Reklama

Reklama

Mama s ockom

  • Slovensko Mamka a ocko (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Davové šialenstvo neznámeho pôvodu spôsobí, že rodičia z pokojného predmestia obrátia svoju zlobu proti vlastným deťom. Carly Ryanová (Anne Winters) a jej brat Josh (Zackary Arthur) musia bojovať o holý život a brániť sa surovým útokom zo strany tých, čo ich priviedli na svet. Nevedno, čo ich k tomu núti, ale otec Brent (Nicolas Cage) a mama Kendall (Selma Blairová) sa dnes rozhodli svoje deti zabiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (217)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Pre Ryanovcov to mal byť len ďalší obyčajný deň v ich rodinnom živote. Rodičia sa vydajú do práce a deti do školy. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa rodičia detí v celom meste začnú meniť na rozzúrené monštrá a začnú ničiť všetko, čo im stojí v ceste. Rodinná pohoda sa v tej chvíli mení na boj detí o život proti očividne nie až tak milujúcim rodičom. - Na to, že som na to čakal dva a pol roka, ma to teda riadne sklamalo. Chémia medzi postavami je úplne nulová, vtipné scény sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky a rovnako to je aj s krvavými scénami, ktorých tu je len pár. Najviac to tvorcovia prehnali s dubstepovo namixovanou hudbou, ktorá zo Sinisteru urobila jeden z top hororov poslednej dekády, ale tu pôsobí úplne žalostne. Mal som celý čas pocit, že sa tam nič nedeje a postavy len pobehujú z miesta na miesto, že to celé trvá strašne dlho (čudoval som sa, prečo to má na IMDb uvedenú stopáž cez dve hodiny, ale teraz už mi to také zvláštne nepripadá) a že celý dej úplne postráda akýkolvek moment prekvapenia. Horšie ako tri hviezdičky tomu ale zase dávať nechcem, pretože oproti nízkorozpočtovým nezmyslom to má zase aspoň nejakú úroveň. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. a Pay the Ghost + herec z Savaged a Fire City: End of Days + herečka z The Killing of a Sacred Deer + herečka z At the Devil's Door + herec z Cabin Fever + herečka z Saw V a Saw VI ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak to vyzerá, že Nicholas Cage akosi posledné roky vôbec nekončí v dobrých filmoch a toto nie je žiadna výnimka. "Mom And Dad" je vo svojom jadre ďalším tuctovým filmom, ktorý viac nefunguje, než funguje. Skôr, než ale poviem čo nefunguje, poviem aspoň pár pozitív. Sem-tam príde vo filme nejaká tá dobrá hláška, záverečná časť, keď prídu starí rodičia má pár dobrých momentiek a trošku to ukazuje, že istá forma rodičovského pudu stále niekde je. Len ten základný je úplne inde. A myslím si, že mojou najobľúbenejšou scénkou je, keď spolu Brent a Kendall sedia na troskách rozbitého biliardového stola a vedú spolu dialóg. Myslím si, že mnohí rodičia si reálne myslia to isté. A myslím si, že koncept filmu na zahodenie nie je. Len ho treba lepšie spracovať. Možno aj časť v nemocnici, keď sestra Kendall porodí je celkom dobre spracovaná, no to je asi všetko pozitívne čo nájdem. Moje negatíva začali hneď na začiatku. Máme akýmsi spôsobom chcieť, aby decká prežili a rodičia sa zobudili. No v momente ako budete vidieť a počuť tínedžerku Carly, tak jediné čo som si myslel, že mi vôbec nevadí, ak ju mama zabije. A rovnako je na tom aj jej kamarátka Riley. Obe sú neskutočne otravné. A hoci mám pocit, že Selina Blair je okey ako mama, tak Nicholas Cage ako otec dáva svoj šialený výkon, ktorý človeka skutočne buď pobaví, alebo otrávi. Myslím si, že by to viac fungovalo, keby rodina pôsobila ako rodina a nevyzeralo to ako kopec vybraných hercov do filmu, kde sa máme tváriť, že sú rodina. Tam je najväčší problém. Plus niektoré scénky sú dosť lacno zostrihané a nepôsobí to úplne prirodzene a dobre. Možno ale na tom filme niečo predsa len je, nakoľko ho kritici chválili. Ja síce neviem prečo, ale ja som len jeden človek, ktorý to teraz videl a spravil si vlastný názor. Osobne film neodporúčam, ale to neznamená, že vy si ho užiť nemôžete. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Hororov, kde deti zabíjajú svojich rodičov, tu už niekoľko bolo, tak prečo to neskúsiť opačne, že. Proti nápadu nemám nič, ale takmer všetko ostatné mi vadilo. Nicolasa nepovažujem za zlého herca, ale v tomto filme ma viac iritoval ako bavil. Odľahčený štýl je fajn, ale toto bolo podľa mňa až príliš. Kto čaká masaker detí, sa samozrejme nedočká, gore žiadne, napínavé to tiež nie je, a vtipné ani omylom. Najviac ma vyložene srali flashbacky, najmä keď vyskočili počas nejakej akčnej scény. Načo to bolo dobré? Prvá hodina bola len pobehovanie a nuda. Ešte že Lance Henriksen to zachránil, takže v závere to celkom ožilo. Inými slovami, akonáhle ma to začalo baviť, už aj nasledoval koniec. Sklamanie na celej čiare s niekoľkými dobrými momentami v záverečnej tretine. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Už od začátku je divákovy zřejmé, že jde o béčkový film. To je vidět na režii či kameře. A také se dlouho ptáte, co to je sakra za kravinu?! Ale jak se to rozjede, tak vás ten příběh fakt zaujme. Svět se zblázní a všichni rodiče chtějí zabít své děti. A jak pak do toho baráku vpadnou i děda s babičkou a chtějí se všichni zabít, tak to je fakt hustá zábava. :-D Jen škoda toho konce, protože vůbec nevíme, jak to dopadlo. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Destroy the car. Jop tak tohle byla luxusní píčovina a to nemyslím nijak ve zlým. Problém je v tom, že většina zde hodnotících asi nepochopila vyznění tohohle filmu. Podle mě je to hlavně hodně ujetá komedie okořeněná nějakou tou vraždou. Každej tu nadává, že tu nebylo pořádný gore, ale mě to nevadí. Prosmál jsem se skoro celým filmem a ty mnohdy jenom naznačený masakry povzbuzující fantazii diváka jsou o dost lepší než kdyby se to utápělo v hektolitrech krve. Je to pochopitelně tvůrčí záměr, ale ne každej to pobere. Ohledně otevřenýho konce to vidím tak, že si nechali prostor pro pokračování a já se mu rozhodně nebráním.75% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)

Reklama

Reklama