Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (187)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Hluchonemá spisovateľka verzus zabijak. Čistá hra na mačku a myš. Skôr psychologický thriller ako horor. Nebudem v tomto prípade Flanagana nejako veľmi chváliť, pretože podobných (a aj lepších a napínavejších) snímkov tu už bolo, a v nadprirodzených hororoch mi jeho tvorba príde zaujímavejšia, aj keď niekde začať treba. Beriem to ako solídny priemer. Nudné to nebolo, aj keď viac ma zaujímalo, ako to celé dopadne, menej už krvavé naťahovačky medzi dvoma hrdinami. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ja som si na rozdiel od niektorých tunajších vševedúcich horrorových pseudo expertov tvorbu ambiciózneho amerického režiséra Mike Flanagana obľúbil. Zoznámil som sa s ňou prostredníctvom duchárskeho seriálu "The Haunting". Potom som si pozrel aj jeho adaptácie románov spisovateľa Stephen Kinga a zabodoval u mňa i horrorom "Ouija: Zrodenie zla". Zdá sa, že sa pomaly, nenápadne začína stávať mojim obľúbeným filmárom. Páči sa mi jeho rukopis. Takže som si teraz s radosťou pustil jeho snímok "Hush", ktorý natočil v roku 2016. Je to jednoduchý, komorný, ale popri tom aj hodne napínavý, horrorový thriller o nerovnom súboji vražedného psychopata a mladej hluchonemej spisovateľky, odohrávajúci sa na odľahlej usadlosti v lese. Vďaka primeranej minutáži to má rýchly spád. Mike Flanagan to zvládol zrežírovať veľmi kvalitne. Má talent, vie solídne budovať atmosféru, ako horrorový nadšenec som s jeho prácou spokojný. **** ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutečná píčovina, kterou museli kompletně natočit snad za 3 večery. Všechno špatně. Těžko pohledat více nesympatické postavy. Vrah byl vyloženě k smíchu, nudný děj byl k zblití a atmosféra zde žádná neexistovala. Kolosální propadák. Nechce se mi věřit, že se zde najde někdo, komu se tahle píčovina líbila. Po 20 minutách jsem to sledoval zrychleně. [5 %] ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Děvka jedna, já hned od začátku věděl, že to přežije.. Neschopný kocour hrající si na Viléma Tella vs. hluchoněmá myš. Home invasion, při kterém se do domu moc nejde, řemeslně sebevědomé, šablonu bez nějakých přetahů nerušeně obkreslující. Ozvláštnění zvukem ticha (jako když se člověk potopí do napuštěné vany) či variace možných konců v hlavě hrdinky se míjí účinkem a navíc překáží logické nesrovnalosti, jako třeba že vrah někoho patnáctkrát bodne do břicha a oblečení má čisté jak na konci reklamy na prací prášek. Princ hrůzy Flanagan by měl zvážit, jestli si pořád nechávat posílat scénáře od agenta jménem Mirror.. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Povedený home invasion thriller, který svůj účel plní dostatečně, přičemž i když není ničím originálním, za poslední dobu si zas na tolik žánrovek nevzpomínám, takže je matrošem i uvítání hodným. Hlavní hrdinka je xichtem sympatická, Miku Flanaganu se daří plodit napětí, bohužel celý film je 50 odstínů černi, které místy přechází do černočerné tmy. Mě navíc vždy naserou handicapovaní klaďasové, protože nejen že je to laciné, ale já se vždy musím smát už na začátku, když si představím, jak asi bude vozíčkář utíkat před vrahem nebo hluchoněmej volat o pomoc. Ale jako jinak je to dobrá žánrkovka se svými klady i zápory, směle do toho. 69% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama