Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrajú:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(48)

Vrchní izraelský agent se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Uvede tak do pohybu řetězec chaotických událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa gogo76 k tomuto seriálu (3)

Fauda (2015) 

Skvelé! Po 1.sérii som si myslel, že tá druhá ju nemôže tromfnúť, ale stalo sa. To isté som si myslel aj o tretej a zase ma to zomlelo. Fantasticky chytľavá vec sa podarila Izraelcom. Téma nekonečné- Palestína-Izrael, pásmo Gazy, teroristi...V každej zo zatiaľ 3. sérií má izraelská špeciálna jednotka proti sebe zdatného protivníka z Palestínskej strany. Nič moc extra politikárčenie, o minulosti alebo zrode tohto nepriateľstva sa nedozvieme nič. Je to pohľad z Izraelskej strany, preto sú Palestínci tí zlí, teda väčšina. Veliteľ jednotky kapitán Ayub je úžasne charizmatický, priamy a čestný chlap. Všetkých členov jednotky si obľúbite, fakt skvelý casting. Vyčnieva Doron, ktorého som si obľúbil najviac a to hlavne preto, že sa neskutočne podobá na môjho brata. Nielen že je hlavnou postavou, ale podieľa sa aj na výrobe filmu. Pri Faude sú zatiaľ 2 zaujímavosti, no jedna lepšia než druhá... Celkovo je to fantastická, skvelá jazda, miestami až adrenalínová a to i napriek tomu, že zas tak moc akčných scén tu nie je. Očami toho herci zahrajú dosť a ja mám tieto pohľady z očí do očí rád. Musím vyzdvihnúť skvelú atmosféru, zručnú réžiu i hudbu, ktorá často pripomína hudbu z filmu Batman begins (Hanz Zimmer). Samá chvála , načo pokračovať? Pustite sa smelo do nej. 100%. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Perfektne rozohratá partia. Dej samozrejme priamo nadväzuje na prvú sériu a v nej syn po Šejkovi ktorý bol odpálený v prvej sérii plánuje pomstu. Šejka mal na svedomí práve Doron, takže Al Makdasi sústredí všetku energiu na to, aby mu zničil život. A keďže nie sme v hollywoode, tak sa mu to z veľkej časti aj podarí. Úplný záver mohol byť uveriteľnejší, ale i tak fantastická jazda. 100%. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Tretia séria začína pozvoľna, ale keď sa rozdajú karty začína šialená jazda. Asi od polovice série sme svedkami únosu, sledujeme osud únoscov i unesených i protiteroristickej jednotky, ktorá sa vydáva na nebezpečnú záchrannú misiu. Unesené dievča, má celý čas slzy v očiach, strach alebo plače, no bola skvelá, dokonale presvedčivá. Sľúbený knockout z Palestínskej strany bol skutočným knockoutom, aj pre diváka. Tomu hovorím skvelý záver! 100%. ()

Reklama

Reklama