Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda siedmich morí

  • Česko Sindibád: Legenda sedmi moří (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slávny morský tulák a dobrodruh Sindibád sa chystá so svojou posádkou získať najväčší poklad, aký počas svojich plavieb objavili - legendárnu Knihu mieru, ktorá už po stáročia poskytuje magickú ochranu dvanástim susediacim mestám. Chce ju ponúknuť na predaj tomu, kto dá najviac a z utŕženej sumy potom až do smrti žiť so svojou posádkou v prepychu na ostrove Fidži. Knihu však stráži syrakúzsky princ Proteus, ktorý bol kedysi Sindibádovým najlepším priateľom, a navyše je tu zlá bohyňa chaosu Eris, ktorá sa tiež chce zmocniť knihy. Eris vyšle Sindibádovi do cesty smrtiace chiméru Cetus, ale Sindibád sa s pomocou Protea beštii ubráni. Bohyňa chaosu na seba vezme podobu Sindibáda a knihy sa zmocní. A tak dobrodruha obvinia z krádeže. Pred súdom však vznešený Proteus zachráni priateľovi život, keď obetuje svoj ako záruku, že Sindibád do desiatich dní knihu nájde a vráti pôvodným majiteľom. Ak nie, Proteus zomrie. Princ verí, že námorník knihu získa a netuší, že ten ani nemá chuť púšťať sa do nebezpečného dobrodružstva. Našťastie Proteova odvážna snúbenica Marina nie je tak dôverčivá ako Proteus a votrie sa na Sindibádovu loď, aby sa uistila, že pirát svoje slovo naozaj dodrží. A tomu teda nezostáva nič iné len pustiť z hlavy myšlienky na Fidži a otočiť kormidlom smerom k najväčšiemu dobrodružstvu svojho života. Po boku mu pritom stojí nielen jeho posádka a verný psie priateľ Spike, ale aj odvážna Marina. Spoločne prekonávajú mnohé nebezpečenstvá, bojujú so tvormi slúžiacimi bohyni aj so samotnou Eris, musia však čeliť ďalšej nečakanej prekážke, a tou je láska, ktorá sa postupne začne rodiť medzi Sindibádom a Marinou. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Když Sindibád sdělí posádce, že jedou do Tartaru, tak jeden z námořníků italsky řekne: „Non ci posso credere,“ což v překladu do češtiny znamená „nemůžu tomu uvěřit“. (Matej.Mirejo)
  • Spike, Sindibádův pes, se testovacímu publiku líbil vce než samotný Sindibád, a tak tvůrčí tým přidal do filmu sedm dalších scén se Spikem. (Hal_Moore)
  • Brad Pitt se s Catherine Zeta-Jonesovou potkal až na premiéře. (Hal_Moore)
  • Sindibád je ve "skutečnosti" z Bagdádu a ne z Řecka. (Hal_Moore)
  • Jde o první Hollywoodský film, který byl celý vytvořen na počítačích s operačním systémem Linux. (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (viac)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (viac)

Reklama

Reklama