Reklama

Reklama

Tři muži středního věku (Jacques, Pierre a Michel) sdílejí v Paříži společný byt. Během jedné domácí oslavy poprosí Jacquese kamarád, jestli by si u něj nemohl nechat důležitý balíček (ze kterého se později vyklube zásilka drog). Jacques souhlasí a protože jako stevard odlétá na měsíc do Japonska, poprosí společníky, aby se o zásilku postarali. Mezitím však jedna z bývalých Jacquesových milenek nechá přede dveřmi jejich bytu miminko Marii (o jehož existenci nemá Jacques ani potuchy) s tím, že odlétá do USA, a že potřebuje, aby se o ni postaral... Michael a Pierre jsou zoufalí, nevědí si s miminkem rady, proklínají svého parťáka věříc, že Jacquesovo miminko je právě ta zásilka, o kterou se měli postarat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa v roku 1985 stal najnavštevovanejším filmom vo Francúzku z celkovým počtom 10 251 813 divákov a ďaleko prekonal americké kino hity Rambo 2 a Návrat do budúcnosti. V roku 1987 mal film premiéru aj v kinách Sovietskeho zväzu, kde si ho prišlo pozrieť 33,5 milióna divákov s tržbou 167 780 960 dolárov, čím sa stal v roku 1987 najnavštevovanejším a najziskovejším filmom pôvodom výroby mimo štátov východného bloku v Sovietskom zväze. (Raccoon.city)
  • Režisérka Coline Serreau rada dáva mužom vo svojich filmoch zabrať a komédiu Traja muži a nemluvňa označila za príbeh troch kreténov, ktorí sa zamilujú do dieťaťa. "Objavia skutočné životné hodnoty, ktoré sa líšia od ich doterajších. Patriarchálne hodnoty neprinášajú ľuďom radosť, v skutočnosti mužov ničia," komentuje film režisérka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama