Reklama

Reklama

Krásnych sedemnásť

  • Česko Hořkých sedmnáct (viac)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeld) a Krista (Haley Lu Richardson) sú dve nerozlučné najlepšie kamarátky, ktoré sa snažia pretĺkať strednou školou spoločne... No len do chvíle, kým Nadine nezistí, že sa Krista za chrbtom tajne schádza s jej starším bratom. Dievčatá si čoskoro uvedomia, aká tenká je hranica medzi najlepšími kamarátkami a úhlavnými nepriateľkami. Herecké obsadenie dopĺňajú Kyra Sedgwick, ktorá hrá Nadineinu dobrosrdečnú, ale úplne neschopnú matku, a Woody Harrelson, ktorý exceluje v úlohe pána Brunera, Nadineinho učiteľa angličtiny a mentora, ktorý sa až podozrivo dobre vyzná v dievčenských nezhodách. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (240)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jeden zo slabších tínedžerských filmov. Hlavná predstaviteľka vyložene nepozerateľná a šeredná. Chlapec, o ktorého sa bijú zas namachrovaný čuráčik. Jedine na Harrelsona sa dalo pozerať, hoci netuším, čo tam vôbec hľadal. Dialógy občas prínosné, občas len tak strelené, ide o poloscenár. Aspoň že to nespadlo do fekálií a bezuzdných sexuálnych hrátok. Zachovalo si to elementárnu slušnosť. ()

baribal 

všetky recenzie používateľa

Vadilo mi tisíc a jedna věc.. ale kupodivu to nikdy nespadne do nějaké klišoidní spirály. Pro přijetí filmu je naprosto zásadní pochopit postavu Nadine, která je prostě kráva skoro až do úplného konce.. otázkou je, jestli to je byl záměr nebo ne, protože občas to působí až příliš.. ale podle filmu bych řekl, že to byl záměr podat sedmnáctiletou holku v tomhle psychicky rozvrácenym stavu. Woody Harrelson v tom málo prostoru úžasně vtipnej, a neméně dobrá (i když v jiné rovině) je matka Nadine.. zbytek postav si myslím, že nemá moc co hrát. Nic nového, objevného.. ale dobře to vypadá, jde to kupředu, na hlavní hrdinku se dobře kouká (i když je to celkem blbka), občas je to vtipné.. a klišé je tam ve snesitelné míře. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Když jsem si k filmu sedal, předpokládal jsem, že to pro mě bude maximálně lepší průměr, ale zase jsem se jednou dočkal příjemného překvapení. Nadine mi vlastně ani nepřišla jako až tak obrovská mrcha, jasně, často byla zralá na teplou, studenou a do klece, ale myslím, že v tom nejela tak úplně sama. Mamča by taky potřebovala na čelo instrukci: "Před upotřebením protřepat!", ale co juž. Každopádně jsem rád, že hlavní postava nebyla jen prvoplánovým vypatlancem, tolik typickým pro podobný typ filmů. No, a i když šlo hlavně o hrdinčino dospívání, bavilo mě to, přestože jsem už časem poněkud opotřebovaný, a když jsem se naposled kontroloval, s jistotou jsem nebyl holčička. Za perfektní herecký výkon musím určitě pochválit Woodyho Harrelsona, který nepatří k mým oblíbeným hercům, takže je jasné, že to myslím vážně. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně dobrý. Takový zamyšlení nad útrapama teenagerky, kterou všechno štve a celej svět je proti ní. Hezky provedený; navíc se mi to nějak trefilo do noty. „I think some deranged part of me likes thinking I'm the only one with real problems. Like that makes me special.“. A palec nahoru za výkon Hailee, hodně mi připomínala Ellen Page před 10 lety. # příběh **** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama