Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálna prieskumná jednotka s krycím menom Hviezda musí presne určiť pozície nepriateľa. Ich úlohou je prejsť front, obísť nepriateľa a zistiť čo najviac o pripravovanom útoku nacistickej armády. Nepriateľ pripravuje nebezpečný ťah - jeho vojaci majú sliediacich psov - vyhnúť sa im je nad ľudské sily. (RTVS)

Recenzie (53)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Celistvosťou mi Hviezda pripomína starý japonský Hlas padlých študentov (1950), kde základnou syntézou duševnej strasti je domáce obyvateľstvo a ich utrpenie (až teraz sa dozvedám, že ide prakticky o remake). Nehľadiac na obete i tábory znepriatelených skupín nesie vojna jedno univerzálne posolstvo : zomrieť nechce nikto. Ak by som sa odosobnil od percepčnej spätosti sprevádzajúcich obete i pozostalých, dielo vyniká depresívnou modálnosťou i spoločensko-súdržnou cestou naprieč peklom, blízkej sociálnemu realizmu, ktorou sa v starých štruktúrach ruskej školy promenádovalo ako na bežiacom páse. Z tohoto aspektu mi príde rafinovanosť výkladu v miernom rozpore s tým, akým spôsobom mám film intenzívnejšie vnímať. Pretože Ejzenštejnova koncepcia nefunguje a nie je v tom ani esteticko šokantný Elem Klimov. ()

KoleckoR 

všetky recenzie používateľa

Novodobé ruské válečné filmy mají největší problém, a to jsou herci. Doufám, že s nikoho nedotknu, ale ta východoslovanská tvář je poznatelná, ikdybych nevěděl z jaké produkce film je. Film sám o sobě marný nebyl. Dobrý námět, dobré scény. Trošku ujetý konec, ale oproti americkým filmovým hrdinům to ještě bylo v mezích... ()

Reklama

pafka 

všetky recenzie používateľa

Ruska kinematografie se vraci na ta mista, kde uz jednou byla, ovsem s daleko mensim rozpoctem a s jinymi tvurci. Ale presto prezevsechno je ten sovetsky duch zde citit, narodni hrdost a udatnost, ktera je ve filmu neokate davkovaná. Pokud by se dalo neco vytknout, tak to jsou lidske vztahy, ktere zde nejak dobre nejsou vystavene a jedno lidske priblizeni tu take nema ani zaklad k tomu, ze by divak do neho byl vtazen. Kdo ma rad ruskou valecnou kinematografii, tak to zkousne na posezeni. ()

Lucas87 

všetky recenzie používateľa

Takový ruský béčkový film, německé uniformy mají orlici snad zažehlenou podle jednoho záběru, členové průzkumné jednotky vypadají jako šašci, kteří by byli dávno po smrti jejich pohybu jsou takové umělé. Letecký úder na vlakovou stanici je docela dobře udělaný. Ale ani průměr to u mě není. Jestli se jedná o remake tak kopíruje dost chyb z předešlé sovětské produkce většina scén je nedůvěryhodných, kvalita není okouzlující asi v tom hraje roli nízký rozpočet. U ruských filmů je problém, že z většiny herců lze poznat typická slovanská tvář. Ta romantická zápletka je tedy pořádný kýč, stejně jako ta kamera co snímá toho jednoho vojáka co má odlákat Němce tak hroznou kameru jsou dlouho neviděl. Oni ani neumí propagovat film, již podle obrázku k filmu sem soudil, že víc jak průměr to nemůže být. ()

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Ak neočakávate technicky náročné bojové scény a vystačíte si s mierne odľahčeným príbehom tak je to práve on. A volanie spojovateľky, ktoré sa nesie oblohou " Zvezda, zvezda ja zemlja kak slýšite vy menja" mi stále znie v hlave, keď spomínam na tento film. a možno v úlohe jedného z prieskumníkov spoznáte aj chlapca z filmu Idi i smatri. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama