Reklama

Reklama

Útok na maratón: Teror v Bostone

  • Česko Den patriotů (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Akčný triler Útok na maratón: Teror v Bostone rozpráva pôsobivý príbeh ľudí, ktorí prejavili neuveriteľnú odvahu a silu tvárou v tvár tragédii a nepriazni osudu. Snímka natočená podľa skutočných udalostí, ktoré nasledovali po bombovom útoku na bostonskom maratóne, detailne zachytáva jeden z najdômyselnejších a najlepšie koordinovaných honov na atentátnikov v dejinách. Bombový útok na bostonský maratón v roku 2013 otriasol životmi ľudí a otestoval nezlomnosť amerického ducha. Bezprostredne po ňom sa však celé mesto zomklo, aby postavilo útočníkov pred spravodlivosť skôr, než stihnú napáchať ďalšie škody. Namiesto toho, aby prepadli panike a strachu, obyvatelia Bostonu spojili svoje sily a v honbe za spoločným nepriateľom uprednostnili vzájomnú solidaritu pred rozvratom. Film čerpá z príbehov skutočných ľudí vrátane tímu záchranárov, vyšetrovateľov i vládnych úradníkov, ktorí neúnavne pracovali na dolapení útočníkov v rekordnom čase, a tiež samotných preživších. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (27)

  • Spoiler: Tvorcovia filmu sa rozhodli využiť priazeň rodiny zavraždeného policajného dôstojníka Seana Colliera (Jake Picking) a natáčali priamo na jeho pracovisku aj u neho doma. (De Large)
  • Spoiler: Streľba policajtov na vlastných kolegov, keď opúšťali miesto prestrelky vo Watertowne, sa naozaj stala. Vo filme zaznie, že páchateľ ušiel na čiernom SUV, v skutočnosti dostali policajti do vysielačiek informáciu, že Dzhokhar Tsarnaev (Alex Wolff) uniká na SUV štátnej polície. Preto aj následná naháňačka sa odohrávala na iných tipov áut. Počas prestrelky nebol nikto zranený. (De Large)

Reklama

Reklama