Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Lee Whitlock (Denzel Washington) pracuje ako šerif v idylickom floridskom mestečku Banyan Key. Je poctivý, starostlivý a obľúbený - ale iba dovtedy, kým sa nestane podozrivým z vraždy dvoch ľudí. Ako k tomu mohlo dôjsť? Nikto netuší, že Matt, ktorý sa práve rozvádza so svojou krásnou, ale odcudzenou manželkou Alex (Eva Mendesová), už dlhší čas udržiava pomer s vydatou Ann Merai Harrisonovou (Sanaa Lathanová), ktorú jej manžel Chris (Dean Cain) týra. Keď policajt zistí, že milenka má rakovinu, je ochotný urobiť čokoľvek pre jej záchranu - dokonca aj klamať a kradnúť. Ako ďaleko je schopný zájsť muž, ktorý doteraz neúprosne obhajoval spravodlivosť a právo? A čo urobí, keď zistí, že Ann Merai v skutočnosti vôbec nie je chorá a väčšmi než po láske túži po peniazoch? Dokáže očistiť svoje srdce od pochybností a svoje dobré meno od všetkých podozrení? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Daj si homáre, sú výborné.“ – „Som na ne alergický.“ – „No veď.“ Občas sa stane, že hollywoodsky velikán, berúci desiatky miliónov dolárov za film, sa rozhodne horšie a za svoj ďalší projekt si vyberie snímku so slabším scenárom, nezručným režisérom a produkciou, ktorej či to aj jedno nie je. Stalo sa to aj robustnému Denzelovi Washingtonovi (GLORY, STAV OHROZENIA). Snímka sa nesie v znamení nevydareného scenára, ktorý je svojou snahou prekvapiť diváka čoraz hlúpejší. A menej talentované krásavice (Mendezová, Lathanová) tomu tiež príliš nepomáhajú... hoci sa snažia aspoň dobre vyzerať. Vlastne sa snažia všetci. Len nie dosť. Solídne ale priemerné, priemerné no solídne (fajn výprava, dobrá atmosféra, svižné dialógy, dokonca Dean Cain). Režisér Carl Franklin v minulosti nakrútil rovnako fádny triler (ŤAŽKÝ ZLOČIN s Ashley Juddovou a Morganom Freemanom). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zase niekto našiel v šuplíku Hitchcockov starý scenár? Zase chýbalo zopár záverečných stránok? Alebo sa jedná o dielo jeho učenlivých žiakov, ktorí dokážu vymyslieť fajn zápletku, niekoľko napínavých scén a dejových zvratov? To zakončenie síce korešponduje s dejom, lenže nie je dostatočne silné a je príliš klišoidné na to, aby sa z filmu stala klasika. Presumpcia viny je hlavne dobre natočený triler, ktorý vás nenechá ani na chvíľu vydýchnuť a o nude nemôže byť ani reči. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Tahle kriminálka je jako dělaná na deštivé odpoledne, sluncem zalitá Florida působí příjemně, Denzel Washington v roli šéfa policie úžasný, zejména od okamžiku, kdy se začne topit v maléru, bavil mě jeho kamarád Chae, doktor a pomocník v nouzi (John Billingsley), no a Eva Mendesová je krásná žena, moc dobře se mi na ni (resp. na ně) koukalo.. Hodnocení nechávám tam, kde už roky je, bylo mi opakovaně potěšením.. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Při natáčení vzrušujícího kriminálního thrilleru o vášni a chtivosti odehrávajícího se ve vlhce dusné atmosféře americké Floridy režisér Carl Franklin už podruhé (po krimi Ďábel v modrém - Devil in a Blue Dress, 1995) spolupracoval s držitelem dvou Oscarů Denzelem Washingtonem (Glory, Hurikán v ringu). Jak daleko za hranici zákona je schopen zajít muž, který dosud neúprosně obhajoval spravedlnost a právo? SPOILER : CHYBA VE FILMU - V 70 minutě, když šerif Witlook vkročí do hotelové místnosti, kde je ubytovaný Paul Cabot, má Paul v ruce černou pistol. Po tom co spadne z balkónu, tak šerif sebere pistol, která je jasně stříbrné barvy. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Docela svižná detektivka, kde je hlavní hrdina vždy o krok napřed před svými pomalejšími policejními kolegy (musí být pomalejší, když jim vytáhne fax ze zásuvky, ne?), kteří jsou často za větší blbce, než je nezbytně nutné, a taková klišé jako rvačka na balkoně s následným "visím jen na posledním sváru" to po milionté taky skoro uráží. Denzelova manželka i milenka byly sexbomby, s hraním to už bylo horší, ale člověk nemůže chtít všechno výborné. Někdy stačí, když je to dobré. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (12)

  • Během prvního víkendu (3. – 5. 10. 2003) nasbírala Presumpce viny 16,2 mil. dolarů a celkově si z kin odnesla téměř 41 milionů. (imro)
  • V lednu 2004 se snímek dostal do americké video distribuce se slušným 10,5 mil. debutem a tržby se během třech měsíců vyšplhaly na sumu 47,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama