Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Je to pojatý z jinýho pohledu než jsou podoný filmy ze soudních procesu, ještě jsem neviděl aby se film nejvíc zaměřil na porotu a ne na dva advokáty, kteří spolu soupeří a musim říct, že se to poměrně povedlo, samozřejmě, ža tam jsou nějaký nesrovnalosti, ale to v klidu pokryje skvělej výkon Genea Hackmana, kterj je v takovýhle záporný roli hodně přesvědčivej a ostatní herci jsou daleko za nim, dokonce i Dustin Hoffman, u kterýho mě to docela udivilo, ale asi to bylo hodně tim, že nedostal tolik prostoru jako obvykle. Nedá se říct že by tam byla nějaká super akce nebo dokonalý dialogy, ale jako celek to dává nadprůměrnej film ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Jedinou slabinou tohto filmu je hlavná záverečná pointa. Našťastie je tu aj tá vedľajšia... Celkovo solídny súdny triler, s výborným obsadeným. Pár scén šikovne zrežírovaných, ale režisér by sa už konečne mal vykašľať na spomalené zábery... Umiernenejšie ako bol napr. OBHAJCA. Ako modernejší následovník Grishamovských adaptácii (FIRMA, ČAS ZABIŤ, KLIENT, ČARODEJNÍK), dobre odvedená robota... ()

Reklama

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

No nejsem sice zastáncem volného prodeje zbraní, nicméně v tomto filmu bylo jeho poselství o odpovědnosti jejich výrobců za činy jejich držitelů dost laciné. Stejně tak to zmanipulování poroty, které má být sice varováním, ale nakonec je to pro "správnou věc". Filmařsky řemeslné, takže ty 3*. Lord of War zpracovává obdobnou otázku mnohem lépe jak obsahově, tak co se filmařských prostředků týče. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Lepší nešťastná matka než nepříjemná manželka.." A lepší sedět v porotě než sedět v base.. Parádní grishamovka s tradičně skvostnými Genem Hackmanem a Dustinem Hoffmanem na čele, v celkově výborně obsazeném bijáku, i spoustou zajímavých motivů v režii velmi jistého Garyho Fledera.. Opravdu plnotučná žánrovka.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Súdne pojednávania sú príliš dôležité na to, aby v nich rozhodovala porota.“ John Grisham nie je môj najobľúbenejší spisovateľ, ale jeho Porota ma celkom bavila. Ale už ona doplácala na množstvo vedľajších postáv, z ktorých ani skúsený autor Grishamovho formátu nedokázal urobiť postavy zaujímavé. Filmová adaptácia bohužiaľ dopadla priemerne. Chcelo by sa povedať: spotrebiteľsky nudne. Bombastické herecké obsadenie i najnepodstatnejšej postavy je miestami až na škodu veci, scenár sa totálne drzo zbavil knižných cigariet a nahradil ich trápne zjednodušujúcimi strelnými zbraňami (počujete dobre) a kombinácia starosvetskej súdnej drámy s moderným hi-tech trilerom (kde temný Gene Hackman zachmúrene sleduje počítačové monitory, asi spomína na Verejného nepriateľa) ma takmer vôbec neoslovila. Fajn rozuzlenie a dobrý nápad pozrieť sa na americké súdy aj z inej strany, než len zo strany obhajcov a žalobcov (teda zo strany poroty), sa ale postarajú o pocit, že to mohlo dopadnúť aj horšie. Publikum (či už čitateľské, alebo filmové) na Grishama vždy počulo, preto je celosvetová tržba len 8O miliónov (pri rozpočte 6O)nemilo prekvapivá. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)
  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené