Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (186)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

V hororu „Hush“ najdete to, co očekáváte. Hluchá hrdinka, která musí bojovat o život. To je prostě dobré téma a to téma není vůbec špatně zpracováno. Jasně, není to nic vyloženě jedinečného, to ani omylem, ale s rozdanými kartami hraje film dobře. Je to celkem syrové, nepříjemné, klaustrofobní a má to atmosféru. Co víc byste od podobného filmu chtěli? V konečném důsledku tedy spokojenost. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Čas je jak známo pojem relativní, a tak se i hoďka dvacet může subjektivně protáhnout třeba na dvě. Stačí k tomu jen a pouze tragický nedostatek scénáristovy invence. Že téma i struktura příběhu jsou x-krát omleté by mi vůbec nevadilo, ale vadí mi, když mě film nudí zoufalou nenápaditostí, většina scén filmu je totiž strašlivě pitomá. Vrcholem jsou proslovy pana Zloducha (mch. hodně směšná figurka), nebo rádoby psychologizující momenty hluchoněmé samomluvy. Výsledek je o to smutnější, že po filmařské stránce je to práce poměrně kvalitní (kamera), i hlavní herečka docela ujde. Mike Flanagan je možná slušný režisér, ale mizerný scénárista. Po Absentii a Oculu veliké zklamání. ()

Reklama

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Těžko pochopitelný béčkový experiment, který sice obsahuje pár povedených záběrů a režijních fines, ale většinou se při tom tváří jako nějaký mimořádně intelektuální a artový počin. Vrah je vrahem bez příčiny, ale bacha, tato bezpříčinnost není výslovným manifestem jeho postavy, nýbrž prostě jen důsledkem absence motivu v samotném scénáři. Tento fakt právě v kontrastu s okázalou formou snímku nemůže působit jinak než trapně. Svými relaxačními hudebními cajdáky pak film připomíná nedávný (rovněž úžasně artový) It Follows, a tak jsme zřejmě svědky nového trendu, posouvat slasher do vyšších sfér. Časem zřejmě přibudou i smyčce nebo hoboj a z Flanagana a spol. se snad nakonec stanou i umělci. To pak asi budou ty jejich krváky plné zpomalených patetických výjevů jako ze Sixtinské kaple. Mimochodem, když už si psychopat sundá masku, měl by v ideálním případě vypadat stále jako psychopat, tedy jako třeba Paul Dano, rozhodně ne jako chlápek odněkud z reklamy na Starobrno. 49% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ludia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ludí velmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovatelkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, ale je jasné, že sa nejedná o žiadnu priatelskú návštevu. - Čím ďalej, tým viac, mám pri pohlade na filmografiu pána Mikea Flanagana pocit, že si pred ním čoskoro fanúšikovia moderného hororu budú s pokorou klakať na kolená. Po prekvapivo kvalitnom Oculuse opäť dokazuje, že hry s myslou diváka sú jeho zálubou a Hush je velmi kvalitným Home Invasion hororom. Prináša niekolko nových, velmi kvalitných nápadov a dokazuje, že Home Invasion je v posledných rokoch jedným z najsilnejších hororových subžánrov, čo ma nesmierne teší, pretože je zrovna môj najoblúbenejší. Herečka v hlavnej úlohe je velmi pôsobivá a odviedla skvelú prácu. Technická stránka je výborne zvládnutá a intenzívna hudba kvalitne nahrádza malé množstvo dialógov. Prostredie je pôsobivé, malý domček priam ideálny pre hru na mačku a myš. Záporák nebol úplne prepracovaný, čo je škoda, ale tento nedostatok býva pre Home Invasion horory v poslednej dobe velmi príznačný. Masku má však peknú a zbraň je tiež ideálne zvolená. Trochu mi chýbal vyšší bodycount, ale Hush si vybudoval parádny dojem aj bez neho, keďže išlo o už spomínanú hru na mačku a myš. Mike Flanagan má u mňa čoraz väčší rešpekt a pevne dúfam, že u jeho prichádzajúcich hororov nenastanú žiadne problémy so štúdiami a pod. ako tomu bolo u Somnie. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Plus Flanaganovi, že hororové témata občas vystřídá a nevěnuje se pouze jednomu ( Doufám, že někdy v budoucnu bude i Explo!). Hush v mých očích nemá příliš čím zaujmout. Jedná se o velmi Light Home Invasion, v kterém je krve poskrovnu, zvrat žádný a záporák po sundání masky už nepůsobí dostatečně creepy. Napětí občas funguje, ale párkrát jsem se sám přistihl, že se už i nudím, poněvadž nic zásadního se zde nestane. Možná příště dojde i ke znásilnění a k torture :D hehe. 55ˇ% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama