Reklama

Reklama

Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Potom čo sa zosobášia, je Colette z pokojného prostredia malej dedinky katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Ich manželstvo sa nielen pod vplyvom Willyho častých nevier a Colettina vzrastajúceho záujmu o ženy začína rozpadať. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať… (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne maximálne vypiplaná záležitosť, chvíľami mi až prechádzal zrak a pravdupovediac som zabúdal občas aj sledovať príbeh. Ale ono keď jedna žena potrebuje na precitnutie nie jednu lekciu, ale hneď sto, tak sa niet čo čudovať. Niektoré momenty spolužitia a spolupodnikania tejto dvojice by sa zišlo viac rozpitvať, Willy je napríklad vykresľovaný ako gambler ale v kasíne ho nikdy neuvidíme, pričom jeho súložení s inými ženami je venovaných len zopár záberov. Colette asi chcela zaujať akademikov odvážnou témou, ale to by sa mohlo stať tak pred polstoročím. Každopádne sa film vďaka vizuálu a hercom príjemne sleduje, neobsahuje žiadne extrémne vypäté konflikty a tak ani vďaka jeho krotkosti nechápem tomu nášmu zbytočnému distribučnému podnázvu Príbeh vášne. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Film je určitým způsobem "pomalý" a tak nějak lehce plynne. Dvojice West a Knightley - super - rozporuplnost daných postav se mi líbila. Žasla jsem nad tím, že tam ani jednou nebylo téma otěhotnění hlavní hrdinky a vůbec se to tam ani slovem nezmínilo...Na danou dobu, manželství, daný styk, který měli se vážně divím. Je to hezky nenuceném o tom, k čemu byly "nuceny" úspěšnější manželky, jelikož knihy psané od žen by se vážně nečetly...Tleskám. Průměr, ale velice příjemný :) ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Colette" je v jadre dobrým filmom, no akosi mám pocit, že nám toho moc neponúka. Alebo minimálne neponúka nič tak inovatívne, čo by sa nedalo nájsť v iných životopisných historických filmoch o ženách, ktoré sa nakoniec vzopreli svojim mužom, ktorí využívali ich talent pre svoje vlastné potreby. A minimálne tento rok sme tu mali ešte film "Mary Shelley", ktorý riešil presne tieto isté problémy. Takže trošku potom tomu filmu chýba dynamika, lebo vieme presne kam to nakoniec bude asi smerovať, a čo môžeme očakávať od našich postáv. A to je trošku mínus. Osobne však poviem, že čo film dobre posúva vpred je vedľajší románik mladej Colette, ktorý z toho robí skutočne niečo inovatívnejšie. Nebudem spoilovať, no minimálne poviem, že je to oveľa zaujímavejšie ako v mnohých iných príbehoch podobného typu. Herecké výkony filmu sú dobré, výprava je skvelá a rovnako aj hudba a kostýmy. Plus Willy sa miestami skutočne ukáže ako poriadny bastard a musím mu uznať, že sa do svojej role Dominic West skutočne dostal. Divadelné časti sú tiež veľmi dobré a myslím si, že to má aj dosť dobre spracovaný záver. Celkovo som si film užil, no nemám pocit, že by mi pridal niečo zaujímavé, čo by som nejako výrazne ocenil alebo si pozrel znovu. Ale som rád, že som film videl raz. A je celkom uspokojivý. Hodnotenie: B ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Colette má něco do sebe, rozhodně na tu dobu asi docela odvážná osoba. Z naivní vesnické dívky se stane jedna z nejúznávanějších spisovatelek své doby. Ale film je spíše o vášni, intrikách, poznávání života, poznáváni sama sebe. Po dlouhé době role, která Keiře skvěle sedí. Dominic West má charisma a občas si říkám, že je to fakt blázen. Scénka kdy zpívá na stole uprostřed 4 žen je fakt k sežrání. Místy se to však zbytečně táhlo, tak 70% ()

applause 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle snímek jsem šla hlavně kvůli tomu, že mě zaujal trailer a téma filmu. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Vyzdvihla bych tu Keiru Knightley v hlavní roli, myslím, že ji role padla na míru. Jinak mi přišel snímek zajímavý, když srovnám práva žen v té době a nyní, tak bych řekla, že ušla docela dlouhou cestu. Klidně i doporučím. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Scény v dome a záhradách Burgundska sa natáčali v kaštieli v Oxfordshire, ktorý bol tiež použitý ako kulisa v niekoľkých epizódach seriálu Panstvo Downton (od r. 2015). (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Maďarsku a v Anglii. (Varan)

Reklama

Reklama