Reklama

Reklama

Mafiáni

(seriál)
  • Slovensko Mafiáni na Slovensku (pracovný názov)
Slovensko, (2015–2017), 12 h 55 min (Minutáž: 30–55 min)

Réžia:

Tibor Szilvási

Hrajú:

Marek Majeský (rozprávač), Milan Žitný, Jaroslav Ivor, Anton Heretik, Peter Majtán, Milan Lučanský, Peter Tóth, Daniel Vražda, Desana Dudášová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(25)

Recenzie (75)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mafián hľadá šťastie v násilí a podvodoch. Mafiáni rýchlo bohatnú, ešte rýchlejšie umierajú. Toto sú príbehy tých, ktorí sa vydali touto cestou. Je to aj memento pre tých, ktorí by ich chceli obdivovať, či dokonca napodobňovať. Spravodlivosť (ľudská alebo Božia) si ich dokázala násť tak či tak. Dramatické spoločenské zmeny po páde socialistického režimu dali v deväťdesiatých rokoch minulého storočia šancu agresívnym jedincom bez zábran a morálnych skrupúľ, aby založili obávané zločinecké zoskupenia. Títo mafiánski bossovia sa dostali na pozície na ktoré by vo vyspelom demokratickom zriadení nemali šancu dosiahnúť. Tuti a Papas Danišovci, bratia Eduard a Róbert Diničovci, Peter Žaluď Steinhubel, olašský cigáň Róbert Holub, Miroslav Sýkora, Pápayovci, Ján Takáč, Jozef Surovčík, Jozef Svoboda, Juraj Piťo Ondrejčák a boss všetkých bossov Mikuláš Černák. To boli najväčší slovenskí "Mafiáni". ***** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších slovenských seriálov. A to aj preto, že scenár nepísal žiadny režisér ale sám život. Zaujímam sa o mafiu na celom svete a nerád by som preháňal, ale po Amerike nebola nikde na svete hrôzostrašnejšia mafia než práve u nás na Slovensku. Odrezaná hlava policajta na streche auta, mafiáni pomletí inými mafiánmi mlynčekom na mäso, nepohodlní ľudia rozpustení zaživa v sudoch s kyselinou, rozstrieľaný cigánsky mafián priamo na posteli v nemocnici, alebo nespočetne veľa ľudí pochovaných v lesoch. A to nie som ani ovplyvnený tým, že pochádzam z Banskej Bystrice, odkiaľ pochádza aj najväčší Boss bossov Mikuláš Černák. Celý tento seriál kazia len zasraní podvodníci, ktorí týchto mafiánov komentujú v dokrútkach. Mám na mysli chazarského žida a protislovenský živel Arpáda Soltésza, alebo hnusného SiSkára Petra Tótha, ktorý v dnešných časoch pomaly ale isto sedí tiež v chládku. Nakoniec ešte dobre, že mu Miroslav Sýkora rozbil hubu. ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Odsúdenie zločinu, dýchajúca atmosféra deväťdesiatych rokov, pohľady svedkov a novinárov na vec a mapovanie činnosti jednotlivých mafiánov a ich skupín. Vraždy, ktoré sa nevyšetrili, páchateľ neznámy. Dozviete sa, ako sa žilo napr. po vyhlásení Havlových amnestií a v období mečiarizmu. Dokument, ktorý treba vidieť, o udalostiach, ktoré si treba pripomínať, nech ku nim a rozpínaniu a akejkoľvek činnosti mafie už nedôjde. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Vďačná téma, ktorá nenudí, ani keď desiatykrát počujeme, že slovenskí mafiáni pochádzali z takých tých silových športov, viete, zápasenie, karate... Ale bol tu aj jeden kulturista. A toho mali zle označeného ako podnikateľa. Vtedy bol síce len podvodník, ale, vo svetle novších udalostí, môže byť po tom amatérskom filme o Kiskovi už vedený aj ako regulárny herec. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mafiánske filmy a klasiky ako Godfather,Kasíno,Goodfellas,Scarface, či Carlitova cesta zbožňujem. Práve preto ma tento dokument od STV zaujal dvojnásobne a skutočné príbehy mafiánov z našich končín som si vychutnal a sledoval veľmi rád. Pochvala v prvom rade Marekovi Majeskému za komentár a v neposlednom rade STV za poctivú dokumentárnu prácu a tiež aj efektné spracovanie a podanie divákovi. Mimo iné dokument potvrdzuje, že aj u nás v období mečiarizmu (najmä) organizovaný zločin bujne prekvital a dosť často sa príslušníci týchto organizácií uchyľovali k rôznym drsným a krutým praktikám. Holt, nie sú všetky dychberúce prípady a zločiny len z USA, Talianska,Mexika či Japonska či iných krajín. Viď napríklad i Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006). Podobne ako tento dokument sú aj Mafiáni pecka, ktorú môžem doporučiť každému človeku, kto sa o podobné veci zaujíma. Klobúk dole, STV. 95% ()

Zaujímavosti (6)

  • Počas celého dielu má Peter Tóth tričko naruby. (Jumar)

Reklama

Reklama