Reklama

Reklama

Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Potom čo sa zosobášia, je Colette z pokojného prostredia malej dedinky katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Ich manželstvo sa nielen pod vplyvom Willyho častých nevier a Colettina vzrastajúceho záujmu o ženy začína rozpadať. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať… (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne maximálne vypiplaná záležitosť, chvíľami mi až prechádzal zrak a pravdupovediac som zabúdal občas aj sledovať príbeh. Ale ono keď jedna žena potrebuje na precitnutie nie jednu lekciu, ale hneď sto, tak sa niet čo čudovať. Niektoré momenty spolužitia a spolupodnikania tejto dvojice by sa zišlo viac rozpitvať, Willy je napríklad vykresľovaný ako gambler ale v kasíne ho nikdy neuvidíme, pričom jeho súložení s inými ženami je venovaných len zopár záberov. Colette asi chcela zaujať akademikov odvážnou témou, ale to by sa mohlo stať tak pred polstoročím. Každopádne sa film vďaka vizuálu a hercom príjemne sleduje, neobsahuje žiadne extrémne vypäté konflikty a tak ani vďaka jeho krotkosti nechápem tomu nášmu zbytočnému distribučnému podnázvu Príbeh vášne. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné herecké výkony v nie príliš atraktívnom snímku, ktorý sa stráca v množstve tých rádoby "životopisných" filmov o emancipačných predstaviteľkách. Colette je životopisná len sčasti, pretože zobrazuje len jedno manželstvo tejto spisovateľky, hoci vydatá bola trikrát a okrem toho mala nespočetne mnoho afér. Najzaujímavejšia na celom filme bola scénka, keď obaja manželia chodievali na tajňáka ukojiť si svoje chúťky za tou istou ženou. Komické a smutné zároveň. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Konecne zase film s Keirou.Ockarove to neni,spis standartni drama s dobovou konverzaci,ktery se veze na melodramaticke note.Tento typ artoveho filmu byl popularni v 90.letech s obcasnimi navraty okolo 2010.Hezka dobova reflexe,Pariz je pekne dekadentni.Provdat se z venkova za dobre situovaneho bileho Parizana by bylo i dnes terno pro ceske holky.Keira presne vystihne prerod priridne chytre,ale naivni vesnicke divky v mestkou zenu.Zajimavy film,ale ne inspirativni. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Veškeré zajímavosti je možné shlédnout v traileru, tudíž návštěva biografu skončila mírným rozuzlením. Kostýmy jsou zde krásné, vizážisti si museli zařádit a herecké výkony slušné. Bohužel scénář dle skutečných událostí se psal poněkud ledabyle, jelikož žádné napětí nebo snad sympatie k ženě zkoušeném osudem se u mě vůbec nevyskytly. Mohu proto hodnotit pouze průměrně. ()

PetkaW. 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co jsem od Colette čekala, ale bohužel nejspíš trochu něco jiného, než co jsem dostala. Knightley tento typ filmu sedí, to už víme dávno. Ale tady jsem poprvé měla pocit, že nám neukazuje nic jiného, než co jsme viděli v jejím podání už x krát a mnohem lépe. Celý snímek pluje svým střídmým tempem, bez větších zvratů, které by vás upoutaly. Zbytek herců upadá v šedi průměru, hudba spíš uspává, než aby podtrhovala, a celkový dojem tak nějak vyšuměl do ztracena v časových skocích. Je to škoda. Jako životopis Colette ujde, ale jako film bohužel pokulhává. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Scény v dome a záhradách Burgundska sa natáčali v kaštieli v Oxfordshire, ktorý bol tiež použitý ako kulisa v niekoľkých epizódach seriálu Panstvo Downton (od r. 2015). (Arsenal83)
  • Westmoreland původně napsal scénář již v roce 2001, ale v té době nemohl natočit film. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama