Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis představuje záhadného cizince, který zabloudí do malého texaského města, ochromeného bojem dvou chicagských gangsterských bossů a zkorumpovanou policií. Tajemný John Smith se tak ocitá ve smrtelně nebezpečné hře mezi třemi ohni, a když se posléze na scéně objeví i krásná Felina, nemilosrdné válce už nelze zabránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (383)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tahle predelavka filmu Pro hrst dolaru se fakt povedla. Mezi nejlepsi westernovy filmy se to sice nezaradi, ale i tak nadprumer. Navic je to dost moderni a hodne akcni western. Willis je pekelnej drsnak, tvari se drsne, chova se drsne, ma cool zbrane, ma drsny hlasky a ma silene smesnej uces. To je jedina chyba na jeho postave. Dej filmu je prakticky totoznej s Pro hrst dolaru, ale je tu vic prestrelek, ktery jsou fakt perfektni. Jen zaverecnej masakr a podpaleni baru me mirne zklamalo, protoze to bylo udelany jako vedlejsi udalost a nebyl celej masakr videt. Navic je tu krutej Christopher Walken s thompsonem, kterej nevaha pouzit. Chybelo malo a bylo by to 5*. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobrej western. Je tu dost střílení, Willis se tu předvedl dost, příběh to nějaký má. Celkově film není špatnej, ale mě moc nesedl, hluchá místa se tu najdou, film je hodně krvavej, nic jiného než střílení tu snad ani není. Hudba průměr, herci mě nějak nezaujali, konec byl lepší. No, pro mě jen tak na 58% = *** ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých rokoch je tu ďalší voľný remake Kurosawovej klasiky a znovu so žánrovou ikonou, keď velikánov ako Toshiro Mifune a Clint Eastwood strieda Bruce Willis, ale opät je z toho len taký menej výrazný a možno aj zabudnuteľný film, ktorý sa v jeho filmografii ľahko stratí. A pritom tá zápletka znie tak perfektne, prvotriedny zabijak s neznámou minulosťou, ktorého cesty zavedú až do zabudnutého mestečka pod kontrolou dvoch gangov, ktoré ho samozrejme vďaka jeho schopnostiam chcú získať pre seba, ale on si ide to svoje, no ten scenár mi príde dosť obyčajný, úplne priemerný. Myslím, že úvod už asi ani lepší byť nemohol, ten sa mi veľmi páči, ale inak si film až na pár častí síce drží celkom svižné tempo a určite nemôžem povedať, že by som sa nudil, len jednoducho ten scenár neponúka nejaké zaujímavejšie a nápaditejšie situácie. A tak si film po celý čas drží len tú svoju mierne nadpriemernú úroveň a vyniká jedine ten úvod. Chcelo by to aj lepšie vedľajšie postavy, Bruce Willis v hlavnej úlohe je očakávane výborný, je tu ten prirodzený drsniak a táto úloha mu ako mnohé iné sadla a aj záporáci majú medzi sebou dostatok zaujímavých postáv a známych tvárí, tu vyniká hlavne Christopher Walken, ale vedľajšie postavy ma vôbec nezaujímali, čo ma v takomto filme, kde je dôležité práve aj to mestečko bezbranných ľudí trochu mrzí. Celkom spokojný som po akčnej stránke, tvoria ju výhradne prestrelky, ktorých síce mohlo byť trochu viac a tiež mohli byť trochu nápaditejšie a aktívnejšie, keďže protivníci väčšinou ani nestíhajú zareagovať, ale zase musím uznať, že sú výborne natočené, štýlové, pôsobia efektne a s dostatkom zabitých. Na to obojručné strieľanie je tu radosť pozerať. A tak všetky prestrelky ma bavili. Režijne s filmom tiež nemám problém, pekná vizuálna stránka, efektné prestrelky a funkčná dobová atmosféra. Takže skutočne škoda hlavne toho scenára, ktorý film zbytočne zhadzuje k priemeru, čo ma kvôli množstvu kladov dosť mrzí. Ale zase práve vďaka nim som tento film videl vickrát. 67% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Nemohu popřít, že jsem se nebavil, ale po celou dobu sledování jsem měl pocit, že pan Hill byl během režírování nějaký unavený a líný snažit se vylepšit film po emocionální i hudební stránce, téměř celý film mi připadal takový monotonní. Po půl hodině jsem si udělal názor a ten jsem nezměnil ani po skončení. Zkrátka je to celé na jedno brdo a každá nově započatá scéna ničím nepřekvapí. 60% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy Gundown či Welcome to Jericho. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama