Reklama

Reklama

Mafiáni

(seriál)
  • Slovensko Mafiáni na Slovensku (pracovný názov)
Slovensko, (2015–2017), 12 h 55 min (Minutáž: 30–55 min)

Réžia:

Tibor Szilvási

Hrajú:

Marek Majeský (rozprávač), Milan Žitný, Jaroslav Ivor, Anton Heretik, Peter Majtán, Milan Lučanský, Peter Tóth, Daniel Vražda, Desana Dudášová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(25)

Recenzie používateľa borec999 k tomuto seriálu (2)

Mafiáni (2015) 

Mafiánske filmy a klasiky ako Godfather,Kasíno,Goodfellas,Scarface, či Carlitova cesta zbožňujem. Práve preto ma tento dokument od STV zaujal dvojnásobne a skutočné príbehy mafiánov z našich končín som si vychutnal a sledoval veľmi rád. Pochvala v prvom rade Marekovi Majeskému za komentár a v neposlednom rade STV za poctivú dokumentárnu prácu a tiež aj efektné spracovanie a podanie divákovi. Mimo iné dokument potvrdzuje, že aj u nás v období mečiarizmu (najmä) organizovaný zločin bujne prekvital a dosť často sa príslušníci týchto organizácií uchyľovali k rôznym drsným a krutým praktikám. Holt, nie sú všetky dychberúce prípady a zločiny len z USA, Talianska,Mexika či Japonska či iných krajín. Viď napríklad i Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006). Podobne ako tento dokument sú aj Mafiáni pecka, ktorú môžem doporučiť každému človeku, kto sa o podobné veci zaujíma. Klobúk dole, STV. 95% ()

Súmrak bossov (2017) (S02) 

Mafiáni boli na naše pomery vynikajúcim dokumentom, ktorý ma skutočne zaujal. Jeho 2. séria je však citeľne slabšia. Neviem, či je to tým že si v 1. sérii tvorcovia vyčerpali tie najzaujímavejšie osobnosti alebo bola 2. séria zbúchaná len na rýchlo pre veľký úspech prvej série. Každopádne Súmrak Bossov na mňa nefungoval tak dobre, miestami nudil a celkovo spadol iba do priemeru. Aj keď ostatných ako tak pozerám nadchol podobne ako 1. séria... 60% ()

Reklama

Reklama