jsem netušil kdy a kde to vlastně jsem. Ale jinak velmi dobré, nebulvární nakouknutí do života jedné osobnosti, která má problémů až nad hlavu, ale nesmí si kazit mediální obraz. Myslím, že pro protagonistu samotného může mít dokument pozitivní přínos, a s těmi parazity kolem něho bych si nedělal hlavu. Ti přežijí i horší věci (70%). ()

Trakot57 

všetky recenzie používateľa

Prajem Rišovi, aby už našiel svoj pokoj a tú pomyselnú pláž, na ktorej bude sedieť a maximálne skladať texty, ktoré mali vždy čo povedať publiku napriek častokrát veľmi osobnej povahe. Už by som sa na jeho mieste netrápil živým vystupovaním a radšej nech si nájde niečo menej stresujúce, čo ho stále môže živiť a baviť (skladanie textov). ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek „zcenzurovat“. Autoři se následně vyjádřili, že doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů. (sator)
  • Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)
  • Dokument sa nakrúcal počas príprav a turné Richarda Müllera so slovenskou vokálnou kapelou Fragile v rokoch 2013 – 2016. (lukyno40)

Reklama

Reklama