Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je kapitán sovietskej polície Ivan Danko, ktorý sleduje stopu gruzínskych pašerákov drog. Pri pokuse o zatknutie nebezpečného Viktora Rostaviliho dôjde k prestrelke a zločincovi sa podarí uniknúť. Spoločne s dvoma kumpánmi ujde z Ruska do Ameriky a v Chicagu sa rýchle zapojí do obchodu s narkotikmi. Veľký kšeft s černošským gangom, ktorý sa už úspešne rozbehol, však skomplikuje Viktorovo zatknutie za banálny priestupok. Rusi vyšlú Ivana Danka, aby Rostu priviezol z amerického väzenia späť do vlasti. Danko sa ubytuje v lacnom chicagskom hoteli, v ktorom býval aj Rostavili pred svojím zatknutím. Do väzenia, kde si má ruského väzňa prevziať, Danka sprevádzajú americkí policajní detektívi seržant Art Ridzik a seržant Gallagher. Cestou z väzenia ich však prepadne gang, ktorý Danka omráči, Gallaghera zastrelí a Rostaviliho oslobodí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (348)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skôr než akčná jazda v štýle Komanda sa jedná o akčnú kriminálku. Ale niektoré akčné scény - napríklad záverečná autobusová naháňačka sú fajn. James Belushi má dobré hlášky a pre Slovákov je na filme zaujímavé aj to, že sa v Červenej horúčave mihne aj známy ksicht - János Bán, ktorého poznáme ako Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Časť filmu sa odohráva v Rusku, ale inak natáčanie prebehlo u Maďarov. Ľahko nadpriemerný akčný film, ktorý ponúkne celkom slušnú akciu. Žiadny veľký zázrak však od filmu nečakajte, jedná sa skôr o nenáročné sledovanie. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $34,994,648Tržby Celosvetovo $40,200,000Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Arnoldu Schwarzeneggerovi role horlivého sovětského policisty dokonale sedne a jeho interakce s kapitalistickým světem parťáka Jima Belushiho zásobuje snímek poměrně slušnou dávkou sarkasmu a nekorektního humoru, jinak jde o poměrně solidní bejkovinu s obyčejnou zápletkou o honu na chraplavého překupníka drog, při němž tentokrát východ a západ spojí síly. Ve vedlejších rolích se navíc objeví Morpheus i Otík z Vesničko má středisková, tak co by český divák chtěl ještě víc? ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (35)

  • Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá zbraně Desert Eagle ráže .357 a Smith & Wesson Model 29 ráže .44. (dc125)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)

Súvisiace novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama